torsdag 14 november 2013

Bland tomtar, julkort & "troll" på facebook!

Någon måste hört min önskan för både igår och idag lyser solen och jag har fotograferat! Idag har jag dessutom ett ganska tomt schema så har fixat en massa småärenden, sökt jobb, fyllt i tråkiga papper, ringt samtal, postat brev, fixat med reparatör av diskmaskin & donat. Skönt! Och så tänkte jag blogga dessutom, chockartat med bara två dagar emellan?! ;0)
 
I alla fall, i söndags på Fars dag, åt vi först brunch i mysiga Vissmarlöv och körde sen till Jordberga slott för en julmarknad. Många julmarknader är antingen PRO a la garntomtar och grytlappar eller ganska dyr hantverksdesign. Denna tillhörde den senare och jag gluttade mest, men sprang på ett par ursöta tomtar. Jag får ju megakrupp av alla "billiga Asien-tomtar" som finns ute i de vanliga butikerna så det var längesedan jag köpte en ny tomte, men dessa i ull fick följa med hem! Och det fick bli två, så de inte kände sig ensamma ;0)
 

 
Jag har även hunnit göra fyra julkort, satt i tre timmar i måndags (& var sen invalid på eftermiddagen trots två kuddar under rumpan...) och mös. Här kommer det första, med en av årets nya Magnolia-stämplar!
 

Och igår gjorde jag en ganska drastisk sak som jag tänkt på länge. Jag ska nämligen tokbanta mitt mobilanvändande, det "äter upp" den tiden jag innan pysslade, läste, designade och fixade på. Man ska alltid "bara" titta in på Tradera, spela Wordfeud eller kolla igenom Facebook eller Bloglovin eller... Och så har hela kvällen gått. Även maken och dottern drabbas ju, hur många familjer/par sitter inte i varsin soffa med varsin mobil nu för tiden? Istället för att umgås, spela spel och prata. Vara närvarande. Så Tradera-appen åker, Bloglovin bantas ner.

Men det var när jag tittade på min Facebook som jag noterade intressanta saker.

1. Jag har ca 110 "vänner" på Facebook. Av dessa 110 skriver hälften aldrig något och över 80 st skriver aldrig någon kommentar på ens inlägg d v s man har en ren envägskommunikation. Ingen kritik, jag är likadan. Men man har i princip noll dialog, man har endast lite koll på vad personerna gör i sitt liv.

2. Av dessa 110 "vänner" träffar jag aldrig ca 35 st och ca 40 st träffar jag högst 1-2 gånger per år d v s dessa människor ingår inte i min närmsta bekantskapskrets. Flera är vänners vänner. Alla är jättetrevliga men vi umgås inte frekvent av en eller annan anledning.

3. Den tiden jag lägger på dessa "vänner" har ersatt tiden när man innan träffades eller pratade i telefon med sina närmsta. Idag har jag frekvent telefonkontakt med mindre än fem stycken.

Så summa summarum, jag har ersatt kvalitetstid med de närmsta till kvantitetstid med människor jag inte umgås med. Hur sjukt är det? Så därför kommer jag i slutet på nov (gett folk lite tid att maila mobilnr/mail osv) att rensa ut ALLA som inte är släkt eller folk vi umgås med. Därefter ger jag det ett halvår, tycker jag fortfarande att det är tråkigt, kommer jag lägga ner Fb. Skönt beslut, bättre kvalitet i livet. Carpe diem! ;0)

1 kommentar:

Kim sa...

Underbara tomtar du köpt!

Hoppas att allt är bra med dig och familjen!

Ha en fortsatt trevlig dag