onsdag 13 augusti 2014

Höstens aktiviteter!

Sommaren börjar lida mot sitt slut & så även min mans 10 veckor föräldraledighet. Känns lite vemodigt för vi har verkligen haft en fin sommar ihop, men jag ser även fram emot en höst med lite rutiner & roliga aktiviteter! För det kommer ske lite nya roligheter i mitt liv!

1. Jag ska läsa på distans, en högskolekurs på 7,5 p som behandlar informationsdesign. Ska bli mycket intressant! Och en nyttig kunskap att ha inför framtiden!

2. Jag ska fortsätta gå hos en fantastisk coach/psykolog & hoppas en gång för alla bli av med mina stresspöken. För ska jag bygga upp något nytt inom arbetslivet kan jag inte ha små stressmonster på axlarna!

3. Jag håller på att bygga upp ett nätverk av nära vänner & arbetskamrater. Ett nätverk där vi ska umgås, utbyta erfarenheter, gå på föreläsningar, utvecklas & må bra. Ska bli mycket spännande!

4. Och så har jag satt igång med Viktväktarna igen, inskrivning igår! Mitt mål är 10 kg till årsskiftet och ytterligare 10 kg fram till nästa sommar! SÅ taggad!! :)

5. Och så kommer jag snart dra igång projekt "Kemikaliemedvetenhet" på min dotters förskola. Vet i dagsläget inte vad det kommer att ge, men hoppas på utvecklande respons.

Allt detta gör att jag måste banta tid från det som "stjäl tid" från mitt liv just nu. Jag har ju gjort en diger lista på vad jag lägger min tid på, medvetna och omedvetna val. Mycket har lagts på mobilen. Jag har bantat FB, tagit bort massa pushnotiser, onödiga appar mm. Nu kommer del 2. Bort ska FB, mailen & Tradera från min Iphone. Istället kan jag titta in två ggr/vecka från datorn, mer lagom.

Men så sitter jag ju även med två bloggar. Älskar och är verkligen stolt över min blogg Änglahus & vet att ni är många som hittar hit, trots gleshet i mina inlägg. ;)

Dock är saken den att jag sällan hinner pyssla just nu, har inte tiden att fördjupa mig i ämnen och dessutom har jag upptäckt att min blogg är mycket av en dagbok för min del. Tankar om livet, saker som jag funderar på, mål & drömmar. Men den är, precis som Facebook, en envägsdialog. Och jag börjar bli lite trött på det.

Så jag vet ännu inte omfånget av mitt beslut, men det blir paus från och med nu. Så får vi se. Kanske saknar jag det för mycket, kanske kommer det något inlägg då och då. Men just nu vill jag lägga tid på annat. Bland annat min blogg Kemikaliekollen, som verkligen gör skillnad för folk. Där jag känner att jag åstadkommer något, bra information och får folk att göra medvetna val.

Jag säger därför hej tills vidare och avslutar med ett riktigt bra boktips inför höstens inne-kvällar. Mitt exemplar fick jag av mammas fina kusin, en riktig Shabby chic-tjej hon också. En riktigt bra bok är det definitivt, rekommenderar den varmt! Pedagogisk, fantastiska bilder & riktigt utbildande. Så njut av den i höst & var rädda om er. Carpe diem!
Inga kommentarer: