onsdag 8 augusti 2012

Höstens aktiviteter!

Det är dags för nyhet nummer 2, så det så! Jag har nämligen kommit in på Malmö högskola där jag ska ha en mjukstart i höst. Känner att jag inte klarar av att orka arbeta, varken hos Panduro eller annat företag & har länge velat plugga på högskolenivå så det passar perfekt nu! Jag tycker det ska bli fantastiskt kul & längtar verkligen, den 4:e september är första uppropet! Jag har tre kurser att välja mellan, dels en skrivarkurs på heltid eller 2 deltidskurser (som blir heltid tillsammans) & dessa är Originalhantering & Professionell kreativ verksamhet. Så jag fortsätter i den kreativa riktningen & har som slutmål att starta eget inom ett par år. Men en sak i sänder & just nu vill jag skaffa mer skinn på benen samt må bra :0)

En annan sak som tar fart i höst är vår IVF (provrörsbefruktning för er som inte vet). I våras ville jag så gärna försöka (fast kroppen var sådär men läkaren intygade att det spelade ingen roll). Så vi tinade våra två frysta embryon men de ville inte överleva någon av dem. Så nu står vi på ruta ett igen. Då vår klinik har sommarstängt har jag fått ladda i lugn & ro, vilket jag hoppas gör mig mindre stressad vid IVF:en. Vi har valt att avvakta en månad efter att de öppnar då jag vill hinna gå ner några kilon & verkligen känna mig redo. Recepten har vi fått & det är lite skillnad denna gången, bl a så nedreglerar man inte mig till klimakteriet utan jag får börja med äggstimulering direkt. Skönt! Jag hade ju alla biverkningar man kunde ha så bonus att slippa det! Däremot ska man ta två sprutor per dag istället för en. HATAR att sätta sprutor i magen på mig själv (maken svimmar så man får ingen hjälp där...). Kan erkänna att jag grät när jag fick recepten. Men det är bara att bita ihop & sätta igång, vi vill ju ha syskon. Denna gången har jag i alla fall lovat mig att inte gå in på Familjeliv.se, blir helt knäckt varje gång man är där... Så nu får ni hålla tummarna för oss, någonstans i slutet av september/början på oktober ska jag börja med sprutor!

Dagens kreativa sak är en LO jag gjorde för ett tag sedan. Jag är verkligen ojämn i min kreativitet, får nästan tvinga mig dit, sen när jag väl börjat är det kul igen. KBT-logik rakt igenom ;0) I alla fall, här kommer en layput med lilla mig på ;0)Nu ska jag pyssla lite till, ha en bra dag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul att du ska börja studera! Jag är mamma till två småtjejer och studerar (international business management) på heltid, tycker att det fungerar toppen:) Jag har alltid haft skyhöga krav på mig själv (och periodvis mått sämre till följd av det, ätstörningar mm) men det är det som är så skönt när man studerar m barn, att man "får" känna att man inte behöver topp-prestera, för man har någonting tusen gånger viktigare hemma:) Jag har gjort en överenskommelse med mig själv: att bara studera när barnen är på dagis, eftermiddagar och helger spenderas tillsammans med familjen m fokus på barnen, och kvällarna tillsammans med mannen. Och konstigt nog så räcker det mer än väl! Tror att begränsningarna gör både kroppen och själen gott:) Hade jag inte haft familjen att bry mig om hade jag garanterat suttit kvällar och helger och pluggat "helt i onödan", då jag ändå inte kan få högre betyg. Tänkte bara dela med mig om hur jag gör:) Håller alla tummar och tår jag har för eran IVF!
Stora kramar,
Emelie

Petraso sa...

ÅHHHH Va mycket spännand e du har på g du vet att jag håller tummarna för både skola och barn!

Kimsan sa...

Håller tummarna för att allt går bra i höst!

Stor kram

Ps Sprutor är det värsta jag vet ds

JD sa...

önskar er all lycka till med ert syskonförsök, håller mina tummar och tår. Vet vad du går igenom...så massor av styrkekramar.

Tess Ekwall sa...

va kul att du kom in på skolan!! jag blev oxå antagen och ska börja nu i nästa vecka.
håller tummarna för att IVF går bra, spännande att läsa om framfarten.
din lo är jättefin.
ta hand om dig. kram.