söndag 31 mars 2013

Ny header, nya tankar & nytt liv!

Har länge funderat på min blogg, min framtid & min approach på nätet. Är det i detta formatet jag vill fortsätta? Vill jag ha kvar namnet Änglahus? Innehåll, vad vill jag skriva om? Vill jag skriva alls längre? Layout? Grafisk design? Ja, tankarna snurrar. Min blogg har levt i sex fantastiska år och under den tiden har jag:
 
- flyttat till hus & lärt mig renovera samt ta hand om huset och vår trädgård.
- startat eget företag, Änglahus (numera vilande) & lärt mig grunderna i företagande.
- gjort IVF & lärt mig att vissa saker kommer inte på beställning.
- gått på healing & samtalsterapi och den kunskapen kan man inte ens skriva ner på papper.
- fått barn & varit mammaledig 1 1/2 år & lärt mig tålamod, oändlig kärlek och vilken underbar resa ett barn kan visa en.
- nischats mot Scrap & Papper på Panduro & lärt mig tonvis med nyttigheter.
- varit sjukskriven för stress som lär mig att stå stilla & vila ibland, vilket tempo jag passar i.
- sagt upp mig & börjat plugga, vilket ger mig oändlig utveckling & nya infallsvinklar.
- lärt mig mycket om kemikalier och miljöfrågor vilket ändrat och ändrar hela mitt liv.
- lärt mig mycket om mig själv, vad jag mår bra av, vad jag inte accepterar längre.
 
Så när jag tittar på mitt liv, så har det hänt så otroligt mycket! Inte är det konstigt att bloggen inte hängt med i alla svängar?
 
Men när jag summerar mina huvudsakliga intressen, kan jag ändå konstatera, att de är detsamma som innan; fotografering, trädgård, pyssel, design, inredning och mode. Tillkommit har ekologi, hållbar utveckling, personlig utveckling och kemikaliehanteringen.
 
Vilket jag är ytterst tacksam för, det ger ett helt annat perspektiv på inriktningen, måste jag verkligen tillverka en produkt? Kan jag istället tillverka en tjänst som behövs? Som värnar om vår miljö och stärker människor? Tänk att det finns så många som valt alternativa lösningar som Urban odling (Odla i stan), Leksaksbibliotek, Cykelköket (man kan laga sin egen cykel & får hjälp av kunniga människor). En värld jag inte visste fanns för 12 månader sedan. Dessutom håller jag på att förstå att man MÅSTE INTE arbeta med sina hobbies. Vissa saker kan bara få vara ett sidointresse, inget man tjänar pengar på.
 
Med detta sagt så kommer jag fundera vidare helt enkelt. De närmsta 2-5 åren i mitt liv kommer det hända minst lika mycket eller mer i mitt liv. Jag är nyfiken, jag vill lära mig mer, jag gillar att bryta ny mark och att utvecklas. Att jag ska starta eget är det INGEN som helst tvekan om. Inriktning(arna) är däremot inte skriven i sten. Och det måste inte vara EN sak jag gör. Fördelen med frilans eller hur?
 
Så när jag ibland får frågan vad jag läser TILL så svarar jag att jag bygger en ny plattform i mitt liv. Flummigt? Kanske för någon som valt EN inriktning i sitt liv & tror att man måste göra det i 50 år. Men inte flummigt för mig. Bara coolt, modigt, härligt och fantastiskt kul!
 
Och bloggen? Ja, den får fortsätta att spegla mitt liv, min växtvärk, mina stapplande steg mot FRAMTIDEN. Men den fick en ny header, en "vad-gillar-jag-nu" uppdatering. I övrigt får bloggen leva i detta formatet, tills jag är helt färdig med mitt koncept, innehåll, nytt namn och framtida inriktning.
 
Och nedan kommer två bilder som speglar växtvärk å ena sidan, hobby utan vinning å andra sidan: 

 
En tidning jag saknat sedan jag slutade på Panduro. Nu har en pernumeration flyttat hem till mig! Härligt! Kanske blir det en nytändning på Nellies scrapbook?

 
Och inte mindre än två (!) lapptäcken ligger i startgroparna! Ett i retrofärger, en del av tygerna ser ni här, samt ett till en barnväntande vän. Bild kommer senare, vill först att min vän ska få se & godkänna urvalet :0)

Nu ska vi snart på påskmiddag nr 2! Igår var det min fina släkt, idag är det makens fina släkt! Och förmiddagen? Den tillbringades med grannarna i trädgården. Några solstolar, fint väder & lekande barn = energiboost!

