lördag 25 april 2009

Loppis & rabarber!

Ja, idag ska jag på loppis! Har haft sån vinterabstinens, det är verkligen vårsommar när det är loppistajm! Det är Lions i Svedala som ska ha den så jag ska definitivt krypa dit & krypa hem, hi hi. Skönt är också att biverkningarna minskat, hoppas kunna jobba på måndag!

Igår solade jag fötterna i trädgården & gick runt & tittade i trädgården. Jag vågar knappt skriva detta men jag tror att vi kan skörda rabarber inom en vecka!! Så sjukt snabbt allting går nu, centimeter stora knoppar på syrenen, Magnolian slår ut vilken dag som helst & pionerna är åtminstone ett par decimeter höga! Mumma för själen.

Annars går jag mest i ett "tyck synd om mig-töcken" just nu, IVF är ingen dans på rosor, man är som en manodepressiv, ena dagen jättelycklig, andra rädd & liten, usch det här önskar jag inte min värsta ovän... Har dessutom gått upp en hel del i vikt & tappat lite tussar med hår... Och om det inte funkar för oss denna gången får vi vänta till hösten, hm, vill någon hämta mig på botten då?! Jag kanske tänker för mycket men bävar redan för sommaren:

-stranden med alla barnfamiljer
-alla sammankomster där man träffar gravida, småbarnsföräldrar osv som inte vet om ens situation & gärna frågar: Ni då? Är ni inte sugna? Vänta inte för länge!

Räddningen just nu är Familjeliv, där man kan läsa om alla dessa kämpar, en stor hedersmedalj till dem som gör IVF efter IVF, försöker få ihop vardagen fast man har livskris på livskris, biverkningar, omgivningen, missfall & nya tag osv. Och fast jag beundrar dessa människor hoppas jag verkligen slippa bli en av dem. Hittade en bra dikt som jag lånade, en dikt med glimten i ögat men allvarlig underton:

Väntar på mitt kärleksmirakel varje minut
Vi testar framifrån, bakifrån, in och ut
Kudde under rumpan , äl-test och folsyra äter jag
”Inte älska nu älskling, bara var tredje dag…”

Blir så trött på alla tips, ’lycka till’ och råd
Samt jävla ”Äntligen Gravid”-tråd
Blir så trött på ”jag plussade med en gång
”Eller ”jag fick vänta i TVÅ månader – väntan var lång

”Blir så trött på ”ska ni inte skaffa barn snart?”
”Jo, visst, bara beställa – klappat och klart!”
Blir så trött på ”tänk på något annat, slappna av”
Det är ju lätt när man blivit FamiljeLiv.se-slav

När är det min tur att kräkas och må illa
Bristningar, ömma bröst – det skulle jag gilla
Vill också göra min sambo till stolt pappa
Och höra ett litet, litet hjärta i min mage klappa…

(skrivet av alias Fru Åkesson)

Nu ska jag väcka sambon & gå på loppis, allt för att stänga av IVF-delen ett tag! Ta väl hand om er & pussa lite extra på era barn, för vad hade livet varit utan dem?!

5 kommentarer:

~Sannasmamma~ sa...

Helt underbart skrivet!!!
Det är så man får en tår ;)

Petraso sa...

kan inteoch kommer inte säga något hurtigt uppmuntrande för jag vet att det är så in i h- et jobbig men Jag vill ge er en STOR mega KRAM och mina tummar för att er önskan ska gå i uppfylleles..
*tänker på er*

Erica sa...

Håller tummar och tår för er att det ska lyckas med IVF behandlingen, det verkar verkligen inte vara en dans på rosor.

Låter härligt med våren hos er! Inga rabarber i sikte här men vi har haft ljuvligt väder hela helgen, så nu känns det verkligen som den är på gång! Dock tinar mycket jobb fram på tomten också.. men just nu känns det ok, det med.

Kram, Erica

Anonym sa...

Kram.. och du, det huset blir det nog inget med... jag mailar sedan och berättar... Hoppas att det är bättre med dig vännen.

//Malin

Helena sa...

Tjenis vännen!
Låter inget kul med IVF :(
Men visst är det konstigt, efter mina missfall såg jag inget annat än barnvagnar och gravida kvinnor! Håller tummarna för att det funkar nu efter första behandlingen...
kramisar från Helena
ps jag gjorde rabarberpaj idag på egna rabarber :)