måndag 24 november 2008

Sitter just nu vid dumburken...

& tittar på Vet vem mest, hoppsan vad svåra frågor! Tänkte slå över på en annan kanal men måndagar är verkligen döden på TV, tror jag sätter mig med en bok istället! Läser just nu en verkligt konstig bok "Gåvan från stjärnorna" av Lennart Lidfors. Vet inte riktigt vad jag ska tycka? Läste den när jag var ca 15 år & var djupt begeistrad, men nu verkar jag ha växt ikapp mig själv & tycker varken bu eller bä... Handlar om en tjej som under hypnos visar prov på oväntade talanger; tala med delfiner, filma ufon mm. Det är baserat på en sann händelse men jag berörs inte särskilt, möjligtvis kan man småfundera på vad som är sant... Det är konstigt för jag läste en massa väldigt olika böcker när jag var yngre, nu har man snöat in på skratt/gråtböcker eller historiska romaner! Så för er som har samma smak får jag allt presentera lite boktips:

-Diana Gabaldons serie om Claire som går igenom en stenruin & hamnar i Skottlands 1700-tal. Krig & kärlek mixas i bl a Sjöfararna, trummornas dån osv.
-Ätten Morland, en lång serie pocketböcker som utspelar sig i England från 1100-tal till nutid. Tyvärr har de sista böckerna inte översatts till svenska.
-Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf. En bok om kvinnovåld, sträckläsare som ändrar ens syn på författaren men tyvärr inte på det svenska rättssystemet...
-Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varann av bl a Liza Marklund. Visserligen feministisk bok men aj, vad arg man blir!
-Sagan om ringen, älskar böckerna, älskar filmerna, hur ofta händer det?

Och från böcker till ett nygjort kort! Lägg märke till att jag stylat miljön, hi hi.

Änglabokmärke, tag inkad med distress & vatten, God Jul från Inkido, övrig text Prima, bruna shabby-pappret är från en Prima clearstamps-förpackning, om inte det är återvinning så vet jag inte ;0)

Imorgon kommer ju lilla lönen (tjoho!) & denna månaden ska jag unna mig lite kläder, länge sedan jag shoppade för alla pengar går till min dumma, dyra hobby, hur många stämplar & papper behöver man?! Ger därför ett tidigt nyårslöfte; 2009 ska det inte inhandlas ens hälften av vad jag shoppat i år! Har ni börjat tänka på era nyårslöfte?

3 kommentarer:

Anonym sa...

God kväll...
superfint kort som alltid, mitt löfte - samma som ditt, jag shoppar för mycket och använder 1/20 av det jag har..
//Malin

Erica sa...

Ja en liten makeover blev det.. är inte klar ännu men det var väl på tiden.. ;-)

Gillar dina shabby-kort, det blir SÅ läckert!!! härliga färger på detta kortet, gillar det vinröda tillsammans med det bruna!

Det där nyårslöftet måste jag försöka med också.. här blir det inte mycket kläder heller, alla pengar går till pysselgrejor och visst köper jag också för mycket! Verkar vara en ovana bland många pysslare.. ;-) men det är klart, kommer det ut några nya papper som jag bara måste ha, då ligger jag risigt till... ack, hur ska detta gå??!?! ;-)

Ha en bra vecka!! Själv är jag hemma och VAB:ar för 3:e gången denna månaden! Inte mycket julklappspengar i år.. ;-)

/Erica

Smurfmamman sa...

Hej, ute och spanar! Vad otroligt mkt fint du har här inne!! Var ju bara tvungen att lämna ett avtryck!