torsdag 13 maj 2010

Namngivning för Nellie!

Vi var tidigt överens, jag & sambon, att vi inte ville ha ett dop i traditionell bemärkelse för Nellie. Dels tyckte vi att det kan bli väldigt sakralt ibland, dels kan vi inte identifiera oss med det prästen predikar, därför kom vi fram till namngivningsceremoni istället. Jag började genast googla för att få tips men hittade inte allt för mycket, så vi har plockat godbitar här & var och lagt till vad vi själva vill ha med. Nu har i alla fall pusselbitarna börjat falla på plats & utan att avslöja för mycket kommer här ändå lite tips & trix ;0)

Vi började med att välja ett par olika datum & letade sen lokal. Av en händelse hittade jag den när jag var ute på långpromenad i Svedala. En jättecharmig liten gård från sekelskiftet som man kunde hyra. Vi åkte dit & bestämde datum & kollade även hur den såg ut invändigt. Vi fick även reda på att maxantalet var 60 personer vilket vi tyckte var högt tills vi börjat skriva ner alla vi ville bjuda..! Efter lite pusslande hade vi fått ihop våra 60 gäster. Det är ju alltid svårt att sätta gränser så vi valde folk vi umgås med frekvent och som visat intresse för Nellie, det är ju ändå hennes dag! Därefter började jag skissa på inbjudan & så här blev den:

Framsidan har ett Tilda-papper i botten, jag alternerade mellan tre mönster i samma färgställning. Ovanpå ett pärlemopapper har jag en embossad & glittrad Magnolia, även här hade jag 3 olika motiv. I hörnet satte jag ett satinband med spets som fästs med en pärlemobrad. Lät bandet vara löst för att få lite rörelse i kortet.

Inuti blev det ett tryck från Vistaprint med själva inbjudan. Lite romantisk Annica-stil ;0)

Därefter har vi diskuterat hur själva ceremonin ska gå till. Många undrar vad en namngivning är & det är inte så långt från ett dop ändå, kan jag tycka. Vi ville hålla i det själva, annars kan man ha en officient. Då det är ett namngivningskalas kommer namnet i sig vara i centrum. Vad det betyder, varför man valt det osv. Många väljer även att "ge" barnet namnet men istället för vatten har man ett smycke, en huvudbonad, planterar ett träd eller annat. Vi har också valt att ha faddrar och att ha musikaliska inslag (vill inte skriva mer, vet att stora släkten läser min blogg, hi hi). Och så avslutar vi med kaffe & tårta. Det är med andra ord ändå en högtidlig ceremoni men lite mindre traditionell ;0)
Många har även undrat vad man ska ge i gåva. Överlag tycker jag att både dop- & namngivningspresenter idag är lite mindre traditionella, man ser inte så ofta silverspargrisar & skedar utan mer lite finare leksaker, smycken & pengar. Jag vill inte styra för mycket men då många frågar vad Nellie "vill" ha (hon kan ju inte tycka till själv precis, hi hi) tänkte jag ändå ge lite småtips!

Ting som ligger oss varmt om hjärtat är:

-Astrid Lindgrens böcker & filmer eller leksaker. Finns t ex ett ljuvligt Pippi-hus på Toys ´r´us.

-Märken som Bombadill (har t ex en sittpuff i form av en prinsesstårta), Maileg (tygkaniner med tillbehör), Franck & Fischer, Brio, Disney samt Sias barnrumskollektion.

-Virkade eller sydda leksaker. Men för Nellies skull uppskattas även lite interaktiva plastleksaker som blinkar & låter ;0)

-Och hos Syster Lycklig (internetbutik) finns en underbar rosa leksaksspis!

-Vi tänkte även öppna ett konto till Nellie, om man hellre vill ge pengar.

Och vill man köpa något helt annat går det ju så klart lika bra! Huvudsaken är ju att man kommer & firar Nellie, eller hur?! ;0)
 
Nu ska vi iväg & handla mat & därefter ut i trädgården för att lägga gräs! Hoppas kunna visa lite bilder på detta snart & även berätta lite vad vi tänkt göra i huset & trädgården inom det närmsta året, så fint det ska bli ;0)

1 kommentar:

Therese Wahlgren sa...

Jättefint inbjudningskort!
Vi kommer såklart!!!