onsdag 25 november 2009

En tuff vecka...

har det varit för vår lilla familj... Sambon bet av en tand för ett tag sen, där en bit av tanden gick ner i käken & blev inflammerat. Tanden drogs ut i onsdags men den nya tanden kommer inte att ersättas av Försäkringskassan utan kostar oss 18 000 kr... Han fick också penicillin mot inflammationen så att inte käkbenet blir sämre & luckras upp... I alla fall, natten till måndag, när han ätit penicillin i 5 dagar, kände sambon lite klåda på kroppen & på morgonen hade det blossat upp med utslag, en s k allergisk reaktion, så han åkte till Vårdcentralen, där de gav honom kortison & antihistamin. Men på kvällen såg han ut så här:& det blev bara värre så vid 20-tiden på kvällen åkte vi in på akuten, där de tog hand om honom direkt. De gav honom sprutor för att stoppa klådan & motverka den allergiska reaktionen, men hans utslag bara ökade så vid 23 satte de in adrenalin, 2 på natten hade det fortfarande inte hjälpt & jag fick åka hem utan sambo. Läkarna har fortsatt ge honom adrenalin & klådstillande varannan timme & förhoppningsvis ser det bättre ut nu, så vi hoppas på hemgång idag så jag får pyssla om honom ;0)

I helgen (innan allt detta hände) renoverade jag färdigt mitt syskrin som såg ut så här när jag köpte det på loppis för 20 kr:

Avskavt med pulvriserad färg som bara trillade av när jag slipade det.

Inuti, omålat med lite slitage & skrift

Och så här blev det färdigt!
Rosamålat med bokmärke & ord stämplat med Primas clearstamps!

På kanten har jag satt spets med satinband & chalkat alla kanter.

Inuti, i locket har jag satt ännu ett bokmärke & sen fyllt de små facken.


Botten i facken är klädda med tyg.

Och likadant i botten i skrinet

som jag fyllt med bl a nålar, undertråd & snedslå ;0)

Igår var jag & såg New Moon! Som alltid när det är en större film, måste jag smälta den långsamt och det har jag gjort nu! Jag tyckte den var bra, men betydligt mörkare än första filmen. Den visar lite mer djup av karaktärerna & varulvarna är supercoola, hoppade till ibland ;0) Summa summarum, klart sevärd, den får 4,5 tomtar av 5 möjliga!

Nu ska jag göra mig redo för jobb! Glöm inte att fortsätta lägga kommentar i föregående inlägg om ni vill vara med i utlottningen! Och till slut, om ni såg grisarnas liv på Nyhetsmorgon, bojkotta griskött... Hur kan normala människor låta djur få lida så & ändå sova gott om natten? Jag kom ännu ett steg närmare att bli vegeterian! Usch!

4 kommentarer:

Erica sa...

Supersött syskrin!! Och så rosa, min favoritfärg! Gillar också hur du dekorerat insidan, verkligen fint.

Låter inget roligt med sambons allergiska reaktion, hoppas verkligen det ordnar sig!

Ha det bra!

Kram, Erica

Lillsnörpa sa...

Tycker synd om din sambo, hoppas han mår bättre nu...

Vilket vackert syskrin! Magiskt!

Ruuthie sa...

Härligt att man kan förvandla något gammalt till något så underbart som detta syskrin!!
Toppen blogg och jag hoppas att din sambo mår bättre nu!!

Anonym sa...

Herregud vad duktig du är! Syskrinet är juh underbart! :)