måndag 18 maj 2009

Det var en gång en rabatt...

som gud glömde... Den var fylld med ogräs av alla dess sorter, högt som lågt. I begynnelsen försökte det strävsamma paret att göra den fin, rama in den & plantera blommor men... det ville sig inte riktigt, ogräset vägrade försvinna & spred sig överallt. Så då beslöt sig paret att istället jämna rabatten & plantera gräs där istället. Och det, mina vänner, är precis vad min kära sambo sysslar med nu! Jag började med att ta bort tegelstenarna runt om men då jorden, eller ja leran, är mycket tung & svårgrävd fick sambon ta över ;0) Men det ska bli så skönt att slippa den ogräsrabatten!!! Nu har vi bara allt annat ogräs kvar... hi hi.

I vår lilla köksträdgård plockas det rabarber för fullt & igår blev det rabarber- & jordgubbspaj, mumma. Vinbären är också på g & den tvååriga persiljan beslöt sig för att stanna & är nu en perenn! I övrigt har vi fläder, äpplen, hallon, jordgubbar & smultron, gammal trädgård som det är ;0) Älskar att gå omkring & plocka solvarma bär & stoppa direkt i munnen!

Nedan kommer ett litet kort i trädgårdsfärger, ha en mysig kväll!


3 kommentarer:

petraso sa...

Åh va mumsigt det låter med så mycket bär..... har inga.... mamma tvingade oss plocka alla vinbär så jag blev avskräckt ...fast fniss åker ju gärna och plockar hos mamma nu...... Har amerikanska blåbär och smultron

Erica sa...

Snart blir det rabarberpaj hos oss också, längtar.. brukar också kombinera med jordgubbar om de finns att få tag på, men än så länge har vi bara de utländska variantera som inte smakar så mycket att få tag på.

Kortet är superfint, gillar allt det röda i kombination med blått!!

..och föressten, det lät som du beskrev min rabatt först.. har du varit här och tittat föressten..? ;-)

Vi kommer kanske igen med pysslandet till hösten, men själv kommer jag att få fullt upp då.. av en annan anledning.. :-)

Kram, Erica

Anonym sa...

Låter gott med så mycket bär, jag köpte ett paket bär på ICA idag, jag blev sugen på havregrynspaj!
( en av de få sakerna jag KAN baka)

Kram

//Malin