måndag 27 april 2009

Traditioner kring Valborg?

Ja, nu börjar Valborgsmässoafton närma sig med stormsteg & med det ännu lite mer ledighet ;0) Men hur många vet varför vi firar Valborg egentligen & var namnet kommer ifrån? Jo, nu ska ni få höra: I slutet på 700-talet dog en abbedissa vid namn Valborg. Hon begravdes den 1 maj & blev sedermera helgonförklarad. Till hennes minne utvecklades en kult under medeltiden som kämpade mot häxtro och onda krafter. De började tända bål för att skydda sig, en sed som egentligen kommer från den keltiska tron. Det anses nämligen att gränsen mellan döda och levande är som svagast denna natt. Och därför firar vi Valborg med att tända eldar!

Hade hoppats visa lite bilder från loppis-shoppingen, ska försöka fotografera snart så jag kan visa mina fynd! Härligt att första loppisen är avklarad, det var rätt mycket folk men sämre utbud så jag ser det som en uppvärmning ;0)

Och så har vi ju flyttat in vårt sovrum i pysselrummet, kommer lite bilder på det när jag sytt färdigt mitt lapptäcke som ska vara med ;0)

Nedan kommer lite kortinspiration, ha en härlig dag!2 kommentarer:

Riet sa...

What a beautiful cards,l love the image and colours.

Hugs Riet.x

Anonym sa...

så bra att du lär oss lite historia ;)
Äntligen helg!!! så skööönt :)))

Kramiz/Tessan