söndag 30 juni 2013

Trädgårdstankar & lugna stunder!

Jag lovade att visa lite gröna bilder av vår trädgård, inte minst kökslandet & här kommer de! Ni får ignorera flagorna på fasaden ;0)
 
 
Inramad med gatsten & belagd med singel för lätt hantering. I princip noll ogräs, det enda vi får korrigera till nästa sommar är nät över jordgubbarna så att fåglarna slutar roffa åt sig jordgubbarna?

På framsidan har jag lagt sten som visar var rabatten under Magnolian ska gå. Det blir lupiner, aklejor, nävor & andra mormorsblommor samt massa vårlökar!

På framsidan prunkar även rosorna!

 
Jordgubbarna & smultronen skjuter tonvis med revor! Sparas allihopa, kan jag lova :0)

Flädern håller på att blomma ut & jag har satt flädersaft även i år.

Och sist men inte minst, de ljuvliga pionerna!
I övrigt går livet sin gilla gång & jag måste erkänna att det är jätteskönt att vara hemma, utan tider som ska passas (mer än Nellies dagistider), inga böcker som måste läsas. En period för vila och förkovring, även om jag självklart söker jobb. Jag myser med Nellie, umgås med vänner, bakar, syltar, saftar & njuter av sommaren (även om vädret busar lite).

Det blir så oerhört tydligt att när jag har det lugnt omkring mig startar min energi, min kreativitet, mina planer för framtiden. Jag mår bäst i sakta mak med korta intensivperioder.

Mitt illamående verkar nu lägga sig, har varit bra de senaste två dagarna. Jag är även piggare & gladare så hormonerna verkar ha stabiliserats, det är SÅ otroligt skönt att bli normal igen. Går in i vecka 12 på tisdag, men polletten har fortfarande inte riktigt trillat ner? Om 1 1/2 vecka är det dags för CUB, hoppas allt ser bra ut då. Om denna graviditeten går vägen blir det inga fler IVF & inga fler graviditeter, det har jag lovat mig & min kropp. Carpe diem!

lördag 22 juni 2013

Midsommar 2013!

Igår hade vi midsommar hos oss & vi var facila 13 vuxna & 11 barn men det gick hur smidigt som helst! Med tält och bra väder kunde vi vara ute hela dagen & kvällen. Vi må ha ett lite mindre hus men utan skryt tycker jag vår trädgård är fantastiskt mysig och välplanerad. Vi fick plats med två stora tält, midsommarstång & ändå var där en stor gräsyta som barnen kunde studsa loss på. Sista gästerna gick vid 01 & då hade vi ätit massa god mat, dansat runt stången, lekt lekar och haft det super. Är verkligen glad för alla våra fina vänner! Nedan kommer lite bilder på mig & min fina familj:

 
Idag vankas soffhäng & hämtemat, ha en mysig kväll & helg!

tisdag 18 juni 2013

Stiltje...

...är ett passande ord för att beskriva mitt liv just nu. Mår konstant illa, kan äta tiotalet saker och sover hela tiden. Är typ fastklistrad i soffan & min stackars man kör hela marktjänsten... Vet att det är begränsad tid så försöker behålla en positiv attityd inför denna lilla ät- & sovklocka a la Skalman som invaderat min kropp ;0) Självklart är vi glada över graviditeten, men jag längtar till vecka 12-13, då jag blev bättre förra graviditeten. En människa igen helt enkelt.
 
Det positiva är (faktiskt) att jag inte arbetar & kan sova till 07.30 (ja, maken tar morgontjänsten också!). Ihop med Postafen har jag därför inte legat i toaletten än så länge vilket jag är ytterst tacksam över! Illamåendet triggas av stress, om jag lägger mig för sent/går upp för tidigt, mat jag inte kan se/lukta/får ner & när jag försökt vara lite aktiv, så en arbetssökande-period fungerar riktigt bra ihop med tidiga graviditetsveckor?! ;0)
 
Har knappt tittat i min trädgård & pysslat noll. Men en liten rolig grej kan jag visa & det är att klä tvättklämmor med washitejp! Tänkt göra det länge & det blev ännu finare än jag trodde. Ska få sitta på min moodboard så man kan byta ut bilder enkelt :0)
 
 
 
 
 Att ha Nellie hemma fungerar också mycket över förväntan. Min dotter börjar bli stor & i fredags satt vi & pysslade i fyra timmar, så himla mysigt! Nellie gjorde lite kort med washi, stickers & glitter, jag bistod med att lossa stickers, klippa papper & riva washi. Vi har även varit en tur på Ikea & äntligen köpt ben till våra sängar, ska försöka ta en fotorunda snart så ni får se köksträdgården, sovrummet mm.

Nu ska jag söka lite jobb, klippa mig & fixa några småärenden, ha en härlig Midsommar på er allihopa!

tisdag 11 juni 2013

LYCKA!

