onsdag 14 maj 2014

Dieter eller bra val av kolhydrater, proteiner & fett?!

Det är verkligen intressant (och lite skrämmande) med alla olika trenddieter som löser av varandra: GI, Atkinson, LCHF, Medelhavsdieten, 5:2 osv. Och nog har vi alla testat en eller två..?! ;0)

Men när man hör en del negativa bieffekter av dessa dieter, blir åtminstone jag lite rädd. Jag tror egentligen inte att man bör utesluta någon av grupperna fett, protein eller kolhydrater helt ur sin kost, de fyller alla olika funktioner i kroppen. Men däremot kan man göra bättre eller sämre val ur dessa grupper.

Därför började jag göra lite research & sammanställa en lista på bra val. Dels de traditionella och erkända men även de som benämns som supermat och de, som enligt de senaste rönen, stoppar/bromsar cancer. Man kan tro på det eller inte, men det är erkänt bra mat så varför inte? Nedan kommer ett dokument ni gärna får printa/dela men ange källan i så fall :0)


Nu ska vi hålla lite kväll, dock är Moa förkyld, det gör ont i hjärtat när en liten har problem med rinnande näsa, nästäppa & slemhosta. Hoppas på snabb bättring!

Inga kommentarer: