söndag 22 maj 2011

Grindar & Blixten McQueen!

Denna helg har vi varit ute ute ute! Med härligt väder & världens bästa svärfar byggdes grindarna till vårt staket igår. Sambon la de sista bitarna på plats idag & nu ska de bara formskäras, men först ska jag göra en mall att rita efter. Skönt att det är klart för nu kan inte dottern rymma! Ska bara köpa en innergrind till källartrappan så är Nellie säker i sommar ;0) Målning av alltihopa sker nästa vår/sommar så tills vidare är det träfärgat. Nedan kommer lite förklaringsbilder:
Så här ska plankorna formskäras till en rund form.

Vi har gjort ett z som grund, därefter har vi satt fast plankor
& beslag i metall, samt en hasp för "låsning".
(på utsidan så att Nellie & andra finurliga sötnosar inte når!)

I helgen har vi även haft mysigt besök i form av sambons bror, hans fru & deras 6 v lilla charmtroll. Så himla fin, men oj vad man har glömt mycket. Hur små de är, hur deras skrik låter, vad de har för gester & ljud, matvanor mm. Hur kan man glömma så mycket på ett år? Skrämmande!

Igår kväll hade vi dessutom underbara vänner på middag- & kortkväll, vi grillade, drack lite vin (jag med!) och så rökte jag någon ciggarett, men usch, det smakade inte gott & resten åkte i soporna... Efter spännande kortspel med det vanliga "tugget" blev det sängång vid 01-02 (vet inte riktigt vad klockan var?!) Jag älskar verkligen att spela kort, mysigt sätt att umgås, gnuggar hjärncellerna & visar nya sidor hos alla, hi hi. Tur vi har många vänner som gillar både kort & sällskapsspel ;0)

Idag var jag & Nellie på Toys ´R Us & spanade på stickers. Jag har mycket scrapmaterial här hemma men när man vill göra kort till killar som är lite tuffare än Magnolias buttiga stämplar är det SÅ svårt att hitta material. Så jag skrev ner lite populära figurer, Cars, Spindelmannen, Fåret Shaun, olika fotbollsemblem mm, sånt som passar killar (& tjejer) över 3 år. Inne i affären hittade jag noll stickers & frågade i kassan. Nä, de hade någon med Cars, resten var Barbie & Hello Kitty... Stackars killar, får inte leka med stickers tydligen?

När vi ändå var där så tittade jag även på en Blixten McQueen-bil till Nellie, hon ääälskar filmen, den enda hon vill se (varje dag dessutom)! Så jag tänkte att en stor plastbil kunde vara trevligt. Rundade hela affären & hittade filtar, sängkläder, väckarklockor, förvaringslådor, stolar, tält, partysaker, fönsterdekor, aktivitetsleksaker mm, allt med "Cars". Men inga bilar? Frågade expediten & hon visade ett set med 3 små metallbilar för 350 kr, nja inte riktig vad jag ville ha. Men det var det enda de hade?! Så en film som handlar om bilar men den stora leksaksaffären säljer inte själva huvudfiguren...?! Muttrande gick jag därifrån & väl hemma gick jag in på Tradera, hittade både en massa stickers med olika figurer samt en fin plastbil till Nellie, tackar för det! Har nu betalt & inväntar leverans i veckan! Tradera är bara bäst ;0)

En sån här fin flyttar in hos oss i veckan ;0)


Tittade även på Fisher Price söta serie "Little people" men de är verkligen svindyra, så kära vänner, vet ni någon barnloppis i Malmö med omnejd inom kort, hojta, så ska jag spana lite sånt här & Blixten McQueen samt kanske en leksaksspis ;0)
Nu ska jag Tradera lite, kolla in Big Brother & sen utmattat plumsa i bingen, ha en mysig kväll, kram!

Inga kommentarer: