måndag 29 juli 2013

Tillbaka från semestern!

Nu har vi tillbringat två härliga veckor med vår husvagn i soliga Sverige. Vi började med en vecka i Västervik där vi bland annat besökte Astrid Lindgrens värld (vilket Nellie älskade) för att sedan fortsätta mot Karlskrona där vi sammanstrålade med fem andra familjer för en vecka med sol, bad, skörgårdsturer & lite shopping. Vi har ju haft otrolig tur med vädret & jag rankar detta som en av de bästa semestrarna i husvagnen. Båda våra föräldrar har varit med, vilket varit extra trevligt! Enda minuset på resan är avsaknad av toalett i husvagnen, ingen bra kombo när man är gravid & kissar varannan timme... I synnerhet nätterna har varit sådär. Till nästa år blir det ny husvagn med toalett!! :0)
 
Hoppas kunna visa några bilder lite senare men först ett kort:


Maken har fortfarande två veckors semester kvar, vilka är tänkta att fixa lite i trädgården, städa källaren & fortsätta med sol och bad. Fast konstiga lilla jag börjar bli mättad på höga temperaturer och ser fram emot en svalare höst om några veckor..? Och höstkläder :0)

Graviditeten fortskrider & jag har grym växtvärk i livmodern just nu, som visar sig med krampliknande känningar vid hastiga rörelser eller fysisk aktivitet. Går in i vecka 16 imorgon & ska träffa barnmorskan på onsdag för att bl a lyssna på hjärtljud. Magen har stannat av lite, vilket vi tackar för. Nyfiken på att veta kön är vi så klart, men det dröjer några veckor till. Förresten, CUB visade en minimal risk för syndrom, 1/3000, så det var skönt.

Nu ska vi se på TV, vilket vi inte gjort på två veckor..! Hoppas på något bra! Hej så länge!

måndag 8 juli 2013

Sommarnjutning!

Ännu en vecka har passerat & här är det semesterkänslor! Igår var vi och badade och solade hela dagen (äääntligen strandväder!), avslutade med grillning & ett avsnitt av "Game of thrones" (så superbra!). I lördags var vi i trädgården och fixade, på kvällen blev det grillning igen, med min bror & hans tjej. I fredags shoppade vi lite & åt sedan pizza hos mina föräldrar. Så ja, lite shopping, trädgård, stranden & umgänge, vi chillar ordentligt.
 
Och det gör följaktligen att jag mår bra, lite illamående på morgnar & kvällar, men annars är det lugnt. Magen är lika stor som med Nellie i v.20, så jag går redan i mammakläder & sköna maxiklänningar. Det finns inget bättre plagg än klänningar, modeller som är empireskurna är perfekta. Med eller utan leggings så är man klädd. Till hösten ska jag beställa några mammaklänningar från Asos som jag kan kura i under den kalla årstiden. Tillsammans med några leggings & lite nya underkläder tänkte jag klara mig billigt undan mammagarderoben. Sist köpte jag vinterskor i en stl större för att ev svullna fötter skulle få plats, men de svullnade aldrig så det konceptet hoppar vi över i år. Mammajeans har en tendens att trycka precis under magen så jag har lånat två par som jag bara har någon enstaka gång & stickade tröjor klarar jag mig med, koftor á la byls är ganska flexibla :0)
 
På torsdag är det CUB, lite nervöst, men ska förhoppningsvis gå bra. I avvaktan på den undersökningen samt UL i v.19-20 är jag fortfarande lite avvaktande, men om allt går bra kan jag ju njuta hela hösten (& boa ordentligt, vill sy en massa fint: lapptäcke, vimplar, göra likadan tavlor som till Nellie, sy napphållare, påslakan, virka leksaker mm)
 
Nedan kommer ett babykort & med det tar jag lite sommaruppehåll.  
 
 
 
 
 
Ha nu en härlig sommar & semester, så hörs vi i augusti! Kram på er!

tisdag 2 juli 2013

Bloggtips, Bloglovin & bebisar!

Nu när jag haft en sylt- & saftaperiod (vet inte om den är över än?) så har jag hittat två väldigt trevliga bloggar med massa av mumsiga recept & fantastiska bilder. Så titta gärna in här:
 
 
 
Mycket gott ni inte vill missa!
 
Kan också tipsa om en app som jag finner riktigt användbar, till skillnad från de 75% som mest bara ligger till sig i min mobil, nämligen Bloglovin. Det engelska namnet till trots hittar man tonvis med roliga bloggar, svenska, engelska mm, allt uppdelat via genrer. Båda mina bloggar ligger där, Änglahus & Kemikaliekollen.
 
Jag följer bl a
 
Anna Vattenkannas trädgård
Bland rosor och bladlöss
DIY Mormorsglamour
dreamhouse
Fyra årstider - mitt liv på landet
Hildas hem
IKEA Hackers
Leila Lindholm
Naturligt snygg
Olga Rönnberg
Smarta vardagstips
Trendenser
Underbara Clara
 
...och många fler! Bara att välja efter vilka intressen du har, och därefter välja olästa inlägg. Jag tittar in en gång i veckan ungefär & har då en timmes mycket trevlig läsning från alla bloggarnas uppdateringar. Underlättar mycket, inte minst när man som jag, tappat rutinen att blogga runt.
 
Och så lite bebisnytt, i form av ett nygjort kort!
 

Nu ska jag hämta min loppa på dagis & sedan bär det av till Panduros outlet, för lite lim & ev fler stickers till min kortälskande dotter. Fast hon sätter 12 stickers på varje kort så rätt dyr i drift... Precis som sin mor, skulle maken säga..! ;0)

Ha en härlig vecka & hoppas solen lyser på er!