söndag 22 september 2013

Första julklappen inhandlad & baby inköpslista!

Jag vill börja med att varna för att detta inlägg fortsätter i barn- och babyinriktningen, idag med en inköpslista bl  så mycket shopping & bilder alltså!
 
Till Nellie har jag köpt första julklappen. Hon börjar bli stor och när man hör vad de pysslar med på förskolan förstår man hur stor hon börjar bli. Inte för att hon SKA lära sig än, men för att hon börjat bli nyfiken på siffror, bokstäver & klockan har jag beställt ljuvliga pedagogiska böcker med illustrationer av Ingela P Arrhenius. Pris 39 kr/st, vilket känns alldeles lagom som mjukstart i julklappslistan. Nedan ser ni en av dem
 
 
 
Till "lillan" ser inköpslistan lite annorlunda ut. Jag har rensat bland kläderna stl 56-68 & kompletterat med lite nytt, 15-talet plagg varav 95% begagnat från Tradera. Bl a från KappAhls serie Newbie samt några jumpsuits från Molo, Geggamoja, POP & Småfolk. Nu återstår mest bassaker. Nedan kommer en del av det som jag skulle vilja komplettera med! :)
 

Det blir för dyrt att byta ut madrassen i spjälsängen men en ekologisk bäddmadrass från Grön interiör blir det. Hölje i ekologisk bomull, stoppad med ekologisk lammull. På det viset slipper man direktkontakt med den syntetiska madrassen. Priset är ganska humant, ca 800 kr. Till Nellie ska vi önska oss ett likadant till hennes säng i julklapp/födelsedagspresent.
 
Ekologiskt bäddset från Sebra till spjälsängen. Har önskat mig ett i normalstorlek till storasyster med! :) Skulle kunna tänka mig mer från Sebra, men allt är inte ekologiskt så får kolla ordentligt.
 

En gallerfilt i ekologisk bomull, från Åhléns.
 
Ett eller två ekologiska gosedjur till lillasyster och ett i julklapp till storasyster.
 

 
Ekologisk speldosa från Franck & Fischer!
 
Nappflaskor i rostfritt stål eller glas kommer vi använda denna gången.
 
En skallra i ekologisk bomull.
 
Snacks förvaringsburk i rostfritt.
 
Snuttefilt, ekologisk, utan flamskyddsmedel.
 
Ekologisk haklapp från Franck & Fischer.
 

 
Obehandlad skallra från FSC-märkt skog.
Bitring i naturgummi
 
Napp i naturgummi (eventuellt, det finns både fördelar och nackdelar med dessa, precis som med vanliga plast & silikonnappar. Helst skulle man vilja skippa napp..?
 
Barnvagnshänge Franck & Fischer
 
Virkad uggla av ekologiskt bambugarn
Barnvagnshänge i ekologiskt garn
 

Samtliga bilder och produkter finns hos Ekolkul, Rekolek, Kokobello & Ekotrollet samt Grön interiör, om ni gillade något.

Nu är det dags för lite söndagslunch här, har städat huset & tänkte tillbringa eftermiddagen i soffan med fotboll i bakgrunden. Och kanske inviga brasan och sy lite på lapptäcket. Söndagar är mysiga! :)

1 kommentar:

Stadsodling Lund sa...

Det går att skippa napp :)