Kram på er därute!

torsdag 28 mars 2013

Pasteller & påskmys!

Hej därute!
 
Trots mycket lite påskpysslande (har gjort lite med Nellie idag, bl a har hon målat fina ägg!) finns det lite mums i hörnorna här hemma :0)
 
Så liite påsk får jag ju ändå bjuda på, eller hur? Kort jag gjort i påskstil = 1 st... De övriga stämplarna jag köpte ifrån Magnolias påskkollektion blev vanliga födelsedagskort så kommer snart. Men först pasteller & påskinredning, har haft det uppe ca 2 v, tycker det blir för kort med en weekend liksom... ;0)
 
 
Ena hörnet av vardagsrummet. Spegel Fridas gård, Honeycombs från Panduro, men de kallar dem något annat, lanternor tror jag. Men fina är de. Man skulle vilja ha i fler storlekar och färger bara, är helt såld på sånt just nu, det blir ju så fint. Vet att Leila Generalstore har en del, mums!

En kruka jag målat rosa, i burken av fattigmassilver förvarar jag ljus.

En närbild från påskriset och massa ägg jag gjort för Panduro. Den med rosorna var en materialsats, de med guldig zigzag tror jag aldrig blev något. Men de får gärna bo i mitt påskris ändå ;0)

En annan materialsats från Panduro ;0)

Och så ett påskkort med sötaste kaninen från Magnolias påskserie. Försöker göra lite andra layoutversioner men inte helt nöjd... Lager-på-lager är nog mer min stil.

Målad med akvarellfärger på 300 g akvarellpapper.

Det hoppas vi alla på eller hur?! Men här har de lovat snö under helgen. Det undslipper ett litet uppgivet "suck" härifrån. Var är våren? Borde efterlysas!

Alla foton är tagna med min nya älskade kamera. Helt underbart stor skillnad, så himla glad. Nu har jag dessutom anmält mig till Adobes Creative cloud så för 185 kr/månad får jag tillgång till alla deras program; Illustrator, Photoshop, InDesign osv. Perfekt!

Nu vankas det påskhelg med släktmiddagar, besök på Vellingeblomman (en stoor blomster- & inredningsbutik) & mys. Glad Påsk på er allihopa!


måndag 25 mars 2013

IVF-dags snart...

Ja, nu börjar vårt tredje färskförsök närma sig efter vår 4 månader långa paus. Jag och en IVF-väninna diskuterade för ett tag sedan hur olika vi tacklade en IVF. Hon gick "all in" och behövde ha stort hopp om graviditet inför varje IVF. Jag är precis tvärtom, jag går in med noll förhoppning, mer en sammanbiten "nu kör vi för vi måste"-inställning. Och det är likadant denna gången. Jag tror inte att jag ska bli gravid, jag gör det för att det är vårt enda sätt att försöka skaffa barn på. Men jag vet också när vi håller på att jag är mycket mer instabil känslomässigt. Det ligger ju så mycket på mig, hur jag svarar på medicinen, hur många ägg jag producerar och om jag sedan kan behålla ett eventuellt embryo. Men jag kan inte påverka något av det så egentligen är det onödig energi att lägga på oro. Men vad hjärnan vet, når inte hjärtat.
 
Denna gång ska jag även kolla upp om jag har en ärftlighet för blodproppar, vilket inte är helt omöjligt om man ser på min släkthistorik. Vårdcentralen kollar mig genom ett blodprov och om jag har större risk kan min IVF-klinik ge mig förebyggande medicin. Skönt.
 
Summa summarum, håll tummarna för oss i vår!
 
Nedan kommer ett kort som jag gjorde till min lillasyster på hennes födelsedag!
 
Nu ska jag fixa lite på min andra blogg, Kemikaliekollen. Tydligen har Naturskyddsföreningen skrivit om den lite grann! Kul, himla stolt! Men så länge jag ändrar något hos många människor är jag mer än tacksam, det räcker! :0)

onsdag 20 mars 2013

Mums & magsjuka!

