torsdag 24 mars 2011

Våren är här... MUMS!

Om jag säger Vintergäck, Snödroppar, Scilla, Krokus, Nässelfjärilar & Humlor, vad tänker ni på då? Ja, just det, VÅR! Och den har minsann anlänt till oss i Skåne för ovannämnda ting har jag alla sett idag, SÅ härligt! Att termometern dessutom smyger sig upp mot 10 grader & solen skiner, det är extra härligt! Jag känner hur livsandarna hittar tillbaka & barnpirret i benen kommer tillbaka! Kommer ni ihåg de första vårdagarna när man gick på låg- & mellanstadiet? Hoppa hage, hopprep, torr asfalt, fågelsång & solsken. Jag minns i alla fall den speciella känslan när våren kom & trots att hopprepet är avlagt för länge sedan känner jag en längtan efter att vara ute! Gärna i trädgården & titta på alla vårblommor, gröna skotten på grenarna & rabarberns röda knoppar. Och de blommor jag nämnde i början är de som ligger mig varmast om hjärtat. Men tyvärr har vi inte dem i vår trädgård, trots att det är en 20-talsträdgård?! Så idag har jag googlat internet & upptäckt att alla går hyfsat bra att flytta nu! Då mina föräldrar flyttar från villan om drygt en månad tänkte jag norpa lite blommor innan dess! För jag älskar "mattor" av dessa blommor & man behöver ju inte klippa gräsmattan än ;0)

Igår var jag & en kompis på Viktväktarna ihop. Båda var helt övertygade om att vi hade gått upp i vikt men båda hade gått ner 7 hg var! Så tycker jag det borde vara varje gång, hi hi. Så nu kan jag skryta med 16,1 kg bort & "bara" 3,9 kg kvar innan målgång. Sen kanske jag tar 2 kg extra "bara för att". Har haft en lång svacka/paus då viktminskningen gått mer långsamt men nu ska vi peppa varandra till målgång!

Ikväll ska jag träna för första gången på nästan 3 v! Ska bli SÅ skönt, har saknat det mycket när vi bott i kappsäck! Det hade varit ännu trevligare med en dusch hemma men renoveringen har dragit ut på tiden, så det får vänta några dagar till. Men schemat ser ut så här: kakling + fogning, måla tak idag, klinker imorgon, fogning på måndag, elektrikern på tisdag & VVS på onsdag! Sen ska det vara klart & jag läängtar! Visst, att få njuta av ett nytt badrum ska bli underbart men framför allt att ha toalett hemma, städa undan allt damm i huset så att astman blir bättre, bli av med badrumsmöblerna i vardagsrummet & kunna låta Nellie få sova middag hemma (vilket medför kortmakeri-tid för Annica, hi hi) För jag saknar min korthörna, har så mycket fint som ligger & tittar på mig, senaste Magnoliorna, 6X6 stacks från Prima (har ni sett "Madeleine"-serien? LJUVLIG!), blommor, fyndstämplarna från Stämpelgården & troligen mycket blommor efter söndagens besök i HGB ;0)

Dagens kort vittnar om nästa högtid, här kommer påsken ;0)

Har fått "pippi" på gult ;0) Och wellpapp, som ger så fin struktur!
Stämpeln är från Magnolias vårkit!

Visst är det lilla fåret alldeles bedårande?!

Fjädrar är ju extra passande till påsk, hi hi.
Och så lite blommor & fjärilar så klart!

Egendesignad journaling, så kul att göra egna & anpassa dem
efter vad man behöver just då. Håller på med ett nytt ark nu som
jag hoppas bli färdig med i nästa vecka ;0)

Metallhörn från Panduro, men lite för stora till kort. Någon som kan tipsa
om mindre stl? Typ åt 3 cm-hållet ;0)
Nu ska jag läsa saga för dottern, hon är inne i en bok-fas utan like & vi bläddrar i pekböckerna minst 10 ggra/dag. Dessutom har vi tittat så smått i Ingrid-böckerna av Katerina Janouch & Mervi Lindman, ljuuvliga illustrationer! Ett varmt tips på namngivnings- eller födelsedagspresent ;0)

PS. Lovar att bättra mig på att "höra av mig" på mina bloggrundor, har varit urusel på det på sistone... Men skulle behöva köpa några extra timmar på dygnet, någon som vill sälja?! ;0)

4 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

ÄVen jag är en dålig bloggbesökare för tillfället.
men det blir så ibland. Livet kommer emellan.

Roligt att se badrummet ta form!
Å så läste jag att ni ska fixa ny tapet i hallen! (lite ofrivilligt kanske, men en liten förnyelse där, gratis, är ju aldrig fel!) :)
Just de två tapeterna som ni tittat på har jag också fallit för!
jag var nära att välja den nedre med rosorna och prickiga bakgrunden.
Men istället blev det en småblommig variant.
Den borde bli uppsatt på söndag!! *wiii*

Kortet du gjort är LJUVLIGT!!
Söta detaljer som alltid! :)

Stora kramar Petra

Marie Wisén sa...

Super fint kort!
Är cirkeln med "glad påsk" en stämpel kan man köpa den av dig?

Kram Marie

Marie Wisén sa...

Super fint!!!!! jag skulle vilja köpa den "Egendesignad journaling" med glad påsk texten. Säljer du de?

Kram Marie

Susy sa...

Härligt med vår!
Vilket otroligt vackert kort du har gjort, igen!
Gillar dina små fjärilar!
KRAM OCH TREVLIG HELG!
SUSY