tisdag 21 maj 2013

Nellies nya rum!

För ett tag sedan gjorde vi ju en raid på ovanvåningen. Nellie fick vårt sovrum, vi flyttade in i mitt hobbyrum & jag ärvde Nellies rum. Tog sin digra tid men blev riktigt bra. Nu är det väldigt rymligt på Nellies rum & det blev ett sådant lyft!
 
 
 
Till höger om sängen gjorde jag en enkel förvaring av gamla äpplelådor. Nu har Nellie bättre översikt av sina leksaker & leker därför mer med dem, än när de låg i dolda lådor.

Sängen fick en central plats i rummet, till höger om fönstret. Vimpeln har en vän sytt till Nellie & tavlorna har jag gjort. Tavellisten satt innan ovanför vår säng så den behövde vi inte flytta!

Under fönstret har Nellie sitt lilla bord & som ni ser kunde hon inte hålla sig, utan började leka direkt. Tallrikshyllan med böcker är från Ib Laursen & köptes till Nellie när hon var liten. Den ska upp på väggbiten till vänster.

I en av hörnorna står hennes svarta tavla. I korgen med hjul ligger fler böcker.

På ytterligare ett litet bord (Lack, IKEA) står Nellies Pippihus.

Mittemot sängen står en stor Hemnesbyrå fylld med Nellies kläder. Ovanpå blev det ett stilleben med fina saker, bl a Brios fina Disneybilar, en doptavla & lite Tilda-saker.

Bakom dörren hänger Nellies klänningar på en knoppdörrhängare, tror jag köpt den på Lagerhaus för facila 129 kr ;0) 

Det var Nellies rum! De andra rummen kommer sen, ex är sovrummet inte klart än. På fredag ska vi hämta en dubbelsäng som vi fått av min pappa. Han har jobbat utomlands i många år men är nu glad pensionär & då behövdes inte dubbelsängen längre. Vi har tidigare haft två 80 cm breda sängar men får nu alltså två 90 cm breda sängar. Så i helgen blir det Ikea för att köpa en 180 cm bäddmadrass och ben till. Ska bli himla skönt för tro mig, två vuxna och en sprattlig tjej (som kommer in varje natt) är inte att rekommendera på 160 cm. ;0)
 
Övrigt i livet så knallar det på. Förrförra helgen var vi i Snogeholm med husvagnen, åt gott, relaxade, gick många skogspromenader & var på två loppisar. Jag fyndade en hel del glas men mest saker till trädgården, ska visa er bilder sen. Det var härligt att inviga campingsäsongen så mjukt & fint.
 
Och i helgen som gick hade vi hyrt stugor utanför Asarum (Blekinge) där vi och två andra par tillbringade fredag till söndag. Så himla mysigt, vi bodde precis vid en sjö, så killarna fiskade en del & vi solade, det var ju så underbart väder. Tyvärr var Nellie lite krasslig så vi hade lite tuffa nätter men annars var allt super! Även här åt vi fantastiskt gott & mös. Så skönt.
 
Helgen som kommer ska dock tillbringas hemma & det ser vi fram emot, allt är på efterkälken här hemma.
 
Jag är dessutom i slutfasen på skolan, håller på att skriva ett arbete på 13 sidor, som ska besvara frågan "Vad kan vi göra för att skapa ett hållbart samhälle?". Mycket intressant fråga & mitt arbete kommer beröra odling, hur vi kan äta mer närodlat, säsongsbetonat & mindre processad, transporterad mat.
 
Så det är vad resten av veckan kommer handla om, skolarbete och åter skolarbete. I söndags kväll blev jag svinkass med frossa, feber, värk i kroppen & halsont så just nu försöker jag härda ut detta. Men med halstabletter och Alvedon kommer man långt ;0)

Inga kommentarer: