måndag 13 maj 2013

Trädgårdsglädje & små prinsessor!

Just nu är jag ute i trädgården mer eller mindre varje dag. Påtar, gräver, plockar ogräs, vattnar & myser. Älskar att ta en promenad och se allt som växer och det har verkligen exploderat bara den sista veckan! Älskar maj med all dess grönska men samtidigt vemodigt att det så snabbt går över! Ska visa bilder nedan på snabbväxande saker i vår trädgård, så förstår ni vad jag menar, men först ett kort. För inte ens jag kunde motstå de små prinsessorna i Magnolias senaste kollektion. Trots korttorka blev det fyra prinsesstämplar beställda & några kort gjorda & här kommer det första!
 
 
I lite rojalistiska färger, känner jag!
 
Med lite krusiduller & passande dekor.
 
 

Och så till trädgården där vi nu fortsätter för fullt. Jag håller just nu på att göra en trädgårdsbok där jag dokumenterar vilka växter vi har, hur de ska skötas, framtida planer, när man gör vad på året osv. En liten trädgårdsbibel om vår trädgård helt enkelt! ;0)
 
 
Ifjol höstas planterade vi små söta rosenbuskar på framsidan. Givetvis har lappen försvunnit så jag vet inte vad vi har! Men får låna hit en av mina trädgårdskompisar som får gissa. Den har i alla fall växt & ser i år ut så här:
 
Lite skillnad eller hur? Vet inte om jag ska klippa ner den eller låta den växa på en spalje, vi får se... Nu funderar jag dessutom på att flytta bort singeln & anlägga rabatt med allium, akleja, järnek, lavendel & lite annat smått & gott...
Och den hörnan vi gjorde vid ifjol. Ser ni till vänster i bilden de små plantorna vid grinden? Våra New Dawn-rosor, som i år har växt till sig & ser ut så här:
 
 
Tacksamma blommor!
Vi håller på att lägga sista handen vid vårt trädgårdsland, väntar bara på singeln, maken la kantstenen förra helgen. Och så håller jag på med några småprojekt; har planterat ytterligare en Kaprilfol vid verandan, håller på att återplantera massor av vårlökar under Magnolian på framsidan. Vill ha ett hav av scilla, vintergäck, snödroppar, krokus, hyacinther, vitsippor & tulpaner. Därefter kommer bl a akleja & kanske pioner ta vid. Ska lägga en enkel stålkant & låta rabatten gå en bit ut i trädgården. Allt behöver ju inte vara gräsmatta, eller hur? Ska även plantera lite syrenskott bredvid & kanske göra om rabatten ni såg ovan. Men det blir tidigast till hösten.

Och på baksidan fortsätter jag plantera jordgubbar, smultron och så småningom en honungsros under det gamla äppelträdet. Hm, bara tiden & pengarna var oändliga, eller hur?! ;0)

Ha en mysig vecka!

Inga kommentarer: