söndag 6 september 2009

Vet inte om jag ska skratta eller gråta...

men min lilla "svininfluensa" blev en njursten?! Kände ju mig allmänt hängig igår, men det var inget som blev värre framåt kvällen & inatt har jag sovit gott! Men imorse vaknade jag av att jag hade fruktansvärt ont i sidan & nere vid äggstocken/ljumsken, kändes som någon körde runt med kniv & det kvittade hur jag låg/stod/satt... Tårarna sprutade & jag kunde inte gå upprätt av smärtan så sambon körde mig till Förlossningen (där man hamnar efter v.22 vid akuta saker)! Väl där tog de en hel del prover men allt såg bra ut & efter att jag lämnat urinprov släppte smärtan..! Läkaren lyste även hon med sin frånvaro & vi satt 3 h i väntrummet..! Niklas fick åka & handla mat, jag hann klökas i deras toalett & även läsa hela Sydsvenskan... När klockan närmade sig 12.30 skämtade vi uppgivet om att beställa pizza & få den levererad till väntrummet ;0)

Men vid 13 kom vi in till läkaren & hon konstaterade att precis där jag visade var smärtan varit satt njure & urinledare. Allt kändes bra med pyret så antingen är det tryck mot urinblåsan då livmodern ligger på, njurgrus, liten njursten eller urinträngningar (fina ord, eller hur?). I vilket fall som helst så avvaktar vi, kommer det tillbaka får vi komma in igen. Tydligen är det lättare att få njursten under graviditet, vilket jag aldrig hört talas om... Har ni?

Nu har jag i alla fall ätit & ska sova middag med ena katten, natti natti.

4 kommentarer:

Petraso sa...

Ja visst har jag hört om detta en bekant som fick barn samtidigt som mig hade detta dagarna innan förlossningen och tyckte njur sten var värre än klämma ut 4,5 kilo baby... och det kan jag säga fast om gallsten och 3,8 kilo baby....

Petraso sa...

tur att ni mår bra!!!!!

Och visst pizza tillväntrummet självklart skulle ni gjort det... ps packa bb väskan full med mat till pappan......

Gunilla|uniquelyme sa...

Yepp, likadant med gallsten. Jag visste dock inte heller om det förrän efter min första graviditet. De vill väl inte oroa folk i onödan.

Anonym sa...

Hej, vad läskigt, njursten? Huva det lät ont. Jag visste att man kunde få gallsten dock.

Kram och sköt om er

//Malin