onsdag 28 november 2012

Julkort & IVF del... ähum 3?

Äntligen har jag fixat till lite på datorn så här kommer lite NY julkortsinspiration!
 
 
Lite hemligt inlagt har jag gjort ett julkort med fokus på Bröstcancer. Skulle varit med i en tävling men nu bidde det inte så! ;0)
 
Blandade papper från bl a Tilda & några äldre som jag inte vet namnet på...

Årets kollektion Magnolia kommer denna lilla flicka från!Sitter just nu & ska börja fila på lite julklappar, har ni kommit på vad ni önskar er? Inte helt lätt eller hur? Min lista ser ut så här:


Canon EOS 600D

Dubbelbäddset ekologiskt,  detta från Af Swedala! Ljuvlig men svindyr...

Brödlåda  Wesco Grandy röd, även denna på tok för dyr...
Usch, bara dyra julklappar i år... Skäms lite. Men vad ska man göra? Önskar mig även ett par saker till som presentkort på Triangelns kurbad, Åhléns & Lindex samt ngn CD. Den största önskan är dock ett syskon till Nellie men den kan ju ingen ge oss, den får vi vackert sörja för själva hi hi ;0)

Och apropå det så har denna IVF gått mycket bättre & vi är så lyckliga!! Fick en liten fyrcelling tillbaka samt ev ett par till frysen. Så nu återstår veckor av "ruvande" & känningar. Men oavsett är vi jätteglada, det funkar, det är inte fler fel på oss & jag svarar finfint på behandlingen! Håll tummar & tår för oss! Men jag undanber mig frågor om när det är dags att ta grav.test, den biten vill vi ha för oss själva ;0)

Natti natti där ute, nu ska jag "sträckläsa" några sidor ur "Drakarnas dans, 5:e boken i Sagan om is & eld. Spännande!

fredag 23 november 2012

En snabbis eller nja...

Vet inte om jag skrivit hur min IVF går till? Kort beskrivet så här:
 
På mensens andra dag börjar jag ta en spruta i magen. I mitt fall heter medicinen Gonal F. Denna stimulerar äggstockarna att tillverka många ägg.
På femte dagen börjar jag även ta en andra spruta som i mitt fall heter Orgalutran. Den ska förhindra att jag får ägglossning.
Dessa mediciner går jag på i ca 10 dagar.
På dag 11 tar jag en spruta som heter Ovitrelle, som gör att jag får ägglossning efter 36 timmar, då jag sövs och "plockas" på ägg.
Dessa ägg befruktas och "odlas" sedan ett par dagar. Om allt går bra (vilket det inte gjorde sist) delar sig äggen och blir s k blastocyster. Dag två har blastocysten 4 celler, dag tre har den 8 celler osv. Ett sätts in i livmodern på mig och ca tre veckor senare tar man ett graviditetstest, om man inte fått mens ännu vill säga. Medicinerna kan skjuta upp mensen så bara för att man inte får mens betyder det inte att man automatiskt är gravid.
 
Jag har i alla fall varit på ultraljud i veckan och det såg mycket fint ut. En äggblåsa ska vara ca 19-20 mm när den är färdig och de växer 2 mm/dag. Vid vårt förra IVF hade jag en äggblåsa på ultraljudet som var så stor, denna gången hade jag sju stycken. Inget som påverkar utfallet men jag känner mig lugn att jag, lilla hönan, gör mitt jobb åtminstone ;0) 13 äggblåsor hade jag, så får vi se hur många de kan befrukta. Börjar bli pirrigt?! Håll tummarna för oss :0)
 
Idag har vi haft responssamtal i skolan och jag avhandlade min första text "Varför skriva". Kul att läsa den nu, två månader senare och inse att jag har utvecklats och fått svar på mina frågor. Därefter blev det lunch & sen hemgång med en snabb visit hos en f d arbetskamrat på vägen! Efter tacos ska vi nu sätta oss och klura lite på julklappar, ha en mysig helg! Nedan, ett julkort!
 
 
 
Kortet är sen ifjol så nä, jag har inte julpyntat än! Funderar dock på utebelysning & adventsstakar i helgen?!
onsdag 21 november 2012

Hoppelitopp!

 
Hej på er därute! Allt bra i höstmörkret? Här är det bara bra. Just nu är jag inne i världens bokperiod, har börjat på "50 shades of grey" & det jag misstänkte har skett, en bok jag totalt sträckläser. Började i måndags kväll & har läst ca 600 sidor sen dess! Den är precis som alla skriver men jag gillar de moraliska aspekterna Ana ställs inför. Sexscenerna är 10 ggr värre än Harlequin dock hi hi ;0)
 
Något annat jag börjat läsa är en hel hög med böcker om kemikalierna i vårt samhälle. En del av mig önskar att jag aldrig läst dem men nu när jag börjat är det som en besatthet nästan. Det är SJUKT med alla kemikalier i våra kläder, saker, möbler, mat, smink & hudvårdsartiklar. Jag tänkte läsa alla och sen göra någon to-do-list men har redan nu börjat rensa ut i badrummet..! Värsta chocken var produkter från Make Up Store, Body Shop & Barnängen samt mycket från Apoteket, märken jag verkligen trodde gott om.  Men nej... Ska fasa ut produkterna efter hand men det blir en dyr historia så tar det viktigast först.
 
