måndag 14 mars 2011

Idag blir det ett lååångt inlägg...

... för jag har massor att skriva om! Tror att jag börjar med det roliga ;0) Både i lördags & söndags var det kalasdags med kära släkterna & god mat! Jag fick så fina presenter, tror allt var saker jag önskade mig, perfekt! Kavajen från KappAhl låg i ett paket, massa presentkort, 2 Body butter & fina strumpor! Så idag traskade jag bort till närmsta köpcenter (sambon hade bilnyckeln så jag kunde inte köra) & köpte mig ett par jeans! Sen åt dottern & jag lunch, fönstershoppade lite & gick hem igen! Nu sover hon middag & jag har egentid ;0)

Så då börjar jag med denna fina award som jag fått av söta Pernilla! Tack, det värmde verkligen ;0)



Då jag fått denna award ska jag vidarebefodra den till 8 bloggar jag gillar & skriva 8 saker om mig själv! Hm, vad ska vi ta för spännande? ;0) Jag börjar med att skicka vidare den till alla duktiga kortmakare i cyberspace, ni ger mig inspiration, glädje, samhörighet & superbra tips, det är tack vare er jag fortsätter blogga (& göra kort, ha ha).

Och så till de 8 viktiga sakerna om mig själv ;0)

1. Gick estetisk bild på gymnasiet men tyckte utbildningen var för flummig & kulturellt korrekt för mig...
2. Älskar doften av syrener, precis som min morfar gör ;0)
3. Var urusel på syslöjd i grundskolan, det intresset kom senare!
4. Är SÅ svag för godis, i synnerhet lakrits!
5. Gillar varken vin, läsk eller kaffe, det blir mjölk eller vatten om jag får välja!
6. Sträckläste många böcker på sommarloven när jag var mindre.
7. Tjuvröker lite när det är fest!
8. Älskar att dansa, helst till R n´B & schlager ;0)

Och apropå schlager så måste jag snabbt dryfta melodifestivalen i lördags! Höll på Danny men det känns ok att Saade vann, åtminstone samma genre! Ska bli kul att se om den funkar i Europa, alla småtjejer lär åtminstone falla för honom, gissar jag?! ;0)

Vår lilla badrumsrenovering flyter på & igår var elektrikern hemma hos oss & drog om all el så att den passar nya inredningen mm. Idag är det snickarens tur! Rivningen av det gamla badrummet gick bra, även om de hittade lite saker som sinkade dem med 2 dagar... Och kan ni tänka er att vårt lilla badrum på 4 kvadrat fyllde en hel container, helt sjukt! Men nu när rivningen är färdig börjar det roliga tycker jag; att se det nya badrummet ta form, tror det blir stor skillnad & mer greppbart när kakel & klinker kommer på plats! Längtar!

Och så får vi väl ta de ack så tråkiga nyheterna... I lördags morse ringde nämligen vår granne & berättade att vi haft inbrott i huset under natten. Jag har inte velat skriva något om det på bloggen men vi bor inte hemma under renoveringen. Ingen toalett, inget vatten, mycket damm, ljud & många som springer omkring. Så vi valde att bo hos mina föräldrar under renoveringen... Men det hade tjuvarna koll på, har kört omkring & kollat var det är folk hemma tydligen..! Jag & sambon samt min pappa & bror körde hem direkt, efter samtalet, för att kolla & jag kan berätta att under den sträckan hann jag tänka mycket. Vad var förstört, vad hade de stulit osv... Det visade sig att de brutit upp köksfönstret & gått igenom vårt hus ganska grundligt men "bara" stulit alla mina smycken, några armklockor & lite pengar... Så mitt i oturen var vi ändå rätt glada att elektriska prylar mm fanns kvar. Smycken har ju ett värde, inte minst affektionsvärde men datorn med alla foton är viktigare för mig. Den hade vi iof sig med till mina föräldrar men ni förstår tanken! Mest är jag så arg för att folk inte kan respektera andras egendom! Och så är jag lite rädd för att sova i huset... Vi kommer installera larm ganska omgående & helst skulle jag vilja ha en 2 m hög människoätande hund vid dörren men  kanske inte så bra..! Tills dess har vi delat på oss & numera sover alltid någon i huset. Tänk att folk kör omkring & har koll på mitt liv, obehagligt!!! Usch för tjuvar, ingen heder, ingen respekt...

Över till dagens kort, så kanske man blir på bättre humör igen! Detta är med hos LOTV;s "Say it with flowers". And here´s my card!


Stamp from LOTV:s adorable collection! Papers from Bo bunny, Panduro & OA.


Isn´t she adorable?!


Some flowers of course  ;0)


Grattis means Congratulations!
 Nu vaknar snart lillstrumpan så jag får avsluta här ;0) Ha det bäst, kram!

6 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

neeej!
Fy fan för att få ett sådant samtal.
Och väntan tills man kommer hem å ser vad som egentligen är stulet och hur mycket de gått igenom ens saker..läskigt!!
Och jag kan inget att än å hålla med.
Creepy att de har koll på en, att de gått igenom ens privata egendom.
IDIOTER!!
Förstår att ni vill skaffa larm OCH hund!
Min brors hund är nästan 2 meter hög, så henne skulle jag kunna låna ;)

Kortet är ljuvligt!!! Ursöta färger och härliga detaljer :D

Annars låter det som ni haft en härlig helg! :)

TA hand om dej vännen.
Så håller jag tummarna för att ni får ut allt på försäkringen.

KRAM Petra

Jill sa...

Uff så leit å høre om inbruddet! Helt utrolig at folk kan gjøre sånt mot andre. Kjenner igjen følelsen av redsel for å sove der igjen, håper det blir bedre snart. Nydelig kort i dag, LOTV er jo bare så herlige og veldig raske å fargelegge.Supre glade farger og papirer :) Er inne i en Magnolia stim igjen med mine kort..
Ok kjære du, ha en god kveld :)
Masse klemmer, Jill

Susy sa...

Hej!
Först vill jag säga härligt kort du har gjort och härligt att du hade en bra födelsedag!

Tråkigt med ert inbrott...
Hemskt.
För några år sedan hade vi också inbrott.
Min man,Anders, kom hem mitt under inbrottet och blev så arg att han jagade efter tjuven... Jag fick ringa polisen och de fick bråttom då!
Skickade iväg hundpatrull och de tog honom!
Han hade bland annat tagit barnens plånböcker med pengar i.... var har man då samvetet???
Hemskt att någon har varit inne i ens hus och rotat runt... fruktansvärt. Hoppas allt ordnar sig nu för er och skaffa larm!
Vi gjorde det direkt efteråt! En dyr kostnad, men det skrämmer iväg dem!

Ha det nu så bra!
KRAM PÅ DIG!
SUSY

madde_misiu sa...

Va lustigt att springa på er på idag...
Tråkigt med inbrottet och jag förstår precis hur du tänker.
Det e väldigt obehagligt att folk är så lusfräcka och inte kan skilja på mitt och ditt.
Och sen att dom har koll på att ni inte va hemma.
NÄ fy..
Hoppas att det känns bättre snart!

Jenny J sa...

Usch vad hemskt med inbrott!! Förstår din oro för att sova i huset. Tur i oturen att ni inte blev av med mer men smycken är tråkigt, i synnerhet sådana som man har fått av och efter släktingar.

Tänker på dig och din familj.
Kram

Rosietoes sa...

It's gorgeous Annica. Lots of lovely detail to catch the eye. Thank you for joining with us at LOTV this week.

Edna x