torsdag 28 maj 2009

Under jorden...

är jag just nu, därav min ofrivilliga bloggpaus, men ska bättra mig, jag lovar! Jag har hamnat lite i chocktillstånd för istället för det rosa graviditetsskimmer jag väntade mig har det flyttat in en alien i min kropp med mycket bestämda åsikter om vad & när jag ska äta, när & hur mycket jag ska sova & när jag ska kräka! Så just nu är mitt liv; sova länge på morgnarna, borta är det att vara på jobb 7.30 för jag ska ju även hinna kräka. I bilen intas extra förtäring med plastpåse som nödredskap. Jobba, hem vid fem & är då en allmän trafikfara, sova två timmar, vakna illamående, äta/kräka & sova. Och när gör jag då kort? Nä, just det, inte alls. Och mitt i allt detta har jag skuldkänslor att jag gnäller för jag älskar ju lilla pyret, älskar bulan på magen & att vara gravid! Någon erfaren som kan bekräfta om detta är normalt? Som nedan:

Händelse 1: Pyret bestämmer sig på 10 sek; "jag vill ha pommes", snäll Annica sätter sig omgående i bilen, kör till McD, ätandes äpple & klökandes i påsen. Står i drive-in-kön & beställer, har framför sig en van med många barn som ska ha mycket saker, Annica vill mörda personerna i vanen, Annica sliter pommesen ur handen på biträdet, kör en bit, stannar vid vägkanten & slänger i sig pommes frites. Annica kör hem & låtsas vara normal ;0)

Händelse 2: Annica vill gå i stan & titta i affärer, men blir plötsligt trött & funderar seriöst på att lägga sig på en parkbänk eller i baksätet på bilen & sova men väljer istället att bli en trafikfara så att hon kan sova hemma...

Händelse 3: Annica ligger illamående i soffan när sambon kommer hem. Hon ber ynkligt om mat men när sambon frågar vad hon vill ha kan hon bara komma på kokta morötter..!

Händelse 4: När Annica försöker duscha gillar inte pyret det. Oftast får Annica avbryta & kräkas pga A. värmen? B. varmt vatten på magen? C. fuktig luft?

Vem är denna människa?! Någon påstår att man får smarta barn av att må illa, jag säger bara, Einstein, släng dig i väggen ;0)

Nedan kommer mitt allra allra sista kort, kanske lite tidig hälsning men de har ju lovat högsommarvärme i helgen såå...

Trevlig helg vänner, nu ska denna Annica äta kokta morötter ;0)

7 kommentarer:

~Sannasmamma~ sa...

Hihi, ja jag måste le lite (okej, jag skrattar högt..), dom där små tar fullständigt kontrollen över en!!
Bara att gilla läget!
Och ja, man får beklaga sig!! Även fast man längtar ihjäl sig efter dom ;) =)

Ett stooort lycka till =)

petraso sa...

Vet inte om det är så att du som proppat i dig hormoner Är mer illamående än andra men du kan skylla på det om du vill ha något att skylla på...... Nej Jag har inte mått illa alls jo fick väl sura uppstöttningar av äckliga dofter men va f-n det får jag nu med.....
Trött det kan jag skriva under på och jag började jobba klockan 03.00-05.00 mellan vecka 20-30.... Men det var inte baraför att vi hade kaos på jobbet utan det var så varmt så det var bättre ligga inne och sova på dagen med fläkt än att försöka jobba i en lokal utan air condition med värme alstrande maskiner.....

torra kex och det går över... Är väl husmors tipset .....

Men Det är bara gilla läget;)

och be sambon föreviga dig hängande över holken...så kan ni visa barnet det när det är stor ocj´h jobbig...

Rimna sa...

Jag måste erkänna att jag smålog när jag läste din text... Förstår att det måste vara superjobbigt för dig, men som sagt det går över.

Jag har aldrig mått illa vid mina graviditeter men sugen på de mest konstiga saker har jag varit. Och den sista gången jag var gravid blev jag helt personlighetsförändrad. Började gilla rosa och glittriga saker, och mycket riktigt ut kom världens mest prinsessliknande tjej! Efter det var jag tillbaka till mitt vanliga jag...

Kram

Gunilla|uniquelyme sa...

Helt normalt absolut. Och skulle det bli någon fler gång så är det inte säkert att det blir samma då.

Några må-illa-tips:
ingefära (finns som te, men enkelt att göra egen dryck också med hett vatten och lite äpplejuice och kanel om man vill)
Åksjukearmband (finns på apoteket) fungerar för en del. Dock har jag läst någonstans att den punkt som de trycker på kankse inte är lämpliga när man försöker/är gravid - googla och skaffa dig din egen uppfattning innan du testar!
Kex brukar också hjälpa.

Hoppas du blir av med illamåendet snart, det är självklart inte roligt. Man vill ju kunna njuta fullt ut även om man få ta det onda med det goda.

Lycka till!
Hälsningar Gunilla/din svägerskas (H) kollega som inte är lite nyfiken på ditt jobb :D

Erica sa...

Har precis mailat dig, där fås svaret på frågan... ;-)

Erica

Carolin sa...

Grattis!!
Jag höllt verkligen tummarna för er och blev himla glad för er skull när Jenny berättade.
Det är helt normalt att må/känna som du gör...:-)
När jag va gravid så tog jag täcke, kudde och telefon med in på toaletten, skruvade upp golvvärmen sen låg jag där vissa dagar hihi...somnade t o m där. Gillar inte mjölk men var som besatt! Och hade alltid en påse med vatten, bröd, morötter och läkerol...till v 16 sen vände det. Så JA, du är normal :-) (eller så är jag också onormal).
Än en gång, STORT GRATTIS!
Hälsn Carolin (tärna på Jennys bröllop)

Anonym sa...

Hej vännen, nu skrattar jag högt märkligt vad sånna små pyren kan skapa kaos, Benjamin ville ha hör och häpna pulvermos... ha ha ha ha, märkligt, har aldrig gillat pulvermos i hela mitt liv ( nu äter jag det ibland men då det begav sig var jag fullständigt beroende av det plus blomkål), mina vänner trodde jag skulle klämma ut ett blomkålshuvud med pulvermos kropp...)

Stor kram vännen, och du det blev inget förra gången heller, men vi ska kolla det andra..

Fint sommrigt kort förresten det höll jag på att glömma.

Idag fyller min toktass 1 år och han är supersjuk, stackars, så jag får nog äta hela pärontårtan själv som jag sprang ner till bageriget och köpe i morse klockan 7, resterande familjemedlemmar äter ju inte grädde... Mer på Malin!

//Malin