tisdag 27 april 2010

Rullande rulta ;0)

Sitter just nu i soffan med Nellie sovandes i sin vagn brevid. Måste säga att jag njuter mycket av mammaledigheten, inte minst för det lugna tempot & att man kan göra saker man känner för just den dagen. Just nu funderar jag på att gå ner till ICA i eftermiddag och åka & hälsa på jobb, kanske i veckan? Saker som är inplanerade är fika med mammagruppen imorgon & ett besök på BVC på fredag. Dessutom är sambon ledig då, istället för den fredagen han blev inkallad! Så det är inte mycket till tempo ;0) Samtidigt går dagarna ändå snabbt & vid vissa tidpunkter, när man ska iväg eller Nellie ska ha mat eller är ledsen, kan det bli lite stirrigt, men bara en kortare stund. Och så älskar jag att följa hennes framsteg, få henne att skratta & le och att kunna trösta när hon blir ledsen. Just nu har hon börjat koordinera båda händerna & sträcker sig så sött på morgonen. Hon gillar även visan "mormors lilla kråka", i synnerhet när hon åker ner "i diket". Hon gör också söta gnyenden när hon ser flaskan med mjölkersättning och kan vråla när saker inte går fort nog. Hon har även tröttnat på babysittern så jag ska köpa lite plastleksaker (även om det tar emot i mitt shabby chic-hjärta, hi hi). På bilderna nedan är det ett av hennes försök att ligga på mage, som hon inte alls gillar så hon rullar över på sidan istället. Vi ska öva lite mer på den saken ;0)


Här har hon tippat över på sidan & spexar lite...

 
En mamma på BVC tipsade om att lägga henne på mage på mina smalben när jag ligger på rygg & sen leka "flygplan". Försökte detta men var sjutton är mina magmuskler, gick inte alls ;0) Så kör vi lite mindre gymnastiska versioner..!

Utanför Nellie-land:
-sörjer jag att Arn är slut på TV, så himla bra serie, älskar historia!
-stör jag mig att raka bort hår/veet-reklamen på TV är så könsdiskriminerande...Killarnas rakblad är på verkstad & flickorna leker i en säng & rakar benen på varandra! Killarnas reklam är tekniskt informerande & macho, tjejernas anspelar på känslor & att man ska vara snygg, usch medeltid...
-glädjer jag mig åt våren är på väg starkt, vi grillade igår & rabarbern är minst halvvägs!
-väntar jag fortfarande på namnigivningsinbjudningarna ska komma så vi kan börja skicka ut dem!

Nu ska jag småstäda innan lilltroll vaknar, ciao! Åh, just det, nästa vecka blir det lite giveaways här i bloggen ;0)

3 kommentarer:

Petraso sa...

Hälsa Åke nere på ICA från Petra i Kungälv så blir han glad! ;) hiii känner folk överallt

Anonym sa...

åhh här händer det saker, duktig hon är med sina framsteg :))

Kram Tessan

Drullputta sa...

Hej hej!
Vilken söt tjej! Ser ut att va en pigg liten krabat! :) Vår Alma har också precis börjat vända på sig och det är så kul när det händer nått i utvecklingen! Alma föddes för tidigt så nu är hon 7 mån men hon skulle egentligen fötts i december så utv. mässigt får man räkna därifrån än så länge.. När föddes Nellie?
Fina kort du gjort också!
/ Sara