onsdag 7 januari 2015

Julhetsen tack & adjö + bloggpaus.

Hej & hå i det blå!
 
Hann ju inte ens önska God Jul & har jag någon enda önskan inför 2015 så är det att Moa börjar sova på kvällarna. Lite runt räknat är det rätt många månader sedan vi vuxna hade lugna kvällar. Gör mig faktiskt lite uppgiven & vi får nog styra upp det lite mer drastiskt, hade hoppats att det skulle vara en övergående period. Idag har jag t ex haft 40 minuter på hela dagen, för att åtgärda saker/måsten. Att läsa en tidning/se på TV/slösurfa/prata med varandra/pyssla finns inte ens på kartan. Och det gör ingen glad.
 
Vi har i alla fall njutit av en härlig resa utomlands, två hela veckor på varma Kap Verde. Sol, bad i de höga vågorna & mycket kortspel med familjen blev det. Förutom lite intressanta turer med den mjölkfria kosten och språkförbistringar hann vi även med en dubbelsidig lunginflammation på yngsta dottern. Hon blev förkyld och fick ögoninflammation redan dag tre och sedan blev saker värre. Fem dagar med feber, Moa slutade äta & sen dricka, då tillkallade vi läkare. Efter röntgen och provtagning konstaterades virus med komplikationer. Trots detta blev Moa snart piggare vilket var väldigt skönt, man är inte tuff när ens barn blir sjuka utomlands.
 
I alla fall så skippade vi ju jul och nyår i år, hade endast med lite klappar till döttrarna. Jag, som är juligare än tomtemor, får medge att det var väldigt skönt att slippa julhetsen, december blev istället lite "vi tar de bästa bitarna". Vilket får en att fundera på om inte varje jul skulle kunna vara betydligt lugnare?
 
Julen för många handlar ju egentligen om vila, återhämtning, trevligt umgänge och tid att göra saker på. Att ta en långpromenad, att äta en lugn frukost, göra saker med barnen och att träffa släkt och vänner.
 
Men dagligen slås man av hur de budskapen drunknar i alla "måsten", inte minst berget av julklappar vi köper. Jag funderar egentligen på vad det är som driver oss till alla dessa inköp? Är det barnen, som bara blir lyckliga av många, dyra och roliga julklappar? Eller är det vi som tror att de blir det?
 
Det måste väl vara alla vinstdrivande företag som dränker oss i sin reklam, med lyckliga familjer, dyra designprylar och glada budskap som får oss att tro att vi kan köpa lycka och bara bli lyckliga genom att äga mycket saker?
 
Vad lär man egentligen barn om pengars värde? Hinner de någonsin längta efter något riktigt mycket? Vad gör barn lyckliga? Vad blir vi själv lyckliga av?
 
De tankarna har satt sig i huvudet & jag tror att vår nästa jul blir lite annorlunda. För inte saknade jag julklappar, tvärtom, jag har allt jag behöver. Och de få saker vi behöver skulle vi väl kunna köpa själv? För min december och januari har aldrig varit rikare än i år.
 
Vilket leder lite till mina nyårslöften. Jag vet inte ens om jag vill kalla dem det, det är ju saker som växt fram redan långt innan. 2015 är MITT år.
 
- Nu på måndag börjar min resa med Mamma Fitness PT online (Olga Rönnberg, ni vet, som får fason på trötta & otränade mammor). Jag ska gå ner 25-30 kg och börja träna - det ska bli hur kul som helst! Vill tillbaka till min gamla "kostym", nu när vi är färdiga med barnalstrandet ;)
 
- Om 2 veckor börjar min nya distanskurs "Digital bildbehandling". Äntligen ska jag få lära mig Photoshop "by the book", det ser jag verkligen fram emot!
 
- Och i vår ska jag börja söka jobb. Har funderat & funderat. Jag vill nog inte tillbaka till kontorstider. Jag vill definitivt inte tillbaka till ett "ge 120%-jobb" som faller när jag inte är där en dag eller två. Jag längtar efter lite puls. Lite trender, kläder, inredning, att få vara uppe i stan. Så jag funderar helt frankt på butiksjobb. Och kanske lite sidobusiness på hemmafronten, vi får se :)
 
- Och så har vi det där med tid. Facebook, Tradera, Wordfeud, två bloggar. Var lägger jag min tid? På helt fel saker. Jag vill pyssla, gå promenader, umgås med folk på riktigt, vara närvarande med barnen. Jag vill fokusera på viktminskning & studier. Så då får man saka något och i detta fallet kommer det bli Facebook, det kommer bli paus därifrån. Det kommer bli paus här. För jag pysslar inte och jag hinner inte fundera ut nya härliga infallsvinklar till varje inlägg.
 
Nog lär jag dyka upp & säga hej då & då. Men tills vidare är det paus. Så jag önskar er läsare ett härligt 2015, på återseende! :)
 
Nedan kommer sista julkorten, en passande symbolisk sorti, på det jag inte hann visa 2014 :)

 
 


 

Inga kommentarer: