onsdag 23 januari 2013

Avgiftning Annica ansikte!

En massa A i titeln märkte jag, hoppas det går att utläsa! :0)
Nu när håret är på "plats" och mår bra tänkte jag berätta om ansiktet!
Jag börjar med ansiktsrengöringen där min flaska från LÓreal (som för övrigt är ett mycket tråkigt märke när det gäller parabener) åkte i soptunnan. Först provade jag en billig ekologisk variant på Kick´s: Bio Marilou som ja, var riktigt dålig faktiskt. Jag har två krav på en ansiktsrengöring:
1. att ta bort allt smink
2. utan att torka ut huden alltför mycket
Den fallerade stort på punkt 1 och har nu hamnat i soporna. Istället köpte jag Estelle & Thild och den fungerar super, så den får stanna hos mig! :0) För övrigt ett svenskt företag, alltid en bonus!
 
 
När det sedan kommer till krämer åkte ju Clarins ut och in flyttade Pukka som är ett engelskt företag. Jag har köpt dag-, natt- och ögonkräm. Även dessa är i den dyrare prisklassen men jag lägger gärna pengar på bra produkter. Det roliga är att deras produkter är baserade på Ayurveda som är världens äldsta kunskap om hälsa. Ordet ayurveda kommer från sanskrit och betyder kunskap om livet. Läs mer här om ni är intresserade.
 
Deras produkter har i alla fall fungerat alldeles utmärkt för mig och ihop med avocadooljan som jag nämnt tidigare är jag i princip klar. Möjligtvis ett serum, vi får se. Allt finns på Softskin.se
 
Och så sminket där jag har testat lite olika, bland annat:
 
Mascara Lotus Pure Organics. Den separerar fransarna fantastiskt fint men smular lite under dagen vilket jag inte är helt nöjd med. Så tills vidare får det bli Lancome, trots parabener. Men ska testa Une mascara också.
 
Eyeliner och ljusrosa eyeliner till ögonkanten från Une - båda superbra, rekommenderas! Däremot kan jag inte rekommendera Logona eyeliner som även den smulade efter ett tag. Tillsammans med Lotus mascaran blev det ett fatalt resultat..!
 
Ögonskuggor Tvål Smink mineral - fantastiska och oerhört prisvärda! Gillas i massor! 59 kr/st på Eleven.se
 
Bas: puder, concealer och rouge - Bare Minerals vilka fungerar alldeles utmärkt hittills, måste bara lära mig att lägga lagom mängd. Bare Minerals har dock fått en del klagomål då den innehåller Bismuth som kan orsaka klåda. Jag har än så länge inte reagerat.
 
Läppglanset är numera utbytt mot vanlig Bisalva på glasburk, och så har jag lite läppstift och läppglans (ännu inte utbytta) som jag använder sparsamt och mycket sällan.
 
Till sist så borstar jag numera tänderna med tandkräm från Weleda och bambutandborste! Tandborsten kan man lägga på komposten när den är slutanvänd, bra för miljön! Och plastbantningen. Tandkrämen har dessutom en angenäm biverkning och det är att man kan äta direkt efter utan att tandkrämssmaken skär sig mot matsmakerna ;0)
 
Nu ska jag plugga lite, kram!

Inga kommentarer: