lördag 15 augusti 2009

Höstförberedelser

Det är lite konstigt egentligen, för sen jag började arbeta i torsdags känns det som om sommaren gick för vila? Nog för att vädret varit varmt vissa dagar men vi har även fått regn, 14 grader & mulet. Så det känns som att sommaren drar sig mot sitt slut & hösten nalkas, vilket passar mig super. Jag är lite soltrött & har bl a handlat höstkläder, stickat raggsockar & börjat fundera över höstinredningen i vårt lilla hus. Det lär dröja säkert en månad till innan det ska inredas men planera får man göra lite innan bl a om det ska kompletteras med kuddar, krukor mm. Jag gluttade lite i H&M home, blir nog något kuddfodral därifrån. Sen funderar jag på sovrummet med, ska man göra ombonat i plommonlila kanske? Men tills dess börjar jag med att visa raggsockarna! De är gjorda på ett litet finurligt sätt, för jag kan inte sticka vanligt.


Den här lilla plastringen heter Quick knit & går ut på att flytta öglor över varandra. Perfekt för mig i bilen, jag blir åksjuk av att läsa men detta gick super!


Så det bidde tre par i olika färger! Jag gjorde dem rätt långa, vill att de ska synas över stövelkanten ;0)


Det första paret blev i härligt rosa akrylgarn, fluffigt värre! Knappar & sammetsrosett går i svart.


Det andra paret blev i naturfärgad Eco-ull, dekorerad med virkad blomma i samma färg.


Sista paret blev lite Odd Molly-inspirerat i brun Eco-ull med broderi, spets & knapp. Nu kan jag knappt bärga mig till jag kan bära dem ;0) Har ju köpt Uggs, bra med utrymme både för svullna fötter & gosiga raggsockar...
Livet annars rullar på & jag har landat lite i könsbytet & bestämt mig för att inredningssakerna kommer jag behålla, ifall de har fel igen eller så blir det ett fint komplement till det rosa ;0) Kläderna är en annan femma, men de får stanna så länge. Just nu har jag paus i planerandet av barnrum, ska landa lite till först ;0)
Nya namnförslag från mig är Smilla, Madicken & Elvira, sambon är inne på Tindra (men det heter ju alla nu för tiden?), Nellie eller Bea. Så vi är inte så långt ifrån varandra som vi trodde ;0)

4 kommentarer:

Gunilla|uniquelyme sa...

Fin-fina ljuvliga strumport. Skulle också vilja ha/göra samt några till barnen. Men det var läääääänge sedan jag ens tog i ett par stickor.

Petraso sa...

-jätte fina sockar ! gör matchande handledsvärmare ur lätt!!!
Märta Laura Gunilla berit kerstin är fina namn......

Anonym sa...

Härliga sockar vännen! Flicknamn det finns så många fina, jag hade bestämt att Benjamin skulle heta Beatrix om han nu varit en flicka, och Benjamin skulle egentligen hetat Sokrates Nathanael!!

//Malin

Mia sa...

Ljuvliga babysockar.
Säljer du?
//MIA