torsdag 5 november 2009

Det kliar lite i julfingrarna...

& jag har köpt lite nya julting! Jag tänker inte ens låtsas att jag behövde dem men de var ju så fina... Först blev det en tomte på Tradera, från det danska märket Maileg jag tjatat om innan..! Får själv säga att det är en väldigt dansk tomte, nästan på gränsen till lite ful? Tänkte ha honom för att vänja mig ;0)

Jag har även handlat lite ljusstakar, det stora hjärtat till vänster är från Ellos & kammarljusstaken till höger från nätbutiken Broarna. Från dem kommer även det fina bandet som ska få pryda mina hyllkanter i jul ;0)

Den söta glasskålen är från Deisy Boo i Malmö & innehåller just nu pepparkakskolor, som jag naggar på emellanåt ;0)

Närbild på fina bandet!

Jag har även spånat på lite fina ljuspåsar/ljusförvaring & hittat lite fin inspiration på nätet. Nedan kommer ett par förslag, glasburken är absolut enklast men jag tror allt att jag ska sy någon också?

Från blogg hm, jag kan inte se namnet riktigt?

Och en ljuspåse från Ib Laursen, vill jag minnas?
Fint att trycka med schablon på jute!


I övrigt har jag & sambon idag varit på föräldrakursmöte 2 av 4, idag fick vi se en del av de verktyg som ibland används under förlossningen, bl a tången, sugkoppen (eller proppen? ja, ni vet vad jag menar), "virknålen" man kan ta hål på fostersäcken mm, huja säger jag, hoppas pyret tar sig ut på egen hand så hon slipper dem! Det blir väldigt verkligt när man får allt förklarat för sig! Och tänk, 8 v kvar till beräknat födelsedatum, både längtar & inte längtar dit! Vill gärna träffa pyret men är jag redo att bli mamma?! Och så gillar jag ju att vara gravid, tänk att det snart är över, tycker inte jag hänger med... Hm, kommer nog sakna att vara gravid, men det sägs att man toktröttnar på slutet, så jag lär väl ändra mig? ;0)
Nu ska jag upp & laborera lite i hobbyhörnan, kanske det blir en ljuspåse?

1 kommentar:

Dixiebelle sa...

Klart du är redo att bli mamma :-) Det kommer gå jättebra alltihopa, uj är det såpass snart hon kommer? Herreje, jag tyckte det var nyss hon blev till, tiden går fort när man har roligt ;-)
Här hemma har jag precis kommit i höststämning med nysydda kuddar och allt och så menar du att jag redan måste planera julgardiner...hjälppppp...haha...
Kram vännen!
Angelika