måndag 9 mars 2009

Tillverkade på midsommarafton....

verkar hela närmsta släkten vara, vi har inte mindre än 7 födelsedagar inom loppet av tre veckor nu i mars! Så sambon & jag delade på oss i lördags för att fira två olika födelsedagar & igår hade jag & sambons bror slagit ihop våra kalas! Men trots alla träffar har det ändå blivit en lugn helg, städning & matlagning går ju betydligt snabbare när man är fler att hjälpas åt! Igår hade vi pajer med sallad & en god fruktsallad till dessert! Lagom men ändå matigt, eller hur? Och dessutom har jag ett recept på en Tacopaj som är supermumsig! Då jag har gjort den ett par gånger har jag adderat lite extra tillbehör, detta är markerat med fetstil:

Ingredienser:

Pajskal

25g margarin
En burk kesella 1 %
2dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
1 tsk salt

Blanda margarinet,mjölet och salt, tillsätt sen kesellan. Knåda tills det blir en jämn deg. Klä en pajform och låt stå kallt i ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda på 200 grader i ca 10 min.

Fyllning

400g köttfärs
I påse taco kryddmix
2-3 paprikor
1-2 lökar
2-3 tomater
1 burk majs

Fraiche blandning

4-5dl fraiche (jag tar en lätt creme fraiche & en soltorkard tomat/fetaost- creme fraiche istället)
2-4 vitlöksklyftor
2dl riven ost 12%

Bryn köttfärsen och blanda i taco påsen som det står på förpackningen och lägg ner i formen. Hacka paprikorna och löken och lägg över färsen. Skiva tomater och lägg över så hela ytan täcks. Pressa vitlöksklyftorna i fraichen och blanda i osten. Bred blandningen överst på pajen, grädda i ca 30 min. servera med en sallad. Smaklig måltid!

Trots den "lugna" helgen har det inte hunnits med några kort (tyvärr...) så idag bjuder jag istället på tidningsinspiration! Den har inte funnits så länge men är redan en stor succé! Får jag presentera... Vakre hjem! Sagolik shabby chic-inredning med influenser från den lite råare franska genren. Massa tips, fina stilleben mm. Jag brukar köpa min på Fideli & konungen i Malmö, men denna gång hade jag sådan tur att den låg i ett födelsedagspaket istället ;0) Nedan kommer lite inspiration, lånad från deras tidning som utkommer 19 mars. Och visst får man vårkänslor?

Bilder lånade från Vakre hjem & interiör

1 kommentar:

Gunilla/Nilla sa...

STORT GRATTIS på din födelsedag! Förstår att du redan blivit firad med massa kul saker.

Den där tacopajen bara måste jag prova. Verkar himlans smaskig.

Kom aldrig iväg på mässan i Göteborg. Kändes som lite snävt efter semestern. Hoppas vi kan ta den turen igen tillsammans. Tyckte det var väldans trevlig att åka med dig. Du undrar om vi någonsin ska få till en pysselstund tillsammans;=D hoppas?!!

Sköt om dig och ha det bäst.
Kram/Gunilla