söndag 16 maj 2010

Blogcandy-vinnare & kortkavalkad!!

Ja, då är blogcandyn avgjord & jag tackar varmt för alla förslag! Ska i det närmsta försöka uppfylla allas önskemål! Färgläggning, hur man bygger ett kort, bröllopstema (väntar bara på Magnolias nya serie!), förvaring mm. Ska även försöka ändra texten till en lite mörkare grå men headern har jag inte kunskap nog att ändra till stretch, smalare mm. Dessutom är den olika bred beroende vilken dator man är på? Maria/maskan, om du kan guida mig exakt hur man gör lovar jag att försöka ;0)

I alla fall, efter en klassisk lottodragning blev vinnarna följande:

-Puman 78, Leamon & Maria/maskan! Stort grattis till er! Maila mig era adresser så kommer det snart ett litet paket på posten ;0)

Och då jag kan sluta oroa mig för att här inte är några kortmakare på besök visar jag nu lite fler kort ;0)

Först Snövit på Webster´s & Primas papper ihop med lite rosor & en söt groda,
gillar denna "gamla" stämpel bättre än den nya som kom i Fairytale-serien!

Med lite glitter på sig!

Och en liten Magnolia från tidigt i våras. Papperna är även här från Prima & Webster´s.
Svamparna, fönstret, klockan & vimpeln är också från Magnolia.

Närbild!

Och sist men inte minst, Robin Hood! Massa småblommor som är utstansade med min lilla blomstans. Papper MME, snigel & träd är också Magnolia-stämplar.

Mr Robin Hood, snart på bio nära dig, hi hi.
(Och för er som blev frågetecken kommer snart en ny Robin Hood-film med Russel Crowe)

Och svamparna med 3D-lack. Vet inte varför, men jag älskar svampmotiv, visst e de söta?

I livet utanför kortmakarstugan håller vi just nu på att bråka med Nellies mat... Man famlar verkligen i blindo, kan bara gå på känsla, så kom gärna med förslag. Saken är den att i takt med att jag minskat amningen har vi ökat mjölkersättningen. Vi har idag Semper men försöker byta till Nan. Anledningen är att hon bara bajsat en gång per dag den senaste veckan, innan var det 4-5 gånger per dag. Hon kräker dessuton mycket. På BVC kunde de inte hjälpa till vad som är skillnaden mellan ersättningarna men superba Familjeliv (internetsajt) hade svaret. Många har upplevt det vi gör & många bebisar har blivit bättre när de bytte till Nan, den är mildare mot magen & inte så kompakt. Så med detta som underlag började vi med Nan istället. Hon har visserligen kräkts mindre men har haft ont i magen istället. Då ändrade vi till att vid varje måltid blanda dem båda, 100 ml Semper, 100 ml Nan. Igår verkade hon bättre men nu är hon gnällig igen & har vaknat flera gånger inatt... Vi glömde tyvärr ge magdroppar igår så vi vet inte vilket av det som spökar... Så nu står man med en fot i varje mjölkpaket & vet varken ut eller in. Vi har sagt att vi ger det idag också, men blir det inte bättre lägger vi ner, skär i hjärtat när ens annars så glada dotter är orolig & ledsen :0( Och vem vet, kanske är normalt att de bajsar mer sällan & kräker mer när man har mjölkersättning? Då hon fyllt 4 månader är det snart dags att börja med smakportioner & ev vällning, men jag vill vänta tills vi fått rätt på mjölkersättningen, annars lär väl hennes lilla mage ge upp helt... Så med andra ord, tips är varmt välkomna!

Nu ska jag gå & lägga mig, varit uppe sen 5 imorse & då blir man lite nannig ;0) Sambon fick sova till tio & tar nu sitt "skift" hi hi. Härliga småbarnsliv! Ha en mysig söndag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
det du läst på familjeliv var ju det som jag tipsade dig om för några v sen med nan & semper. Trodde du bytte redan då?
Hoppas magontet snart ger med sig... inget kul alls :(

Kram T

Kimsan sa...

Underbara kort du gjort.

Jag fick hem Magnolias brudpar i veckan. De är underbara!!

Hoppas att "matproblemet" löser sig snart.

Maria /Maskan sa...

Nämen, vann jag!? Tjoho, vad kul!
Tack!

Skickar ett mail :-)

(Jag hjälper dig gärna med några inställningar i bloggen också, om jag kan. Har snart sommarlov och mycket tid.)

Anki sa...

Mina barn har varit hårda i magarna jag fick rådet av bvc att liksom smörja tarmen så vi tog ca 1 msk olja i ersättningen, vällingen mm perioder då det var som värst. Låter lite fettigt o småäckligt för oss vuxna men har funkat för oss.

Hoppas det löser sig...

Kram Anki

Anki sa...

oroa dig inte men vår Hugo kräkte ju också mycket så funderar ni på om det ev är ersättningen så regerar många barn på dessa mjölkersättningar vår hugo är ju mjölkallergisk o kaskadkräkte mer o mer efter ersättningarna han tålde den inte helt enkelt....

Maiden sa...

Vilka superfina kort! Gillar särskilt glitterdetaljerna - snyggt! :-)