lördag 8 november 2014

Besked och besvär!

I onsdags fick vi besked att Moa lider av mjölkproteinallergi. Hon låg på den lägre delen av skalan men hade tillräckligt för att ge utslag på testet. Då hade vi även varit mjölkfria i två veckor och testat provocera måndagen och tisdagen (jag drack lite mjölk) och fått samma besked på så vis. Från lugn tjej med lite mer matglädje, som slutat kräka, till orolig tjej med gasig mage, kräkningar och minskad aptit. Skönt att ha fått besked, även om min glädje över att få äta mjölkprodukter igen blev kort, men huvudsaken är att vår lilla trollunge mår bra! Just nu äter vi mjölkfritt igen och väntar på läkartid hos barnkliniken och dietist. Saker faller på plats och jag hoppas kunna minska min amning inom en månads tid åtminstone. Inatt är första natten på 2,5 månad som jag inte ammat var tredje timme. Hej sömn, hej energi! ;)
 
Och den behövs för just nu håller jag på att dra igång "Operation giftfri förskola" i två förskolor i kommunen. Jag finjusterar det sista inför föräldramötet i veckan och hoppas få igång arbetsgruppen till ett första möte innan jul. Ska bli kul och utmanande, hoppas på lite intresserade föräldrar i veckan!
 
Och när det kommer till studierna är första kursen i hamn och den andra lagd på lite is. Det finns en del moment kvar, rätt tunga, vilka är svåra att orka med när man inte får sova och arbetar med kosteomställningen. Moa äter inte tillräckligt vilket gör att hon inte sover tillräckligt vilket gör att hon blir oerhört mammig. Hon tycker dessutom om att vara uppe på kvällarna och brukar vakna en timme efter hon somnat, för att sedan hålla låda till 22, när vi lägger oss. Så jag är ganska urtankad i energidepåerna just nu och kanske inte till min största fördel när det gäller att studera. Ska prata med kursledaren om upplägget. Så får vi se.
 
Pysslar gör jag inte heller just nu men har några fina saker på lager. Så här kommer ett kort.
 

 
Ikväll blir en lugn kväll, äldsta dottern sover hos farmor och farfar, vilket både hon och de är jätteglada över, roligt att ha så svärföräldrar som är så glada i barnen! Det skulle visst sys någon klänning till Nellie idag, hon & farmor hade shoppat tyg ihop, härligt!
 
 
Nellie nämnde även häromdagen att hon längtade till vi skulle julpynta hemma, så jag gissar att hon ärvt min julådra? ;) Maken lär få dåndimpen hi hi. Men han behöver inte lida så hårt i år, för en del av julen och vintern ska vi tillbringa här, på Kap Verde, ska bli SÅ härligt att lapa sol och värme! :)
 

Ha en härlig helg därute!

Inga kommentarer: