fredag 11 maj 2012

Fredag & trädgårdsprojekt del 1!

Idag ville jag börja med något trevligt istället för allt tråkigt som hänt på sistone så vi börjar med lite inspiration! Ett projekt som påbörjades för ett tag sedan & som nu börjar nå sitt slut är vårt trädgårdsprojekt i ena hörnan av trädgården. Jag har ritat en skiss så ni hänger med!

Så här är projektet tänkt att se ut färdigt men först får ni se lite före-bilder.Vår trädgård är en charmig blandning av 20-talsrester (gamla utedasset ser ni i bild), en trädgårdsmästares planering & de tidiga ägarnas planlösa irrande med rabatter, växter, sten & hopplock. I hörnan ni ser på bilden, närmst vänster, har det varit ett stort trädgårdsland med knappt något i (vi har flyttat vinbärsbuskarna & jordgubbarna sen bilden togs), fula stenar i en konstig kombination och en trasig rickepump. Men vi ville ha en gammaldags hörna med lite mer aktivitet, mer lättskött & mer strukturerat. Så därför började maken att gräva & gräva & gräva :0)

Vi började med att få upp all sten & gräs som skulle bort, flytta de växter vi ville behålla, räddade dem som skulle vare kvar; fläder, jasmin & min älskade rabarber. Dessa ska ringas in med kantsten. Och allt grävande har resulterat i åtminstone 15 varv till tippen! Jag tänker inte ta åt mig äran för detta för medan min energi är låg är min mans hög & han har kämpat kvällar & helger. Så nu är det äntligen dags för att köpa singel! Och när det är utlagt ska vi "bara" bygga utekök, mura grill, köpa krukor & blommor, de sista rosorna & köpa en ny & hel rickepump. Det är tänkt att bli klart innan semestern, vad tror ni, klarar vi det?

Sen har vi ju lite "småsaker" till, vi har tittat på ny hammock, det ska byggas vindskydd & trappräcke till verandan & så har jag min lilla hörna i andra delen av trädgården som... ja, har potential men just nu är en blandning av mååånga växter (80% ogräs), björnbär, några träd mm. Men det tar vi en annan gång ;0)

En annan sak vi är på jakt efter är en växa-säng till vår lilla sessa! Har hittat en jag vill ha, inte så olik denna ljuvliga säng jag hittade hos fina bloggen Ljusa Rum! Vi får se vad det blir, helt enkelt! Men i gammaldags stil & vit är ju ett måste!


Och så till livet utanför min bunker... Sjukskrivningen ja... I måndags hade jag en tuff dag & på tisdagen var det dags för läkarbesök så veckan startade inte så superbra. Läkaren sjukskrev mig till den 20:e maj & vill nu att företagsläkaren tar över. Så vi får se... Men jag har fått remiss till KBT-terapeut så börjar med det. Tycker vissa dagar är bättre men vid minsta prat om jobb, stress, höga ljud osv blir jag jättedålig igen. Så hoppas mycket på terapin.

Nu ska jag ha en mysig helg med nära & kära, hoppas ni får detsamma! Kram!

1 kommentar:

Petra/Paradise sa...

Hej sötaste vännen!
Vill först å främst ge dej massor med styrkekramar!!
Vet inte alls hur det är att vara utbränd. Men lever med en man som sprang in i väggen i höstas.
Å det har inte varit det lättaste för någon av oss, givetvis minst för honom.
Så ta en dag i taget gumman!
Stressa för guds skull inte!!
Å säg stopp när det blir för mycket!

oooh!! Spännande med trädgårdsfix!!! :D
Vi hade velat göra vår trädgård också för den är verkligen katastrofal.
Men då jag inte fått något sommarjobb så får vi flytta våra stackars planer till nästa år istället.
Vi håller ju på med en köksrenovering iallafall å det är inte fy skam det heller ;)

ta hand om dej!!!
KRAMAR