Jag har legat lite lågt med IVF:en, man är rädd för att den bräckliga lyckan ska visa sig vara tillfällig. Med det sagt vill jag berätta att det blev ett plus på graviditetsstickan den 20 maj. Jag hade mått rätt dåligt flera dagar innan så gissade att det kanske var positivt men man vågar inte hoppas. Men tiden har rullat på och igår var vi på ett tidigt ultraljud på vår IVF-klinik. Då vi satte in två embryo var det lite extra nervöst! Men det är ETT barn i magen ;0) Han/hon är nästan 16 mm och jag är daterad till vecka 9! Så fort vår läkare sa att där var ett litet embryo med tickande hjärta började jag storböla & fortsatte hela vägen ut till bilen, blir en sån emotionell härdsmälta. Vi är så klart oerhört glada men har inte riktigt landat än. Jag har måånga graviditetssymptom och mår illa och sover mest hela tiden. Lycka, tacksamhet och en försiktig optimism är våra ledord just nu.
 
Idag ringde jag MVC för inskrivning och fick tid på fredag. Blev svullen ganska tidigt med Nellie också, därför är det inte så förvånande med en bula redan! Så här ser jag ut just nu:
 
 
 
Förutom den positiva graviditetsbubblan har jag skrivit CV och personligt brev, 8 år sedan sist. Herregud! Och så har jag sökt jobb på Platsbanken. Vad som slår mig är att det finns verkligen tonvis med sjukt tråkiga jobb. Sad but true.

Nu ska jag äta lunch & sen vila. Dags att hämta dottern kl.14 & idag ska vi hem till mina föräldrar och mysa. Lekplats, strandhäng & glass, det kan vi leva med. Härligt väder gör en så glad!! ;0)

Kram på er därute!

måndag 3 juni 2013

Sommarlov eller nja...

 
Hej därute på er!
 
Dottern sover, maken fixar tvätten & jag har en datorkväll. Lugnt & skönt alltså. ;0)
 
Mitt sista skolarbete lämnades in i torsdags, så himla skönt! I fredags hade vi skolavslutning & idag startade mitt "sommarlov"  d v s jag skrev in mig på arbetsförmedlingen som arbetssökande. Man blir lite paff även om man hört hur det går till. Vi skrev in alla arbeten & utbildningar jag har på meritlistan, sedan fick jag tre datum där jag skulle ringa och berätta vilka jobb jag sökt, i slutet på juni, aug och september. Nu vet jag ju hur man skriver cv med mera, men ändå lite förvånad, inga möten, guidelines osv. Så jag står liksom på mina egna ansökanfötter. Jaja, ska nog klara det också.
 
Med mig som arbetssökande får Nellie gå tre dagar/vecka på förskolan, tisd-torsd 9-14. Så det gäller att roa henne & mig i sommar. Min pappa & svärfar är ju pensionärer & min mamma & svärmor lediga lite i veckorna så kommer nog hänga lite med dem. Och så har jag tonvis med fina vänner som kommer få leka med mig i sommar ;0)
 
Ännu ett prinsesskort är gjort, i ganska kalla färger, fick matcha herr groda helt enkelt!
 
 
Tårtpapper doppade i te, blir så här fina. Orkade jag göra det själv? Näää... Etsy, faktiskt.
 
Lilla froggyn & prinsessa med glitterstickles på kronan

Blommor & bling-bling måste man ju ha ;0)

O lite fjärilar! Texten är egen design.

Och så lovade jag lite bilder på loppisfynden. Ännu inte fotat fynden från tidigare helger men detta köptes på Månstorps loppis/Västra Ingelstad i söndags. Första gången jag var där när de öppnade & oj, vilken skillnad, så mycket fint! Kunde knappt släpa allt :0)
Mycket krukor (& två söta pottor) till trädgården men fyndade även porslin, glas, matlådor i plåt och en fin korg samt ett durkslag. Matlådan i plåt kostade 10 kr (Tradera ca 60-100 kr/st), den fina porslinskannan 5 kr (!), glassakerna 5 kr/st och korgen 25 kr. Pottorna tog de däremot bra betalt för, hela krukhögen kostade 150 kr. Men å andra sidan är det vad en vanlig stor kruka kostar på Plantagen. Det gula i bakgrunden är en rullebör (skottkärra) till söta dottern. Tittade på en i ful plast på Toys R Us för 180 kr, denna i plåt kostade 30 kr. Nöjd? Definitivt! :0) Och så hade jag med mig en klasskompis & hennes väninna från Malmö, de tyckte det var super. Har varit med henne på secondhand-butikerna kring Möllan/Folkets park & fått nippran på de dyra priserna. Så jag förstår prisglädjen ;0)

Nu blir det lite TV & sen nattedags, ha en mysig kväll allihopa!