onsdag 19 november 2014

Attans blogspot..!

Har försökt att lägga in bilder i ett par dagar nu men nä, blogspot bara strular. Så det får bli ett inlägg utan bilder. För jo, jag lever fortfarande ;)


Lite saker rullar ju på, även om jag inte skrivit dem här! ;)


Vi har träffat läkare på barnmottagningen i Trelleborg, som var väldigt trevlig. Vi konstaterade att hon inte kan göra så mycket, Moas allergi är konstaterad och vi äter just nu mjölkfritt. Däremot hade Moa vänt upp i vikt, 410 g på 3 veckor (förra ggn var det 70 g på 3 v...) så det känns bra. Vi ska träffa läkaren till våren igen & då ta nya blodprov & göra ny provokation. För många barn växer allergin bort innan skolåldern & man bör kolla det varje halvår. Tydligen är mjölkproteinallergi en av de mest vanliga allergierna & sedan vi fick det konstaterat har jag mött 4 mammor på en vecka, vars barn har det! Tänk att man missat det innan?


Vi har även träffat dietist på barnmottagningen som hade massvis med bra råd. Jag har ju fortfarande (hel)ammat, då Moa inte ätit bra med mat. Vi har trugat & trixat, gett flera alternativ efter varandra osv. Måltiderna har varit lite av en kamp helt enkelt. Men nu blir det andra bullar ;)


- Vi ska fasa ut nattamningen så att hon blir hungrigare på dagen.
- Vi ska servera EN tallrik med mat, inte många alternativ efter varandra.
- Vi ska sitta ungefär 20 minuter, inte längre.
- Jag ska amma efter mellanmål, inte efter huvudmål.
- Vi ska inte värdera hur "duktigt" eller "dåligt" våra barn äter.
- Vi ska äta på bestämda tider.
- Vi ska fortsätta med 3 huvudmål och 2 mellanmål.
- Vi ska fortsätta erbjuda plockmat.
- Vi ska truga med gröt och välling i 3 veckor.
- Vi ska addera kalciumberikad mat samt järnrik mat.
- Jag ska äta kosttillskott, både kalk och multivitamin.


Så får vi se vad som händer. Håll tummarna för oss!


Nu ska jag pyssla lite julkort & sätta upp julgardinerna. Moa sover fortfarande dåligt på kvällarna tyvärr, så vi har mycket lite tid för oss själva. Vilket sliter på oss vuxna så klart. Så idag sov jag middag med Moa och ska istället härja till 01 inatt! Om någon sagt till en hur bisarra saker man gör som småbarnsförälder hade man garvat förr..! Men inte nu! Lev och låt leva! :)

Inga kommentarer: