torsdag 13 december 2012

Något tråkigt & något trevligt.

Hej allihopa!
 
I måndags efter att jag gjort mitt inlägg upptäckte jag att jag fått min mens tyvärr. Har varit tuffa dagar sedan dess, högre förväntningar ger större besvikelse. Just nu är jag inne i en lite svackig period, självklart ska vi ha syskon till Nellie men efter 7 månader & 3 försök är jag trött på babykarusellen (utan bebisar)... Jag & maken diskuterar just nu om det är dags för en paus & låta min kropp vila lite, hade känts oerhört bra även om man bara vill fortsätta outtröttligt. Det är så många frågor & trötta energier när man håller på & jag har tappat bort mig själv lite i detta. Ena veckan ska man försöka träna, gå ner i vikt (de kilon jag lagt på mig under sjukskrivningen & IVF-försöken), andra veckan går man & försöker bli gravid. Så en paus med full fokus på det ena för att sedan komma energirik tillbaka att fokusera på det andra är kanske en bra idé?
 
En sak som går hand i hand med detta är min läsning om kemikalier, alla dessa hemska som vi har i våra produkter, i vår mat & i vårt hem. En sanering i hemmet, en sanering av mig & min familj borde definitivt bidra till en mer lyckad IVF. Visste ni att vi importerar 400 miljoner ton kemikalier till EU varje år & att det finns 143 000 dokumenterade kemikalier hos ECHA (EU:S kemikalieinspektion). Visste ni att mindre av 10% av dessa har genomgått en kontroll? Att så mycket som upp till 40% av dessa kemikalier är hormonstörande, allergi- & astmaframkallande, cancerframkallande, autism, benskörhet, fetma, diabetes, ja listan kan göras oändlig!!! På 50 år har mäns spermieantal halverats. Det är så sjukt så sjukt & jag blir så himla upprörd! Och de värsta kemikalierna är dolda i den söta plastleksaken Nalle Puh, i det gina sminket från Make Up Store eller de dyra krämerna från Elisabeth Arden. Eller varför inte i teflonpannorna & plastförpackningarna kring mat i köket?
Vem gör något åt saken? I princip ingen faktiskt, det är det bästa av saken. Så nu gör jag det själv. Och tackar min lyckliga stjärna att vi inte har plastgolv i vårt hus, att mitt badrumsskåp är halvvägs ekologiskt, på väg till 100%. Och att Nellies rum totalsanerats från plast. Fyllda med ftalater & Bisfenol, giftiga färgämnen osv. I leksaker! Usch vad arg jag blir!
 
Ett rum jag inte ens vågat börja i än är mitt hobbyrum. Mycket papperssaker men hur är det med klistermärken? Sticker huvudet i sanden & tar de andra rummen först. Orkar inte allt direkt ;0) Här kommer i alla fall ett julkort, 100% fyllt med julkänslor!
 
 
 


Nu ska vi titta på sessans fina lussetåg & sen bär det av för mig till Bryssel & en sista påhälsning hos fina pappa innan han går i pension till våren. Ha en underbar helg allihopa!

Kram från kemikaliegalningen ;0)

1 kommentar:

Lisa sa...

Häftigt kort i svart- vitt!
Gillar allt glitter, stjärnor och vackra snöflingor :o)

Det är mer och mer som kommer fram angående kemikalier och liknande. Våra hem, vår mat och våra hygienartiklar m.m är proppfulla med sådant!
Även jag har rensat ut mitt badrumsskåp och även skafferi.
Kom ihåg att läsa INCI - listan även på produkter som är Ekologiska. Att ett schampo är ekologiskt behöver inte betyda att det är "bra" för Dig.

Tipsar gärna om den här sidan om Du inte redan hittat den:

http://www.ekokul.se/

Svårt att leva ett liv utan några kemikalier, i dagens läge, visserligen...men det sker förändringar :o)

Kramar Lisa