Idag blir det lite inredningsmums, den sista butiken i min lilla tipslista. Har ingen aning om den ekologiska statusen hos Lilla Tussilago, men skulle tippa låg? Men ack så fint. Ur magkänsleperspektiv när det gäller tankar om kosumtion & vår lilla planet så känns det heller inte jättebra men vi får se det som ett snyggt avslut på konsumtionen. ;0)
 
Här kommer den i alla fall:
 
Med inredningssaker som definitivt ligger utanför de normala ramarna jämfört med sortimentet hos många andra internetbutiker, tycker jag. Underbara motiv, färger & roliga attribut. Kul med någon som sticker ut lite utanför ramarna!


Och så bjuder jag på ett litet "Krya på dig-kort". Har själv precis åkt på en trevlig magsjuka & legat däckad måndag-onsdag så det är väl passande så här i sjuktider! ;0)I övrigt händer det inte så mycket. Jag tillbringar rent för mycket tid på Pinterest & Etsy och annars är det skola, plugga & högvis med grupparbeten! Imorgon vankas trevlig tjejmiddag hos en av klasskamraterna & i helgen blir det brunch med f d arbetskamrater, kalas & ev en hantverksmarknad.

Var förresten på Symässan i Malmö i helgen, det var mycket garn, smycken & bara fyra quiltbutiker. Men hittade ändå lite fina tyger, som ska bli till ett litet lapptäckesprojekt..!

Nu ska jag snart bädda ner mig, men först en nattamacka för att komma ikapp med maten! ;0)

söndag 17 mars 2013

Små galna sötmumsisar!

På scrapträffen sist ville jag göra lite galna, färgglada kort med små söta djur men hittade inga djur jag kunde använda. Sagt & gjort, jag fick rita och klippa ut små figurer själv. Små sötmumsisar helt enkelt! Och här kommer de:
 
I övrigt har helgen pinnat på med tapetsering hos svärföräldrarna, Symässa i Malmö, besökt en 3 v söt liten flicka vid namn Agnes och så har vi varit en kort tur till Emporia.

Nu ska jag lägga mig, det är full storm och om ett dygn har de lovat upp till 2 dm snö. Detta får gärna vara en av de gånger där de har fel, vi har redovisning i min grupp på onsd, så jag skulle gärna slippa ha ofrivillig husarrest! Godnatt på er! :0)

torsdag 14 mars 2013

Body shop & vårlängtan

Hej på er därute!
 
Idag handlar det lite om ekologisk skönhet och om heminredning med vårtouch (även om det kom en dm snö inatt...)
 
I söndags fick jag, av min fina kusin, ett presentkort på Bodyshop. Från att ha varit frekvent konsument hos dem, till att handla noll när jag bytte till ekologiskt, så var det med viss bävan jag äntrade deras butik igår.
 
Nu vill jag inte hänga ut Bodyshop som ett dåligt val, de är 1000% bättre än många många andra skönhetsföretag. De arbetar hårt med fairtrade, mot djurförsök och vill verkligen göra saker på ett bra sätt. På deras hemsida hittade jag denna talande bilden:
 

Då får man ändå en hum om hur varmt om hjärtat många bra saker ligger hos dem. Men så var det ju det här med ekologiskt sortiment. Då Bodyshop marknadsför sig som en oerhört medveten kedja drar den förstås till sig kunder med högre krav på produkterna och innehållet. Därför har Bodyshop fått kritik för innehåll som parabener, parfym, silikon, osv. De syntetiska produkterna man vill undvika.

I alla fall släppte de redan 2009 en ekologisk serie som är certifierad med EcoCert. För att förstå märkningen lånar jag text från min favoritblogg Naturligt snygg som bl a skriver så här om EcoCert:

Det är ett franskt certifieringsorgan, grundat 1991. Det är det största certifieringsorganet i Europa och USA och gör inspektioner i över 80 länder. ECOCERT kontrollerar och granskar innehåll, råvaror, produktion samt förpackning, främst i matindustrin, men även inom kosmetika.

För att en produkt ska få certifieras enligt ECOCERT krävs det att innehållet består av minst 95 % naturliga ingredienser och minst 10% av innehållet ska komma från ekologiska odlingar. Så om du köper en produkt som är ECOCERT betyder det alltså inte per automatik att den är 100 % naturlig eller 100 % ekologisk. Det ger utrymme för att 5 % av innehållet kan vara syntetiskt/onaturligt. En del gröna skönhetsföretag väljer att inte certifiera enligt ECOCERT eftersom de anser att certifieringen inte är tillräckligt sträng. 

