måndag 18 juni 2012

Läkarbesök & trädgårdens fröjder

Idag är det dags för läkarbesök & kroppen är i uppror sedan ett par dagar tillbaka... Hjärtklappningen & trycket över bröstet är de värsta. Usch. Vill bara att denna dagen ska vara över... Men förutom just nu tycker jag ändå mig se en bättring. Bomullen i huvudet är nästan borta & synrubbningarna med. Jag klarar av att städa utan att gå upp i 200 & långa promenader hjälper nästan alltid mot hjärtklappningen. Vissa dagar inbillar jag nästan mig att jag är frisk, men så är det ju inte. Minsta lilla motstånd så är symptomen tillbaka. Jag kan inte se filmer med våld/action eller skräck, jag klarar inte av snabb musik typ techno, eller negativa människor eller höra någon bråka. Och har fortfarande svårt att lämna Nellie på förskolan p g a morgonstressen. Så summa summarum: bättre men inte bra.

Ska jag se till den ljusa sidan är vädret underbart, naturen visar sig från bästa sidan & jag har upptäckt att trädgårdsarbete är givande, stressavverkande & underbart. Älskar att gå en runda & se alla grönsaker/bär utvecklas, pionernas knoppar, lavendeln som växer, alla dofter osv. I fredags gick jag & tittade in i alla trädgårdar, sedan handlade jag lite blommor som jag sedan satte i olika krukor & satte på trappen, blev så fint :0) Skulle kunna tänka mig att anlägga en liten rabatt strax utanför husväggen, med lavendel & rosor, vi får se om det blir i år eller nästa vår. Annars är det nog mest flädern som kallar & vill bli saft just nu ;0)

Och så vankas det midsommar! Vi ska tillbringa den med fina vänner (som så många andra, gissar jag) & bara äta gott, leka lekar & låta barnen busa runt. Eventuellt letar vi upp en midosmmarstång vi kan dansa runt? Jordgubbarna lockar men jag har verkligen smygstartat & äter varje dag, gärna med kaffegrädde & socker. Så kort tid så det gäller att passa på. Eventuellt ska jag plocka jordgubbar med en väninna i dagarna, mysigt :0)

Dagens kort går i ovannämnda tema med söt stämpel från Lily of the Valley & jag valde att vara med i deras utmaning som var "in the garden" samtidigt. Jag passar också på att önska en Glad Midsommar till er alla!

1 kommentar:

Tess Ekwall sa...

trevlig midsommar till dig också!!
hoppas läjarbesöket går bra och att du fortsätter att kämpa för din förbättring trots att det är jobbigt!!
älskar ditt kort, underbara färger och stämpeln är super söt!!
kram och ta hand om dig! / tess.