måndag 8 december 2008

Borta bra men hemma bäst!

Med en risk att låta bortskämd så är det skönt att vara hemma igen! På mindre än 1 1/2 vecka har jag varit i Sthlm 2 ggr & Alingsås 1 ggn... Ganska trött på att resa, tåg eller flyg spelar ju mindre roll, en massa timmar sittandes trångt, urusel mat, ofta förseningar osv. Det tar 1 h att flyga från Kastrup till Stockholm men med allting runtomkring, incheckning, security osv blir det nästan 4 h... Döden döden som Astrid Lindgren sa ;0)
Men jag kan erkänna att sambon & jag haft en mycket trevlig helg i Stockholm, fikat, shoppat & tittat på allt vackert. Vi började fredagskvällen med att checka in på hotellet, äta på en restaurang i närheten & sen tillbaka till hotellet för att se Idol! Bara att erkänna, ingen ungdom längre så vi satsade mer på långa dagar & lugna kvällar, hi hi. På lördagen gjorde vi hela Drottninggatan & Gamla stan. Den som älskar shabby chic, mysiga gamla hus, trånga gator & söta butiker rekommenderas varmt att göra Gamla stan. Och att fiken sen var supermysiga med god mat gjorde ju inte saken sämre. På söndagen försökte vi hitta på Södermalm men shoppade mest på Ringen (köpcentrum). Hotellet vi bodde på hette August Strindberg & var ett prisvärt sött hotell med ett mysigt frukostrum (öppen spis, gamla möbler mm). Så, summa summarum, hur mysigt som helst! Men ändå skönt att komma hem... Så denna veckan ska jag ta det lugnt, imorgon ska jag på massage & sen handla hyacinther samt ljus på IKEA så att jag kan pynta lite på ovanvåningen. Då där finns två rum som gud glömde, är det inte riktigt lika kul som på nedanvåningen men I´ll do my best! I korthögen ligger där tre ynka saker & tittar på mig så det ska pysslas lite med! Men lite mums ska jag väl kunna bjuda på.



Och så får jag allt kora en liten tio-i-topplista!

1. Söta Malin vars stämplar jag fått låna!
2. Allt julpyntande & julmusik på jobb!
3. Butiken Iris hantverk på Kungsgatan i Stockholm, så underbart sortiment & miljö!
4. Skatteåterbäringen som damp ner lägligt i torsdags ;0)
5. Mina gosiga katter som har myst i mitt knä sen vi kom hem igårkväll.
6. Alla ljusstakar/stjärnor/ljuskransar i fönsterna.
7. Saffransglögg av Mathantverket, smakade den för 2 år sen & så glad att jag äntligen funnit den! Mmm...
8. Grinchen, såg filmen igår & vips så studsade julstämningen fram!
9. Fina cremefärgade raggsockar på... Intersport av alla platser!
10. En bra bok & en skön pyjamas, hi hi.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej, låter som du behöver landa lite och bara ta det riktigt lungt, jag får ju ont i magen som jag inte har, av att läsa om ditt hektiska liv.

Fint kort skall tilläggas!

//Malin

Miss31 sa...

Haha,Grinchen, ja den är kul!Har köpt julfilmer till barnen men vi hinner aldrig titta på de, dax att göra det tror jag så det blir lite julstämning här med...Låter väldigt mysigt med Eran helg, synd bara att det inte är ngn snö =( Hoppas ni hann med att kolla in NK.s skyltfönster, ett måste varje år, sååå fint och fantasirikt!
En STOR kram till dig från mig!

Caisa sa...

Åh villken fin blogg du har, inspirerande!
själv är jag mitt i jul kortsmakeriet.. slutspurt nu ;)

Erica sa...

Borta bra men hemma bäst, visst är det så.. man uppskattar hemmet mer då man varit borta ett tag..

Låter jättemysigt, din helg i Sthlm.

Kortet är jättefint, härligt gammeldags med bokmärkena (?).

Du har föressten fått en award i min blogg!

Kram, Erica