Med den utgångspunkten valde jag prover på dag- och nattkräm, samt fick innehållsförteckningen till de båda. I INCI-listan finns förutom massa mumsigheter även tvivelaktiga syntetiska ämnen som silikon, linalool och limolene (parfym med ev ftalater) och glycerin. Synd. Testade i alla fall produkterna igår och idag och de är bra, lika bra som min serie Pukka, men utan min avocadoolja hade jag varit torr ändå. Så här ser i alla fall serien ut och för er som ändå vill komma en bra bit på väg är den värd att testas:

Tittade även på deras makeup men de hade inga mineralögonskuggor och solpudret innehöll ftalater så det bidde inget. Funderar på deras fina rougeborste istället.
 
 
Trots snöfallet har jag börjat idka vår- och påskinredning här hemma. Häromdagen klädde jag & dottern vårt påskris och det blev mycket mums i det lilla riset:
 

 
 Förresten har jag börjat testa min kamera, jisses vad bra den är, säger jag bara! Grym skillnad i bilderna, SÅ kul att fotografera igen! Ska visa lite bilder snart.

Nu bär det snart av till skolan, de slängde in ett grupparbete igår eftermiddag som ska redovisas imorgon... Noll framförhållning som triggar alla mina symptom igen. Inte nöjd, kan jag säga.

måndag 11 mars 2013

Födelsedags: 35 blir jag idag!

Hej där ute!
 
Idag blir det ett låångt inlägg, fyllt med massa mums, bara så ni vet!
 
Jag & lilla familjen kom hem från Stockholm i fredags natt efter att ha varit borta sen i tisdags. Vi har bott hemma hos en av mina allra närmsta barndomsvänner (släkting praktiskt taget, då även våra släkter umgås). Trots att både maken och vännen arbetade hann vi med lite mysigt umgänge. Jag & dottern gick på stan på torsdagen och på kvällen var jag & maken på Chinateatern och såg grymma föreställningen Rock of ages. Massa klassisk hårdrock, grymma röster hos ensemblen och härlig humor av berättaren Johan Rheborg. Dessutom, att hålla handen med maken & få lite egentid, det var härligt. På fredagen var hela familjen på brunch hos en familj i Solna, som vi lärde känna i Mexiko. Jättetrevligt & så fick jag snuffa lite på en 4 månaders flicka vid namn Isabelle. :0)
 
(det är så skönt med IVF-paus, då kan man njuta av andras bebisar & graviditeter, jag tar liksom paus från sorgen med)
 
Och så har jag lovat bilder på mitt hobbyrum, efter omvandlingen! Här kommer de:
 
Så här såg det ut en kvart efter att jag kände "hm, ska jag inte möblera om?" Tålamod har aldrig varit min starka sida ;0)

Några timmar senare (ähum, ja dagen efter då alltså) såg det ut så här! Skrivbordet flyttades från ena hörnan av rummet till fönstret, så jag kan njuta av lite dagsljus & titta drömmande ut genom fönstret när jag kreerar.

Alla alfabet bor numera i en korg & washi-tape, min nya last, huserar på en ställning från Tilda-sortimentet.

I fönstret har jag hängt en kökskorg & fyllt med Stickles, dekor & min "var ska jag lägga denna lilla sak-skål".

Denna hänger fortfarande med, tror den fyller 5 år i år :0)


Till vänster om skrivbordet har jag fyllt Hensvik bokhylla med allt jag behöver!

Mina lådor har jag gjort fina skyltar till, som fästs med Washitape.

Där mitt skrivbord stod innan, har jag ställt tre Expedit-hyllor som dotterna tidigare hade på sitt rum. Ni ser hur bra de fick plats, ögonmått som en tiger har jag ha ha ;0)

Alla mina tyger bor här, överst till vänster ser ni mitt nästa lapptäckesprojekt (2 år sedan sist) i Retromönster.

Tidsskriftssamlare fullmatade med inspiration, mönster, kataloger, skisser mm. I de rosa lådorna finns alla mina hobbyprylar; färg, askar, pärlor, piprensare och mycket mer! 

Till vänster i hyllan bor alla julinredningstidningar!

