måndag 23 juni 2014

Sommarens projekt fasad & trappa!

Jag vill inte påstå att det är medvetet men det verkar bli så att varje år gör vi ett stort projekt & några mindre när det kommer till huset. I år är det stora projektet att fixa till fasaden och bygga ny trappa.

Bakgrunden är dels att dräneringen är konstigt gjord, dels att trappan samt två skador på grunden gör att det uppstår fuktproblem i källaren. Trappan vadessutom i dåligt skick & har vittrat sönder på en del ställen. Sagt och gjort, dags för renovering. Via grannar hittade vi en bra murare som ska hjälpa oss med ett par saker, resterande gör vi själva.

Under förra veckan grävde maken och min bror ut dräneringslisten och kortade den på höjden. Därefter kom muraren och borrade ner allt trasigt. Grunden ser nu ut så här:Jag & maken rensade upp allt trasigt murbruk, därefter tog sig maken an det stora projektet idag, att borra ner trappan. Han hyrde maskin och satte igång:

Före...
Och efter! Det tog (minus en lunch & ett skyfall) drygt fem-sex timmar! Trappformen var murad med tegel, sen hade formen fyllts med sand & slutligen hade helgjutna trappsteg lagts på. Tog sin lilla tid...
Så nu ska grunden putsas upp & sen ska vi bygga trappa! I trä, för att slippa samma fuktproblem. Och ja, dörren är också tänkt att bytas ut, men inte i år! ;)

Inga kommentarer: