onsdag 29 augusti 2012

Nya kläder, ny frisyr & nytt liv :0)

Efter en liten bloggpaus kommer här ett fullspäckat inlägg som jag hoppas ska göra alla nöjda & glada! Med mode, kortmakeri, frisyrtrender och inte minst vad jag har valt att läsa i höst!
 
Om vi går baklänges så kan jag börja med fredagens frisörbesök där jag sa till min fina frisör att jag ville bli mörkare. Hon hade precis varit på Matrix trendgenomgång för hösten & färgade mig därför riktigt mörk! Dessutom fick jag lugg vilken jag var lite skeptisk till i början men nu stormtrivs med! Färgen är mot det kalla bruna & passar perfekt både med mina ögon & höstens trendfärger, ren bonus! Så jag gillar det verkligen. Om man ska lägga till något negativt (hm...) så är det väl att jag var "tvungen" att shoppa lite nya tuffa kläder & smink ;0) Dagens ilandsproblem nr 1 ha ha :0)
Nedan kommer bild på frisyren (tagen med mobiltelefonen så kvaliten är sådär men ni får en känsla åtminstone...). 
 
Lite rufsigare version än frisören gjorde ;0)
Och får jag gissa så tror jag att mycket av den frisyr- & hårfärgstrenden kommer från Lisbeth Salander... H&M släppte ju en klädkollektion i den stilen & överlag verkar modeindustrin influeras mycket av filmer..! Varför tror ni blodrött är så trendigt? Jag tror att vampyrer, varulvar, rödluvan mm har satt den inriktningen. Fantasytrenden är stor & modeindustrin har köpt den rakt av skulle jag våga påstå ;0)

Rooney Mara, den amerikanska Lisbeth Salander!
 Med ny frisyr blev det som sagt även shoppat lite nya kläder. Svårt att balansera en "hård" frisyr med snälla, söta kläder så jag gick på den lite hårdare linjen även i kläder, grafiskt, kalla färger & mönster. Hösttrenderna är verkligen kul!
 
 
 
Blus & byxa från Vero Moda

Linne från Vero Moda

Haremsbyxor (älskar haremsbyxor!!) från Zara.

Klädhögen från lördagens shopping!!!

Med accessoarer från bla Glitter & Lindex.

Höstskor har jag inte handlat än men är lite sugen på sneakers med kilklack... Bilder från Brandos.

Eller ett par röda skor?

Leopardmönstrade ballerina...

Eller mörkröda...
 Har även börjat titta på höstjackor & provat en del men än så länge har jag inte hittat Den med stort D. Militärtrenden är riktigt snygg men blir nog lite väl mycket ihop med min frisyr... Tror det blir en stilren kappa av ngt slag... Vi får se.

Nu lämnar jag mode-arenan för denna gång... Måste erkänna att det blivit ett stort intresse & så himla roligt att lägga energi på nu när man inte behöver ha koll på hobbytrender längre. Mode är ju dessutom något direkt riktat mot en så man kan använda infon på så många sätt! Kul är det!! Och shoppa har jag ju aldrig tyckt illa om *blink blink* ;0)

Nu över till kortmakarhörnan! Har handlat lite stämplar här & var, men sen har det inte hänt så mycket... Undrar om mitt intresse håller på att svalna rejält? 5 år är ju en lång tid som kortmakare & parat med arbetsinriktningen har det blivit mycket, kanske för mycket? Svårt att utvecklas, svårt att hålla lågan igång. Andra intressen knackar på dörren, barn & man behöver sin del... Jag vet faktiskt inte... Men ska på Scrapmässan i Helsingborg September & kommer det inte igång efter det, med julkorten som är min favorithögtid, ja då är det illa... Vi får väl se. Två kort har jag knåpat ihop på sista tiden åtminstone & här kommer det ena!

Även detta fotograferat med mobilen. all min fotoutrustning sjunger på sista versen, ska önska mig en kamera i julklapp så får vi se... Photoshop strejkar också & då är man ju helt handikappad!! Men i alla fall, ursäkta för den dåliga bildkvalitén :0)Har börjat snöa in på washitejp, har ni sett Panduros fina sortiment inför hösten?? Mycket jul, designat av Panduros designgrupp (beställt av mig..!) så ni kommer ha massa mums att välja på!

Och sist men inte minst så har jag valt Skrivarkursen inför hösten & ska nu börja läsa lite litteratur som Marcel Proust, Stephen King mm. Hoppas på en modern, tidsenlig syn från läraren dock. Lite trött på att tunga, självmordsbenägna & konstiga personer alltid ska vara riktlinjen för djupet inom kultur, konst & litteratur... I verkligheten säljs ju chic-lit & deckare & fantasy bäst just nu! För att inte tala om alla bloggare & det "nya" språket!! Vi får se vad det blir men längtar gör jag! På tisdag är det dags för upprop & snällaste lillebror hade guidad visning för mig på Högskolan igår ;0) Jag har även köpt lite nya saker (värsta försteklickaren ha ha) så nu är jag REDO!

Gällande mina symptom så går det allt bättre men läkaren har sagt att det tar åtminstone upp till ett år att bli frisk vilket jag köper, faller lätt tillbaka vid minsta stress. Men i ett lugnt, vanligt liv är jag i alla fall mycket bättre. KBT är tufft men super för mig att gå på & sen kompletterar jag även med healing & samtalsterapi på Nya Andrum. Var där senast igår & måste bara skrika ut min oerhörda glädje över healing, det är verkligen fantastiskt! Så jag tror på en bra höst med massa egoboost & tid för återhämtning samt begrundande om framtiden. Ett steg i taget.

Var rädda om er. Hörs snart igen.

Inga kommentarer: