torsdag 20 november 2008

Mörkt mörkare mörkast...

är det just nu, så grått, mulet & regnigt att det inte orkar ljusna, jag skulle vilja vara en björn som går i ide just nu. Man märker hur mycket tidigare man blir trött när det är mörkt, eller hur? Som tur var kommer snart alla adventsbelysningar upp, finns inget mysigare att gå utomhus & se alla adventsstakar, kransar & stjärnor.

Men vet ni varför vi firar advent? Ordet advent betyder ankomst d v s en förberedelse för Jesus födelse, den 25:e december. De fyra adventsljusen härstammar från Tyskland där man tände 7 ljus på söndagen för veckan som gått & seden började tas upp i Sverige på 1870-talet. Vid sekelskiftet blev 4 ljus vanligare, ett för varje söndag. När det kommer till den sjuarmade ljusstaken härstammar den från bibeln där 7 står för fullkomlighetens & Guds tal. Den första elektriska adventsstaken tillverkades 1937 i Göteborg så traditionen är inte så gammal som man kanske tror.

Från dagens allmänbildning till en annan bild-ning nämligen kortbildning ;0) Har ju hunnit med lite kortmakeri mellan allt annat. Annars är mitt liv just nu vrålinplanerat två veckor framåt med resor i jobbet, resor privat, kurser, möten, tandläkare, osv... Och så har man ju en hel del på hemmafronten att göra vid innan jul, det sista i köket, trappen & sovrummet... Någon som har fler timmar per dygn att skänka?!


En äldre magnolia på ett litet mörkare julkort med papper från BG, Maja design & Panduro. Granarna & pallen är stämplar rån Magnolia, cirkeln & vaga snöstjärnan från Inkido.
Närbild på charmtrollet ;0)

Och på cirkeln som är dekorerad med glitter.


Nästa kort är årets julstämpel, biljett Tim Holtz, hjärtpappret är stämplat med korsstygnshjärta från Magnolia, tagen med järnek är från 3ndypapir.

Och en liten närbild!
Och imorgon är det fredag, mumma! På lörd ska vi vara flytthjälp & på söndag är det vilodag med adventspynt upp, lite blomsterarrangemang & kanske kortmakeri? Eller så ska jag sy färdigt mitt jul-lapptäcke eller så kanske göra klart raggsockarna eller.... Hm ja pysslas ska det åtminstone...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt fina kort som vanligt...
Här går livet sakta men säkert framåt, svara på ditt mail senare i kväll eller i morgon!

//Malin

Mohan Rajoriya sa...

Hii

my name is mohan from india
I am a graphic designer

i love my work and my fashion

I like your blog
Very nice blog you have
http://mohancy.blogspot.com
http://123-wallpaper.blogspot.com
http://123-movie.blogspot.com
http://crazzymovie.blogspot.com
http://123-wallpaper.blogspot.com
http://123-software.blogspot.com

give me a comment
if you have gmail or msn account then plz add this ids

mohancy@gmail.com
mohancy@hotmail.com

steph sa...

Lovely card! Thanks for joining us for the PTW challenge! x