lördag 18 april 2009

Sovrum, here I come!

Ja, nu ska det ske stora saker på ovanvåningen! Vi har tre rum på ovanvåningen:

-Sovrum idag, helt renoverat men jag gillar inte fondtapeten i svart (ni shabby chicare måste bli djupt chockade!), den äter ljus & är svår att inreda till. Detta sovrum ska bli dressingroom vilket är ett fint ord för garderober + spegel + byrå, hi hi. Att garderoberna ska täcka fondtapeten är en liten bonus..!
-Dressingroom idag, rummet gud glömde, har idag gula trasiga tapeter med en bård med Anna & Långa farbrorn på, fattas en planka i golvet, har blivit ett avställningsrum för all skit, kartonger, skor, mm som inte får plats någon annanstans... Detta rum är nästa att renoveras!
-F d pysselrum, ska bli vårt nya sovrum, totalrenoverat, med beige färg på väggarna, alla lister & trädetaljer är målade, trägolvet är framtaget & slipat & fönstret har fått tjocka, fina lister & trä på insidan. M a o redo för att flyttas in i! Jag har givetvis redan en inredningsplan där det ingår en ny byrå (visad tidigare) & en ny bäddmadrass & kanske en liten platt-TV. Om det blir barn någon gång får här också plats en spjälsäng ;0) Men tills vidare kommer bokhyllan ta den platsen. Jag ska förresten köpa dörrar till den så man slipper se vissa av de tråkiga böckerna ;0) Mm, jag älskar att planera ett rum, nästan det bästa av alltihopa!

Apropå rum har ju även vardagsrummet fått sig en ny möbel, för omkring en månad sen flyttade den in, vårt nya matbord! Jag hittar inga bilder på vårt gamla matbord men det var avlutat & så gammalt att det inte satts ihop med skruvar! Tyvärr var det också lite högre än standard & rätt trångt mellan bordsbenen, kunde knappt sitta två. Så det får vila lite i källaren så länge ;0) Nedan kommer lite inredningsbilder men vi börjar väl med matbordet?!

Svårt att se men bordet är grågrönt & bryter så fint mot de andra möblerna & det varma golvet. Och så fick vi plats med två stolar till, en extra liten bonus ;0)


Får ju även passa på att visa min nya klocka, den gamla var ganska moderna & från Ikea, sjöng på sista versen dock så då köpte jag denna i gammaldags stil på Fridas gård! Den står till vänster om TV:n, på ett av våra tre fläktskåp från Ikea, bra alternativ till TV-bänk!

Och slutligen visar jag vår byrå i vårt befintliga sovrum, står i ett gapp mellan två väggar, lite shabby chic, eller hur? Och kanske kanske den får stå kvar, annars får den följa med i nya sovrummet ;0)

Ha nu en skön helg, njut av vädret & ledigheten. Och just det, tack för de söta kommentarerna, nu är det lite bättre ;0)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen, ser superfint ut hemma hos dig, jag ösnkar att jag hade haft samma "go" som du när det gäller inredning, men jag tror jag saknar den genen...

//Malin

Erica sa...

Gillar dina inredningsbilder! Vi har samma byrå, är det en Hemnesbyrå från IKEA måntro? ;-) Så fint ni har det. Här hemma hos oss är det trångt med plats, man får verkligen trixa för att få till det, och jag gillar att ändra hela tiden till sambons stora förskräckelse.

Vår? Nja, något åt det hållet kanske man kan säga, den norrländska varianten med snö... det tinar på dagarna men fryser på nätterna.. snöar ibland.. inga gröna gräsmattor ännu, några fläckar med gräs, men snart så.. ;-)

Ha det bra!

Kram, Erica

Henriette sa...

Hej Annica ...
Dejligt hjem du har - og en masse skønne kort du laver...flotte farver med fantastisk malede stempler..

Tak for handelen på Tradera - har modtaget pigestemplet i dag og jeg glæder mig til at bruge det..

Knus HH