tisdag 10 september 2013

Höstmode för gravida?!

Min älskade mage med finaste bebisen inuti har stött på ett bekant problem! Nämligen önskan om fina, prisvärda mammakläder!
 
Nu när hösten är på intågande älskar jag (i vanliga fall) att gotta ner mig i höstmodet, planera lite inköp & njuta av alla härliga färger/material som kommer. Så är dock inte fallet när man är gravid. Man konstaterar snabbt att:
 
1. Fysiska affärer med mammakläder är mer utrotningshotade än tigrar. Det finns en. H&M.
 
2. Om man vill prova kläderna handlar man därför på H&M, men man får frångå sin vanliga, kvinnliga, kurviga, färgglada smak. För när man är gravid ska man plötsligt bara gilla svart, marinblått & grått. Ränder. Fula tunikor. Och smala jeans i stl 38.
 
3. Alternativet heter internet och visst finns det då ett bättre utbud. Jag gillar kvinnliga klänningar. De finns. Men hur är priserna? Allt från 299 kr till 1500 kr. Delar man upp 1500 kr på 20 veckor (ungefär den tiden jag behöver mammaklänningar) är det en tia om dagen. Per klänning.
 
4. Passar alla gravidklänningar alla gravida? Nä. Så man kan tvingas returnera en hel del.
 
5. Min lösning? Lite som ett bröllop faktiskt "something borrowed, something old, something new". Lånar en del av två kompisar, köper en del begagnat på Tradera (jag fick tre klänningar för samma pris som en ny på H&M), stretchar en del av mina vanliga plagg & försöker handla så lite nytt som möjligt. Sunkar i myskläder. Tur jag ska vara hemma & slipper ha "kontorskläder" ;0)
 
 
 
Boob design 850 kr, gravid- & amningsklänning.
 

Ellos 279 kr

 
Ellos 399 kr

 

En av H&M:s fyra klänningar att välja på varav hälften dessutom är exklusiva för postorder.

 
Asos.com 1300 kr

 
Jollyroom 329 kr

 

Sobea yoga/mysbyxor 699 kr

Jag hoppas folk förstår att det till viss del är ironiskt skrivet även om jag, på riktigt, har svårt att förstå att gravidkläder är så sällsynta. Ett par prisvärda plagg hos Lindex eller Kapp-Ahl hade väl inte skadat?

1 kommentar:

Emma sa...

Det finns en butik i Ystad som har ett ganska bra utbud utav mamma/amningskläder. När jag handlat där har jag handlat de kläder som varit på rea, brukar finnas ett ställ längst in i butiken.

The Paola Maria Store
Långgatan 17
271 33 Ystad
www.paolamaria.com

Mvh Emma