- Jag har börjat använda bodylotion & ansiktskrämer som är ekologiska (hade redan en hel del i skåpet så inga extrautgifter). Jag har än så länge mina Clarinskrämer kvar då jag inte hunnit titta igenom alla (vissa förp har innehållsförteckningen på pappkartongen & den har jag slängt).
- Jag har köpt ekologisk make-up-rengöringskräm på Kick´s.
- Jag ska köpa Estelle & Thild barnshampoo till Nellie (Barnängen, yerk!)
- Jag har börjat titta på ekologiskt smink & får byta ut efterhand. Men redan nu har jag slutat använda Make Up Stores puder, foundation, rouge & ögonskuggor. Ganska basic sminkning ett tag framöver alltså ;0)
- Jag ska köpa ännu mer (begagnade och) ekologiska eller Öko-tex-certifierade kläder till Nellie.
- Titta på ekologiska kläder till mig själv, med fokus på bl a underkläder & strumpor. Till att börja med, sen får vi se.
- Vi ska köpa ekologisk tvål, diskmedel & rengöringsmedel till hemmet.
- Nellie får inga plastleksaker i julklapp. Överlag ska det vara fokus till henne på ekologiskt & giftfritt men så klart roliga julklappar!
- Jag har börjat gå igenom olika ekologiska sidor & bl a börjat titta på barnklädesmärken, vad finns det? Som tur är har många av de finare märken ekologiska/öko-tex-certifierade serier eller helt sortiment ekologiska kläder ex Polarn & Pyret, Me & I, Katvig, Småfolk, Ej Sikke Lej, Blingo, Duns m fl. Och alla finns begagnade (&betydligt billigare) på Tradera. Tyvärr lyser Lindex, H&M & Kapp-Ahl med sin frånvaro men har enstaka plagg.
 
Sen kan man göra typ miljoner saker till men får börja någonstans! Och varje sak får så klart avvägas mot nyttan/förlusten. Mobilen lär inte åka ut, vi kommer inte omrenovera hela huset, jag kommer inte byta ut alla kläder, inredning, slänga alla leksaker osv. Men hälften åtgärdat, hälften vunnit, eller hur? Och att börja med de saker man har närmst kroppen tyckte jag var en bra sak ;0)
 
 
 
Här ser ni böckerna jag börjat ploga igenom, tur man är långledig i jul ;0)
 Från tråkigheter till trevligheter, nämligen ett julkort till!

Papper från bl a Panduro, stämpel Magnolia, band från diverse ställen, grane utstansat med äldre stans.


Tags stämplade med små textstämplar.

Stöpplat tårtpappret rött.


Nu ska jag fortsätta plugga, ingen rast eller ro här inte ;0)

måndag 19 november 2012

IVF & reportage!

 
 
Den senaste uppgiften vi haft i skolan är att skriva ett reportage. Det skiljer sig markant från de andra uppgifterna, vill jag lova! Research, faktagranskning, intervjuer, osv. Jag har mailat 3 olika personer, intervjuat 2 familjer, läst otaliga artiklar, fakta och googlat många saker! Idag är det i alla fall inlämning & jag är klar! Puh, säger jag bara. Mitt reportage handlade om IVF & vi får väl se om det dyker upp någonstans sen ;0)
 
IVF är, som alla verkar veta, på tapeten igen. De har ökat min dos lite grann men inget jag känner av än, varken med värre symptom eller biverkningar. Dags för ultraljud i veckan så får vi se vad utfallet blir denna gång. En liten del av mig är så klart nervös, en annan del känner mest "kan ändå inte påverka, varför oroa mig?!" Det får bli vad det blir.
 
Igår var jag & min mamma på föreläsning, healing & fika på Nya Andrum. Mysig söndagsstart. På eftermiddagen vankades kalas, vi var hemma i bra tid & såg 21 jump street, filmen. Jisses, vilken kalkonrulle! Skrattade ett par gånger men på det hela var den urusel..!
 
Julkort: har gjort till hela tjocka släkten som jag får visa här när de är skickade. Har även gjort en del enkla, som jag ska visa någon dag. Men först ett Magnolia!
 
