torsdag 21 april 2011

Dessertdags!

Jag sitter just nu i världens rökos & skrattar gott! Imorgon vankas det påskmiddag & vi, jag & sambon, har ansvar för dukningen, äggen & desserten! Jag velade länge över vad jag skulle göra för dessert men till slut bestämde jag mig för en krämig klassiker med friska inslag (hemlighetsmakeri ifall släkten är här inne & läser). Sambon åkte och storhandlade med dottern & när alla ingredienser var på plats började jag mitt mästerverk! Men vattenbadet fick vatten i sig så chokladen grynade sig. Och när väl sambon handlat ny choklad var det dags för nästa tabbe, nämligen chokladbrand i mikron..! Jag kan nog påstå att jag & choklad inte hör ihop ha ha. Men desserten kommer nog falla i god jord om än ej i points ;0)

Idag har min kära mamma varit här & underhållit både mig & Nellie! Jag har känt mig sämre sen igår (då jag gjorde rent för mycket) men det blev bättre ikväll när jag fått vila lite. Men desserten tog musten ur mig igen, så nu ska jag snart gå & lägga mig, ork som en 150-åring ;0) Men ser verkligen fram emot påskmiddagen imorgon, det är herrarnas tur att laga maten & damernas tur att dricka drink i trädgården, det ska jag nog orka med ;0) Och sambon har varit fantastiskt duktig på att ta hand om hemmet så imorgon ska det endast dammsugas, dukas & kokas ägg, skönt!

Lite piff hemifrån tänkte jag visa idag, en del av mina "arrangemang" sen igår ;0)


Påsklilja med sisal, ängel, spets & klara stenar!

Och en liten söt "potta" med penseér & pippi i ;0)

För två veckor sedan såg man knappt rabarbern men oj,
vad den skjutit iväg, snart dags för första skörden!
Har även ett fint påskkort att visa men har inte hunnit fota det än :0( Men påsken varar ju ända till måndag, eller hur?! Ha nu en mysig fredag, ät gott & njut av det vackra vädret (20 grader vid 13, 11 grader nu!)!!! GLAD PÅSK allihopa!

2 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

Din dessert låter onekligen spännande! Tråkigt att du och chokladen inte kommer överrens..
Men vissa dagar är det bara så. Inget funkar som det ska ;)

Fint du piffat där hemma!
Låter roligt med påskmiddag och drink i trädgården!
Loke hade maginfluensa igår..så jah, ingen vill väl umgås med oss idag.
Så det enda som står på schemat idag är att städa lite, leka i trädgården och ut å gå långpromenad :)

Glad påsk på dej gumman!

KRAM

madde_misiu sa...

Tupperware freak som man är vill jag tipsa om micro plus kannan.
Kanon att smälta choklad i och även koka grönsaker i!!!