tisdag 30 mars 2010

På återhämtningsresa...

Igår ringde jag amningscentralen på Mas i Malmö & när jag sa att jag fortfarande hade feber ville de att jag skulle komma in direkt. Så vi åkte in & fick träffa en jättetrevlig barnmorska vid Gunilla som tog sig en titt, mätte rodnaden & kände på "knutan". Sen tog hon min sänka & sa att den var skyhög, nämligen 184 & man ska ha under 8 i vanliga fall! Så min mjölkstockning hade utvecklats till en infektion & jag fick penicillin utskrivet, bra att man följer sin magkänsla, ens kropp pratar ju oftast ett tydligt språk om man bara lyssnar. Eller som sambon säger, jag lever mig igenom sjukdomen ;0) I alla fall, började kuren direkt igår & hoppas att det vänder inom kort. Sjukt vad en liten vind & en bacillusk kan ställa till med?

Och p g a att jag blev dålig blev det ju inget Helsingborg, tråkigt... Men jag har ju en del material hemma ändå om man säger så! Och så sparade jag ju pengarna & kunde istället lägga 750 kr på läkarbesök & medicin, hi hi. Finns en mening med allt, som snusförnuftet säger ;0)

Vet att ni är många (i synnerhet släkt) som vill ha bilder på Nellie & det kommer idag, finally. Men först ett litet kort, va?


En nyare Hängel, en av få jag köper nu för tiden. Tycker det händer för lite med motiven & att det släpps för sällan så därför glömmer jag nästan gå in & titta i deras webbutik. Papper från Prima & Webster´s, pärlswirls Prima.

Färgläggningen i närbild!


Och de söta swirlsen, I love bling-bling!

Men nu över till vår lilla smurf! Vi har fått ärva en söt liten fleecepåse av vänner & jag tycker nästan hon liknar en liten sagofigur ;0)

Händerna är oerhört intressanta nu för tiden & kan lugnt underhålla henne en halvtimme här & där. Det uppskattas även när man sjunger & rör händerna, både hemmes & sina egna, när man säger tjena & när man gör ljud med mycket vokaler. Överlag är händerna i fokus & härom morgonen vaknade jag av att hon lekte med mina händer & igår kväll satte hon resolut tillbaka nappen i munnen, med knuten näve ;0)

 Nu ska jag fortsätta bråka med mjölkstockningen, ha en mysig vårdag i solen (om ni har samma väder som vi, 7 grader & knallblå himmel?!) Ciao!

2 kommentarer:

Marie Wisén sa...

Krya på dig!

Kram Marie

Petraso sa...

Fick du inget osystion spray?
( ursäkta om stavningen är lite fel) detta hjälper utdrivningsreflexen så det rinner på lite snabbare... eller så ahr du för fet mjölk;)

vet hur hemskt det är! hade jätte problem.....

Fick sitta med värmelampa och en barnmorska som tryckte på mitt bröst.... det släppte ut lite var och mjölk och vi fick pencelin som var svin dyrt....... 1 gången och andra gången fick jag spray.... och så fort jag kände något så tog jag spray... alltså nässpray inte på bröstet....


Kämpa på söta du!