tisdag 18 mars 2014

Hasbeens & mammamys!

I helgen hade vi min sida av släkten hos oss för att fira min & min systers födelsedag. Vi var 13 st vilket var väldigt lagom men jag kan ju inte påstå att man satt ner särskilt mycket ändå, vilket mest hade att göra med våra söta barn ;0)
 
Vi hade gjort hemmagjorda pizzor, Hawaii, Köttfärs med banan & en med Mozzarella, soltorkade tomater & parmaskinka. Det blev mycket lyckat! Till dessert hade min mamma gjort en god cheesecake, precis lagom med mat!
 
 
 
I presentväg fick jag hantlar, träningsgummiband, massa vårlökar & presentkort/kontanter för att köpa dynor till hammocken & pilatesmatta. Skönt med lagom antal saker som man verkligen vill ha. Sist men inte minst, fick jag mina ljuvliga Hasbeens! I finaste natur, nu ska jag bara hitta en shoppingbag/loose väska i samma färg, sen är jag redo för sommarklänningarna! :0)
 
Och apropå sommar kan jag berätta att Viktväktarna just nu inte går något vidare... Jag har svårt att minska på maten, att äta mindre kolhydrater & mer protein & fett. Min kropp är dels superhungrig p g a amningen och den är inställd på kolhydrater sen graviditeten. Egentligen skulle jag behöva bryta helt med kolhydraterna men det känns SÅ fel när man ammar, jag vet ju inte alls hur min kropp kommer reagera. Så jag tar det hela med ro. Inser att jag behöver några veckor på mig att ställa om, att äta mindre och bättre. Vilket inte är så lätt när man är lite småstressad och har konstant sömnbrist. Det är ju så lätt att småäta skräp (läs godis) då... Jag får ge det lite tid, helt enkelt. Det är ju faktiskt bara 7 v sedan jag födde barn, man får vara lite snäll mot sig själv. Jag ställer för höga krav, för snabbt, helt enkelt. Och dessutom är min kropp inte redo, jag har aldrig varit med om så snabba viktförändringar! Efter ett par bra eller dåliga dagar, det kan skilja 1,5-3 kg..! Så ja, kroppen och jag ska nog landa lite bättre först.
 
Nu, ett kort! Som är med hos Magnolia down under challenges/MDUC med temat #231 Birthday!
 

Och med mina söta barn går det bra. Nellie är äntligen tillbaka på dagis, hon var glad att få träffa kompisarna igen. Igår skrev hon sitt namn själv, stora tjejen! Även om hon blir "liten bebis" ibland & ganska mammig i perioder, vilket är helt normalt. Jag & hennes pappa försöker ge henne egen tid, med någon av oss. Och jag tycker det flyter på bra! :0)

Moa har börjat få lite rutiner & sover längre perioder. Som exempel kan jag nämna att jag var på Mobilia köpcenter i tre timmar i fredags, Moa sov hela tiden. Hon är ett väldigt nöjt barn, får jag säga. Mycket sällan ledsen, sover & äter bra, ler & leker i babygymmet. Än så länge är det väldigt enkelt att göra henne glad. Hon hade gått upp 350 g på 2 veckor så är nu en 5,5 kg:s bebis, 400 g tyngre än storasyster vid samma tid! Det är krut i "bopparna" ha ha ;0)

Nu ska jag relaxa. En tidning & lunch i soffan, mammamys helt enkelt! Ha en härlig vecka där ute!

2 kommentarer:

Lori sa...

Gorgeous, this is so vivid, I love the bright bold colours, Thanks for joining us at MDUC and good luck!

Fleur sa...

WOW this is STUNNING. Thanks for sharing at MDUC
HUGZ Fleur xXx