söndag 6 juli 2008

Nu är resan slut...

& jag e hemma igen! En mycket bra mässa, trevligt sällskap & mysig stad. Vi sprang på mässan i två dagar, huvudet är fullproppat just nu! I fredags kväll, när mässan stängde, stack vi & shoppade lite. Måste tipsa om en klädesbutik med mycket snygga, prisvärda kläder; PROMOD! Om ni inte upptäckt detta ställe innan, lägg det på minnet! Finns på rätt många ställen utomlands & jag garanterar, ni blir inte besvikna! Efter att planet var en timme försenat (blää..) la man huvudet på kudden tolv inatt. ¨
Hade tänkt att packa lite kartonger idag men just nu är jag bara trött, min lille kompis Astma har nämligen gjort det lite jobbigt att resa... Först flyga, antingen kall AC eller ingen luft alls, sen mässa där man röker inomhus & har heltäckningsmattor i gångarna, sen ett hotellrum med heltäckningsmatta & AC eller varm torr luft... Så nu är jag totaldäckad, har svårt för att andas & behöver mest vila... Tyvärr har jag ju inte riktigt förstått hur allvarligt det är med astma. Först blev jag diagnostiserad med förkylningsastma & när den inte gick över så sa de: -"Jaha, då har du riktig astma, du får fortsätta med din medicin & här är en broschyr."

MEN HALLÅÅÅ, det handlar ju om så mycket mer! Astman kan bli sämre av t ex damm, stress, rök/rökning, dålig luft, djur, pollen, AC, heltäckningsmattor, starka dofter mm. Och då tackar jag ändå min lyckliga stjärna att jag bor i Sverige; här är förbjudet att röka, heltäckningsmattor finns knappt (detta är ett plus även estetiskt sett, hi hi) & mycket är allergianpassat; tvättmedel, tågkupeér mm. Men är det inte konstigt att de inte informerar en lite bättre? I vilket fall som helst har jag ju börjat förstå vad det handlar om men jag har alltid varit e frisk filur & då tar det lite tid att inse att man måste rätta sig lite efter sina besvär... men det kunde ju ha varit värre, eller hur? När väl jag har rätt dosering, kan jag leva ett ganska normalt liv (om jag undviker allt där uppe, ha ha ha). Och kort kan jag ju fortsätta göra, hi hi. Här kommer några nygjorda alster!


Stämpel Doodle Factory, chipboard Thickers, knappar BG, randiga papperna är från MME, bandet är organza.

Bokstäverna är utstansade m QK, papper Crate paper, fjäril Panduro.

2 kommentarer:

Hjärtat Mitt sa...

Det låter som om du har haft en trevlig resa, tros allt. Hoppas att du fyndade mycket.
Astma är inte så kul att ha. Jag känner mest av det när det är kall, rå luft ute. Och det har blivit mycket bättre med åren, som tur är.
Skönt att det fungerar med medicinen.

Kram Mari i Marieholm

Anonym sa...

Hej!!!!!!
Stackars dig med den j--la astman, men tur att du kan fortsätta göra fina kort iallafall - jag har noll inspiration, känner mig bara skittrött och tycker dte är kul att måla men inget mer..

jag hinner dessutom inget nu när det är semestertider.. märkligt va?
//Malin