torsdag 5 mars 2009

Utslag & avslag!

Usch, jag vill verkligen inte gnälla men är det något jag AVSKYR så är det utslag med klåda... Halvt galen av att det blivit allt värre & att inte få sova uppsökte jag läkare för mina utslag på hals & bröst. Läkaren på vårdcentralen sa: allergi, jag sa: tror inte det, har gått på antihistamin & kortison, det hjälpte inte... Hon sa: Jodå det är allergi & skrev ut nya tabletter till mig. Hämtade ut dem, provade ett dygn till & ringde sen företagsläkaren. När jag gick ut därifrån studsade jag nästan av glädje, en RIKTIG doktor som kan ställa korrekta diagnoser, fantastiskt! Visade sig vara nässelfeber orsakade av kyla/fukt/sol & när han sade det lät det ju superlogiskt, hade ju det på samma ytor som soleksem för tioial år sen! Fick nya mediciner utskrivna av honom & vips, efter en GOD natts sömn har de nästan försvunit helt! Puss på läkaren, säger jag!

Från utslag till avslag, jag har nämligen börjat läsa Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Vet inte om alla läst den men den avslöjar alla tillsatser som göms i maten, från alla konserveringsmedel till smakarom som ex rökarom så att korven smakar rökt, till smakförstärkare för att råvarorna är gamla/dåliga osv... Jag tror inte man kan bli mer äcklad & igår när jag skulle handla bl a påläggsskinka & bacon, kom jag hem utan! Att jag istället kom hem med en ostkaka är en annan femma, hi hi. Men ärligt talat, när man börjar läsa innehållsförteckningen på förpackningarna är det inte konstigt att man tappar aptiten! Så om ni vill göra ett bra val, läs boken & läs förpackningarna i butiken! Om ni å andra sidan fortfarande vill kunna köpa någon mat alls, hoppa över detta stycket eller läs uppföljaren: Guide till oförfalskad mat! ;0)

För övrigt vill jag säga till alla er som ska till Göteborg, ha det nu svinkul, shoppa loss & hälsa alla! Även om jag egentligen verkligen vill åka är det bra att ett kalas kommer emellan, för jag sparar ju multum pengar! (hm, ja det lät bra åtminstone, hi hi...)

Och just det, måste ju berätta att sambon klarade Vasaloppet briljant! För att ha åkt skidor en vecka totalt & knappt tränat alls är jag sjukt imopnerad att han klarade det, tog 11 h, snacka om envishet, bra grundkondition & jävlar anamma! Vid hemkomst nämndes det något om Vätternrundan nästa år (30 mil på cykel) & att jag kanske ville följa med..? Jag undrar mest om min sambo inte känner mig alls, hi hi. I alla fall skyllde jag på en eventuell graviditet & då var svärfar (även han tillfrågad om Vättern runt) inte sen att erbjuda sig att hjälpa mig här hemma ;0) Allt för att slippa, eller?! Hi hi

Nä, nu ska jag sluta babbla, ska titta på antikrundan! Nedan kommer ett kort med en äldre hängel! Imorgon ska jag köpa ett par av de nyaste Magnolia-stämplarna, tjoho!

8 kommentarer:

malin sa...

vilken mysig blogg du har, du skriver jättekul :) och gör VÄLDIGT fina kort - jag kommer tillbaka /ha det fint

Anonym sa...

Hej vännen!
Detta kort var supermysigt... och du jag hoppas också få de nya Magnoliorna imorgon...! SUPERSÖTA eller hur... ska bara hinna använda dem
//Malin

Riet sa...

wowww wowww, you made fabolous cards,l love them all.

hugs Riet.x

Petra/Paradise sa...

Hurra för maken med sina 11 timmar på Vasaloppsspåret!! =D
VIlken kille!!
Å vätternrundan?!, det är väl klart att du ska hänga på!? ;P

Skönt att nässelutslagen försvann! Så tråkigt när man får fel diagnos...(det är ju inte direkt ovanligt..)

Kortet du gjort är hela makalöst vackert!! Vilken känsla å vilka detaljer! überfint!! *myser*

Såklart jag ska shoppa på mässan!! *hihi*
KAn shoppa för dej med! ;)

STOOOOR KRAM å trevlig helg!!
//P

petraso sa...

http://systrarnadreamhome.blogspot.com/ tänkte att du kanske gillar denna blogg.. skolkompisar till mig....


Kram
Japp du sparar multum att inte åka... tråkigt att inte träffa dig....

Erica sa...

Så ska det låta Annica, du sparar pengar! ;-) Det gör jag också, men har ett annat skäl också - avståndet! ;-) Bara som tröst beställde jag de urgulliga nya kyckling/tupp hÄnglarna!! :-)

Kram, Erica

PS Urgulligt kort med den gamla hÄngeln, gillar det skarpt! DS

CraftyC sa...

A gorgeous card. love all the embellishments
Clairex

Therese sa...

Jag håller tummarna för dej med IVF jag har också gjort det och efter tre försök kom två underbara grabbar.
Kram Therese