torsdag 27 augusti 2009

Lite heminredningsinspiration!

Många gånger har jag funderat på för- & nackdelar med internet! För det finns ju massor av argument både för & emot, eller hur? Fördelar är t e x att man kan nå människor & information jorden över, det geografiska avståndet sätter inga hinder längre & man kan i praktiken hitta allt! Nackdelarna handlar mycket om personlig integritet, var går gränsen för hur mycket information folk ska kunna läsa om en o s v. Allt detta har ju stötts & blötts mången gång men en sak jag tänkt på härrör till mitt eget köpbeteende.

Genom att blogga runt hos folk som har samma inriktning som en själv (kortmakeri, lantlig inredning mm) ser man mycket produkter man vill ha, saker man annars aldrig vetat existerade. Det finns ju också massvis av internetbutiker med alla möjliga & omöjliga ting. Bl a har jag haft perioder där jag köpt mycket stämplar, scrap-papper, heminredning & nu har det kommit till babysaker! Jag har alltid haft bra koll på utbudet i butiker & nu kompletteras den infon med allt som finns i internetvärlden. Det kan vara superbra men också dyrt att hitta allt "man behöver"...

Om man pratar babysaker har jag noterat att alla de stora butikerna (Babyland, Babyringen mm) har till 90% likadant sortiment. Antingen är det Fischer Price plastleksaker eller figurer som Tummen, Mumin & Spöket Laban. Och jag är inte så förtjust i något av det utan vill ha gammaldags touch, virkat, träleksaker, handgjort mm. Då är internet en guldgruva, bl a rekommenderar jag ett besök på Elsas hem & Alvas hus, som har jätte finr babysortiment! Nedan är saker som tilltalat extra mycket & behöver jag tillägga att de kommer bo hos oss snart?! Och att plånboken tittar surt på mig ;0)


Liten söt väska, klassisk eller hur?


Denna tygkuben av Maileg gillade jag mycket, quilt & ser handgjort ut!

De små grisarna (också från Maileg) är så näpna & ihop med trumman/plåtlådan var måstenerven total!

Tallrikshylla har legat högt på min önskelista läänge, bl a att sätta barnböcker i till barnrummet. Tyvärr är de svåra att hitta på loppis & kostar nya oftast 1500-2000 kr. Denna kostade en fjärdedel av det priset & är Ib Laursen, en favoritleverantör!

Denna speldosa från Rice är såå sööt & ville tvunget bo hos oss...!

Och så en liten sak som blir söt till julkorten, ska hänga på dörren hemma om några månader!

Så summa summarum, på internet kan man hitta allt men till vilket pris? Och behöver man verkligen allt man köper? (nej!). Men att det är kul & alldeles underbart, det kan jag lova! ;0)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan!

Man behöver "verkligen" allt fin man hittar, jag lovar - använda eller inte är en annan femma!

Fina mysiga saker det finns att köpa, jag hade blivit bankrutt, luspank och skuldsatt om jag skulle varit gravis idag och kikat runt på allt underbart som finns.

Håller med det du skrev på min hundblogg: DET finns allt förmånga "poliser" där ute som vet allt, kan allt har vart över allt och har alltid haft det värst!

Jag tror att man är sin egen lyckas smed och gör det man aser är bäst, sen att man bara är människa och , i vissa fall måste inse att det jag trodde var bäst idag, var kanske inte mer än bra eller ok - tur att man inte är sämre än att man kan ändra sig.

Ha det gott och sköt om ER

//Malin