Och på golvet framför bor inspirationstidningar jag valt att spara.  I resterande tidningar river jag ut vad jag vill ha och sorterar upp i olika inriktningar som vardagsrum, trädgård, hall mm. När tid finns ska jag sätta dem i pärmar :0)

Det var allt från mitt fina hobbyrum, känns underbart att fått ordning och även sorterat om så att det passar mitt nuvarande liv, att samla underlag för framtiden, strukturera upp och ha allting lättillgängligt. Även om jag pysslar en del (& vill mer) behöver jag ha plats för de lite mer adminstrativa uppgifterna, inspirationen och framtidsvisionerna. Härligt :0)
 
 
Och sist men inte minst så fyller lilla jag 35 år idag!!! Tjoho! Det firades rejält igår med stort släktkalas & vi var 25 personer i vårt lilla vardagsrum. Mycket trevligt men vi var båda rejält slut när det var över & förutom fyra fulla diskmaskiner handdiskade jag i över en timme..! Vi hade gjort pastasallad & jordgubbs- och rabarberpaj + min kardemummakaka. Det blev en hel del över så jag tror ca 10 personer äter pastasallad till lunch idag hi hi :0)
 
 
Massa fint fick jag i present, många presentkort så jag kan bocka av lite på min "antiplast/hej miljövänligt"-lista. Fick jättefina jordgubbsplantor; vita jordgubbar samt en klätter jordgubbsplanta..! Passar perfekt till vårt lilla sommarprojekt, att utöka odlingen i trädgården :0)
 
 
Den sak som dock vägde tyngst var presenten från mamma & pappa: En digital systemkamera Canon EOS 650D!!! Var ju med och handlade den så visste om det, men gud vad kul det ska bli att börja fotografera ordentligt igen, har saknat det! Ska bli super att börja om igen & som extra bonus ska jag ge mig en extra present, Adobe Creative Cloud Student edition med Photoshop, Illustrator & massa annat mums! För när man är student är det MYCKET billigare :0) Och ska jag kunna göra massa trevlig design & fint fotoredigeringsarbete känns detta som ett nödvändigt komplement. Ett steg till på min framtida väg! ;0)
 
 


Nu ska jag fortsätta mysa på min födelsedag & ta mig an lite pluggande. Hörs snart!


torsdag 7 mars 2013

Vintage Magnolia kort!

Är just nu i Stockholm och hälsar på en av mina barndomsvänner. Idag har jag "gjort stan" och varit i några av mina favoritbutiker PUB och Iris hantverk. Hade kunnat tänka mig några inredningsbutiker också men då dottern inte är lika shoppingglad valde jag bort övriga, de ligger ju kvar ;)

Ikväll ska vi se Rock of ages på Chinateatern, som en del av min födelsedagspresent, ska bli kul!!

Nedan kommer ett riktigt Vintage-kort!
 
Hej svej så länge!


tisdag 5 mars 2013

Vårmode: klänningar!

Varje vår spritter det i kroppen efter fina kläder! Och trots att jag köper en hel del vintage, finns det högvis med nya, fina klänningar! Här är ett litet axplock av vårens mums!
 Nu ska jag småfixa lite här hemma & fotografera lite inredning/Tradera/pyssel! Ha en härlig dag & hoppas solen lyser hos er med!

söndag 3 mars 2013

Söndagsmys & butikstips!

Hej därute!
 
Sitter & tittar på "Så ska det låta" just nu, mycket schlager med Linda Bengtzing & Lasse Holm, men vilka entertainers :0) Nästan bättre än schlagern itself i lördags faktiskt. Fast jag tyckte rätt låtar gick vidare, även om jag gillade Behrang Miri lite mer än Martin Rolinski. Och så konstaterar jag än en gång att jag avskyr de där studsande Iprentvillingarna från Irland..!
 
Idag har vi varit så flitiga här hemma! Vi har tillbringat halva dagen i trädgården och halva dagen med vårstädning och att ändra om i vardagsrummet så nu kan jag läsa, kolla TV & njuta av brasan samtidigt! Känns bra, så att man inte missar något liksom hi hi :0)
 
 
Nedan kommer lite inspiration, först ut är en underbart fin inredningsbutik, Retrovilla, som jag aldrig beställt ifrån men suktar hos med jämna mellanrum!
 
 

Och så har vi lite kort, gjort med spillbitar i lite retrostil. Noll stämplar, noll lager-på-lager men en liten gnutta humor i!


Nu ska vi hålla kväll efter en omständig läggning av dottern. F r o m imorgon blir det ingen dagsvila för henne längre. Hennes nattningar har radikalt försämrats de sista två veckorna så nu säger vi hejdå till powernapen på dagen, både för henne och för oss. Tack för tre härliga år..! ;0)