måndag 11 juli 2011

Nellies liv & leverne ;0)

Nellie fyllde 1 1/2 i förrgår & därför tänkte jag skriva lite om hennes liv & leverne. Hon är ju en egen liten person med (mycket) vilja & härlig humor. En tjej som oftast är väldigt lugn & glad, easygoing & snäll men ganska blyg & mammig! Så dels för att nära & kära säkert gillar att läsa det men även för att jag själv ska komma ihåg skriver jag detta ;0) 

Ord som låter på ett sätt & betyder något annat:

Bi = bil, titta på film & TV, bi & alla andra insekter, sånt hon inte vill ha på händerna; mat, skräp d v s "pi".
Boj = boll
Skoj = skor
Tattu = tittut
Jej = nej
Ba = banan, bada, bajsat
Ta = tack
Nana = omfattar alla hon gillar; granndottern, sin gosetiger, farmor, mormor osv ;0)

Dessutom har det dykt upp "där, den, ner, titta, mer" de sista veckorna. Men de orden låter som de ska ;0) Och så har vi de vanliga kisse,vovve, blomma & mamma/pappa förstås!

Intressen: leta stenar, gunga, bära på dockor & bollar, "läsa" böcker, sjunga, cykla med pappa, bada, leka tittut, hoppa i sängen & att bli jagad samt att se på filmerna "Bilar, Mamma Mu & Nalle Puh"!

Favorittrots: att äta/hälla ut kattmaten & plaska med händerna i deras vattenskål, stänga av boxen till TV:n, att stå/hoppa i soffan & att stå i matstolen... Till mammas korta tålamod sätter stopp!

Rörelser: att smyga (ser ut som en söt pickande höna), skrämmas som ett spöke, låta som en indian & att springa (ser ut som en vilt flaxandes fågel) & att gunga i vår gungstol & hammock ;0)

Äter sen en vecka tillbaka själv med sked. Äter därför endast i blöja & badar därför varje kväll ;0) Och mamma övar på sin "måste-torka-direkt-efter-spillet"ovana..!

Hm, det blev ett litet utdrag, det jag kom på sådär direkt. Vår lilla plutt är numera en flicka, inte bebis!
Och när vi ändå är inne på barn så tänkte jag visa ett av våra "semesterprojekt", att ändra om i Nellies rum & bland hennes leksaker här nere. Innan har de legat i en mangelkorg med resultatet att hon bara lekte med de översta sakerna vilket jag tyckte var synd. Så Expedit från IKEA gjorde att det blev så här överskådligt:

Och det gav resultat, hon lekte mer, längre & var mer nöjd än på länge!
Sen att hon drog ut allt är en annan femma ;0)

På Nellies rum blev resultatet så här. Vilket gjorde att vi kunde ta bort
bokhyllan/skötbordet & ändra om radikalt ;0)

Vi flyttade Nellies säng så att hon fick en mysigare hörna.

Där sängen stod innan blev en liten myshörna med bord & stolar.

Nästa semesterprojekt är att rensa ut & städa källaren, sälja saker på Blocket som vi ändå aldrig kommer använda, skänka saker till Lions & slänga allt "skit" (rent ut sagt). Ska bli så himla skönt att rensa så att vi kan sätta in bra förvaring & få det rent och snyggt ;0) Men vi har också sagt att blir det fint väder åker vi & badar så det får ta den tid det tar!

1 kommentar:

Petra/Paradise sa...

*hihi* vilken liten sötfis du har där hemma! ;)
Det är skönt att få skriva av sig sånt här ibland. Många gånger för ens egna del då man lätt kan titta tillbaka på det.
Jag är ex dålig på att skriva upp Lokes alla upptåg i hans "första bok". Men skriver iallafall upp lite på bloggen.
Så nu har jag faktiskt bara kunnat titta tillbaka i bloggen och skrivit av det jag skrivit :)
Perfekt! :D

Fint hon har det i sitt rum!
jag har en massa projekt för Lokes rum också. Vi har inga bra förvaringar som det är nu..men det SKA bli ändring på det...nån gång ;)

Kramis