Gjorde två liknande, sparar det bakom till nästa gång :0)

 
Magnolia från årets kollektion, äldre papper, snöflingor. Tag från Granit, band egen design för Panduro.
  Nu ska jag äta lunch, sen läsa en bok till Bokcirkeln nästa vecka! Flitens lampa lyser ;0)

måndag 12 november 2012

Massa måsten en Måndag!

Hej där ute!
 
Äntligen måndag igen..?! Nä, det gillas inte. Bästa veckodag är nog fredag, då har man helgen framför sig. Men visst, hade man bara haft fredagar hela veckan så hade det inte varit så kul, då hade man aldrig nått fram..! Variation är nog det bästa. Men måndagar gillas sämst. Men de är betydligt bättre sen jag började skolan och har hemuppgifter på måndagar ;0)
 
Just nu är vi inne i att skriva Reportage och jag ska boka  intervjuer och göra en grovdisposition av min artikel idag. Spännande! Jag ska skriva om IVF/provrörsbefruktning och kostnader. Vad kostar det egentligen att göra en IVF, hur löser par de ekonomiska motstånd som dyker upp osv. Spännande projekt! Hoppas jag inte tagit mig vatten över huvudet bara, ett stort & lite tungt ämne. Men något jag verkligen brinner för!
 
Ja, IVF, snart dags igen. Ungefär lika lugn denna gången men livrädd för samma resultat så klart. Men inget vi kan påverka, så bara att köra igång igen. Ni håller tummarna för oss va? Hämtade i alla fall medicinerna i veckan och positivt är högkostnadsskyddet. Oerhört tacksam för att åtminstone den kostnaden är noll. Nu hoppas vi på bättre utfall så att jag åtminstone får ruva!
 
Och så pågår nedräkning till 1:a advent, tre veckor kvar igår! Kommer nog smygstarta med gardiner & diskreta kuddar snart, bara för att få den röd-vita känslan. Det är synd att julen är så kort. Man njuter hela december & sen är julafton både det bästa & det sämsta. Bästa för att julafton är så mysig som den är, sämsta för att den avslutar julen. Det blir därför full julutstyrsel till 1:a advent. Så kan man njuta lite längre ;0)
 
Dagens julkort är frostnupet, kanske får vi i Skåne lite snö i år? Hoppas hoppas!
 
 
 
Digistämpel Sautarated Canary, papper bl a Maja design. Cirkelstämpel Inkido. Små snöstjärnor på rad från Panduro.

 Nu ska jag vara lite flitig, hörs snart igen!


onsdag 7 november 2012

Fortsätter i heminredningens tecken...

... med de fina sakerna jag köpte på Ikea för några veckor sedan. Och två saker från Fridas gård, ser jag nu :0)
 
 
Pepparkaksburk & små svampar att hänga i granen från Fridas gård, resten Ikea. Ljusstaken är en klar favorit! :0)
Nu ska jag fortsätta mumsa på Twilight ;0) Ha en bra kväll!!

tisdag 6 november 2012

Lite julinredning!

Häromdagen var jag inne på H&M:s hemsida och tittade på deras fina julkollektion! Jag blev helt betagen så vissa saker får nu flytta hem till oss:
 
Finaste julhanddukarna som ska pryda badrummet i jul! Enda nackdelen är att de gör sina handdukar i 30x50 cm, skulle helst vija ha dem standardstorlek 50x70 cm. Men men man kan inte få allt för 79 kr ;0)

2 stickade kuddfodral i 50x50 cm. Dyra & pläden ännu dyrare så den fick de behålla! ;0)

Sötaste julburken, kanske till pepparkakorna eller julkorten?

lördag 3 november 2012

Frostnupna julkort...

...är det dags för idag. Jag har ca 40 målande stämpelmotiv som ligger & tittar på mig och noll lediga sekunder att göra dem på. Av någon anledning har jag slutat göra kort på kvällarna, kanske av rädsla att vår sessa (som har rummet brevid) vaknar, kanske för att jag är för trött. Men suget finns där så hoppas snart på lite tid, och mod att sätta mig ;0) Tills dess får ni hålla till godo med fjolårets kollektion, naggande god den med!
 
 
 

I helgen är det ganska lugnt, idag ska jag till min nagelbyggare & sedan är det tomt på schemat. Imorgon är det dags för playdejt med några fd arb.kamrater & deras söta barn, eftermiddagen går i fotbollens tecken (Allsvenskan ni vet).

Livet i övrigt knagglar på med skrivuppgifter (härnäst ett reportage), hämtning & lämning på dagis, middag, ja ni vet, karusellen den eviga. Har haft lite stressåterfall så måste lugna mig lite igen.
I synnerhet har yrseln & blurret kommit tillbaka. Så det är bara att lyda & avboka. I veckan som kommer har jag lyckats boka upp mig tre kvällar, hm, inte bra. Att man inte lär sig?!