lördag 18 september 2010

Nu är vi redo för höstrusk & vinterkyla!

Idag har vi nämligen tagit in alla trädgårdsmöbler, blommor & pynt, så nu kommer den känslan som jag kan tänka mig att folk känt i många hundra år, att man förbereder sig för vintern, låter trädgården gå till vila & skördar det sista naturen ger. I vårt fall 3 (!) äpplen då sambon gillar att hårdklippa äppelträdet, hi hi. Vi har även staplat veden fint & tänt årets första brasa, vilket verkligen behövs när det stormar som det gör, blir kallt inomhus. Jag har haft raggsockar & ullkofta de sista dagarna & har verkligen längtat efter att tända kaminen, känna den sköna värmen & njuta av lukten av veden som brinner. Så just nu är jag i mitt esse ;0)

Kaminen är mumma för mig ;0)

Tillsammans med höstgardiner & plädar känns det mysigt höstbonat henmavid!

Även rosorna sjunger på sista versen...

I veckan ska jag handla lite ljung & pumpor att pynta framsidan med, sen lämnar jag trädgården därhän! Sambon ska bygga lite till på staketet, sen tror jag även han tackar för sig! Lika härligt som det är att sniffa runt på våren i jakt på minsta knopp, njuta av sommaren, lika skönt är det att låta trädgården vila under höst/vinter. Nu ska vi koncentrera oss på inomhus, ska se om jag inte kan göra en moodboard över toaletten, nästa stora projekt! Vi har även några småprojekt, ett av dem är att hitta ett kaminskydd så att inte Nellie bränner sig. Vi trodde det skulle vara enkelt att hitta, bl a att Contura (märket på kaminen) även hade kaminskydd men ack vad vi bedrog oss... Efter att ha varit på Rusta, Bauhaus, Biltema & Harald Nyborg insåg vi att det var ganska svårfunnet... Så tips emottages tacksamt! Vi har iof sig hittar ett på Babyland, en flexgrind/hage som passar perfekt till kaminskydd men det kostar 1500 kr & jag hade gärna spenderat lite mindre än det... Så någon därute som haft samma problem & har en bra lösning (förutom kompostgaller)?

3 kommentarer:

Erica sa...

Håller med om det du skriver om höstvilan i trädgården, här är vi nästan klara, måste "bara" rensa ett uteföråd först (suck).

Sååå fint du har det i vardagsrummet, snyggt med pläden och kuddarna! Får känslan av att krypa upp i den där soffan med en kopp te och läsa en bra inredningtidning. Blev inspirerad att göra om här hemma nu! Tack för inspirationen!

Ha en fin vecka! Kram, Erica

Anonym sa...

Visst är det mysigt när hösten närmar sig! Jag har hittat en grind hos babyproffsen för 899:- just nu (http://www.babyproffsen.se/erbjudanden/visa/19#) som ska fungera som kaminskydd. Har inte testat själv än, då vi inte har beställt kamin än men är också inne på att köpa en Contura, jag kan tänka mig att den här grinden blir våran lösning till vintern!
Den är ju inte tokbillig den heller, men man sparar ju lite om man passar på nu när den är på extrapris också. Hoppas att ni hittar en lösning som passar er!
Kram,
Mli

Anki sa...

snickra en vit spalje själva?