fredag 11 juli 2014

Semester, målbilder & kemikalier!

Hej allihopa!
 
Just nu är det semestertider i familjen, vi badar på stranden, grillar, äter massa färsk frukt, sover länge, myser & gör lite utflykter. Vi är även på Svedala-rocken där det torsdag-lördag är en härlig samling artister som Agnes, Mojje, the Boppers, the Sounds, Veronica Maggio och många fler. Detta året har familjen löst tredagarsbiljett så vi ska kunna gå en stund varje kväll. Invigning skedde igår kväll med två barn i barnvagnar & det gick förvånansvärt smärtfritt. Så vi hoppas på en repris ikväll! :0)
 
Utöver familjemys har jag fått lite tid till några olika projekt, bl a har jag sammanställt en lista på vad som gör mig lycklig eller olycklig/stressad och utifrån det tagit några beslut. Jag vill inte gå in för mycket på det personliga men några förändringar jag redan gjort är att:
 
- ta bort alla pushnotiser på mobiltelefonen för att minska användandet
- börjat sälja av en massa prylar som jag inte behöver & som bara tar energi
- bokat in lite umgänge med folk jag utmanas intellektuellt av
- börjat strukturera upp målbilder för vad jag vill arbeta med och hur jag når dit
- anmält mig till lite kurser
- börjat powerwalka varje morgon
- börjat utforma ett nätverk av kvinnor, där vi ska träffas och utbyta ideér, ha föreläsare mm
 
Känns roligt att ha en struktur för att nå mina drömmar & mål. :)
 
Jag har även under våren haft en dialog med min dotters förskola om att titta på de material de använder. Till grund ligger bl a Naturskyddsföreningens "Operation Giftfri förskola". Därför har jag ombetts att sammanställa ett material som kommer mailas ut till alla föräldrar, på vad man kan göra hemma och på förskolan, för att minska exponeringen av kemikalier. Den håller jag på att skriva nu och ska vara färdig under augusti månad. Ska bli kul att dra igång hösten med en så viktig sak och jag hoppas det skapar "ringar på vattnet" i positiv bemärkelse. :)
 
Det händer tyvärr inget alls på pysselfronten men jag har lite på lager och därför blir det ett litet mumsigt kort, i svart-vitt idag! 
 
Nu ska jag fortsätta skriva och sedan börja ladda inför kvällen. Må väl därute! :)

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ååååh, ett sånt dokument borde va till kommunen så alla förskolor jobbar mot samma mål. Har redan dialog med vår ang mat mm, detta vore ytterligare ett steg. Säg till om du vill dela med dig!!!