lördag 9 februari 2013

Ellis corner!

En av mina absolutbutiker har länge varit Ellis corner! Och glädjande nog kan jag fortsätta handla efter att ha kemikaliebantat hemmet, för Ellis corner har definitivt medvetena miljöval. Elller vad säger ni om det här fina sortimentet:
 
 
 
 
En av deras leverantörer är Iris hantverk (butik i Stockholm) som har mycket fina genuina val inom köksattiraljer, plädar mm. Dessa diskdukar i bomull kan man tvätta många gånger om! Ljuvligt fina färger, eller hur?

Sugrör i papp, dessa finns även i Leilas butik ;0)

 
Finaste keramiken med söta texter! Finns även kammarljusstake jag suktar efter!

Rotborste i genuint björkträ. Så här står det från Iris hantverk:

I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och med fingertoppskänsla. 

När till och med ett sopset kan vara så här vackert, ja då är det kul att städa!

Ellis corner har även en serie med ljuvliga städprodukter! Detta tvättmedel, med kanel och jasmin, för känslig tvätt som ull och silke. Finns även i vanligt kulörtvättmedel. 100% nedbrytningsbart och miljövänligt. De fylls i återanvändningsbara PET-flaskor och är UK HSE certifierade för icke-giftiga rengöringsmedel för hushållet. Samtliga artiklar görs i Europa.

Och så har vi sortimentet från Lilla Bruket. Så här skrivs det om företaget: Tillverkningen av Lilla Brukets tvålar och kurbadsprodukter sker i Varberg där kurbadstraditionen vårdats i 200 år. Ingredienserna i våra kroppsprodukter, som tvålar och oljor m.m. är ekologiskt framställda och inga artificiella konsistens-, färg- eller doftmedel är tillsatta.
Visst blir man så fantastiskt inspirerad! Tänk att det finns så mycket vackra produkter med ljuvligt innehåll istället för rengöringsartiklar i syntetiska material som förstör vår natur! Nästa inhandling till kökets rengöringsdetaljer och redskap blir härifrån :0)

Trevlig helg!

Inga kommentarer: